reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy majowe 2009

Witam w ten jesienny poranek :-) Normalnie musze sie pochwalic moj synus przespal pierwszy raz cala noc jak zasnal o 20 to obudzil sie dopiero o 6.30, ale jestem z niego dumna :-D oby tak dalej, a dzis dostanie swoja pierwsza marcheweczke ciekawe jak bedzie mu smakowac. Zdam relacje pozniej trzymajcie sie cieplutko i milego dnia :-)

reklama
hej, szukałam zabaw dla maluszków na stronie bb i trafiłam na to cudo... usmiałam się jak głupia, nie z tych rewelacji, ale sposobu ich przedstawienia! Wg mnie powinno sie to wkleić w każdej sali z położnicami w szpitalach! Tak dla spokoju sumienia... a boli mnie to, bo za dużo odnośników znalazłam do własnej osoby i aż mi się głupio zrobiło...

jak szybko stracić pokarm

Witajcie.Wpadłam się przywitac i nadrobic zaległości.Zaraz zbieramy się na zakupy więc znikam.Do zobaczenia po walce Adamek-Gołota.Trzymam kciuki za Adamka. Gołota ma dla mnie zrypaną psychę.

dziewczyny jak wam coś powiem to padniecie trupexem :cool2::cool2:
synalek na noc wypił mało mleczka - 30ml, bo "mądra inaczej" mamusia na 1,5godz przed snem dała mu deserek owocowy :baffled: czekałam do północy aż junior się obudzi by dać mu mleczka, ale gnida jedna się nie obudził, więc poszłam spać...
junior obudził się o 5.30 więc ja biegiem lece do kuchni podgrzać mleczko (moje ściągnięte), mleko się podgrzało, ide di sypialni - synek śpi :cool: wkurzyłam się bo kolejne mleko na śmieci pójdzie, tym bardziej żal mi było mojego ściągniętego :baffled:
synek obudził sie wiecie o której?? przed 10 rano :szok::szok: po 14 godz spania, i po kolacji składająej się z deserku owocowego i 30ml mleka :nerd:
i weśśśś człowieku zrozum dziecko :confused::confused:

więc ankzoc, nie mleko modyfikowane na noc - tylko deserek owocowy i dziecko prześpi ci całą noc :-D:-D

nie no żarcik oczywiście :tak: ale ja naprawdę nie mam pojęcia czemu on po tak lichej kolacji tak długo spał (nieraz wypija 180ml mleka modyf i śpi tylko do 3)

pytam na głównym, bo wszystkie go czytacie...

moja znajoma, jak usłyszała, że robię dla Izy zupke z cukinią to była zaskoczona, bo ja tą cukinię obrałam ze skórki, a ona jak robiła w zeszłym roku synkowi, to dawała ze skórką. I się z tym lekko pogubiłam... a do wieczorka mnie już nie będzie, bo uciekam na małe zakupki żywnościowe z córcią... ach te babskie zakupy...

kornasia, tak chodzę do polskiej alergolog. a dlaczego pytasz?

tsarina, te "rady" są straszne :szok::szok: matkooo...
z tą cukinią to nie wiem :-:)-( myślę że nasza wyrocznia ci powie :tak::-) Jola hop hop, gdzie jesteś? :happy2:

hellooo:-):-):-)

tsarinko - ja bym jednak zrobiła zupke z cukinii bez skórki. Ostatnio robilam leczo dla mnie i M, i moja mama (było to przed awanturą) - powiedziala zebym cukinię wraz ze skórką dała - to była porażka... Wydaje mi sie, że długo gotowałam, a mimo wszystko skórka była twarda (dodam,że starłam cukinię na grubych oczkach).

jolu - fotka mnie rozczuliła na maxa!!! Normalnie ścisnęła mnie za serducho - czysta siostrzana miłość!!!

barmanko - nono... to od dzisiaj deserek + 30 ml mleczka wchodzi w wieczorne menu;-):-D Super - trzymam kciuki za powodzenie w dalszym przesypianiu nocek:tak::-)

confi - mi tez sie bardzo spodobala ta bluzeczka (o wyborze tuniki nie bede pisała - bosska:-D) - ja niestety chyba zle bym wygladała z tymi marszczeniami na rekawach (podobnie jest z bufkami:zawstydzona/y:) - ale Tobie we wszystkim ładniutko, wiec nie masz tego problemu :tak::happy2:

tsarina - no nie ma co "złota lista porad"... nie bierz niczego do siebie - bo ja chyba polowe z tej listy sama przerobiłam ;-):-D- a pokarm mam i nic zlego sie nie wydarzyło:happy2:

Hej kobietki.....
Otoz z ta cukinia jest tak.........ja tutaj w uk uzywam takich malych cukinni ( jak spory ogorek)....cukinie te maja bardzo miekka skorke i abso
cukinia.1216989608.1oop7sfs581k86o2nn7hdai1s0.jpg
lutnie ich sie nie obiera....tak samo z tych malych cukini nie wydraza sie pestek......

Pisze o tym bo pamietam ze kiedys u mojej babci robilysmy cukinie i byla ona taka duza....jezeli uzywacie tych duzych to skorke sie obiera....jezeli tych malych to w zadnym wypadku......cukinie mozna jesc na surowo w salatkach.....

reklama
Barmanko....ja to tez nie moge trafic za tymi naszymi dziecmi....u nas kiedys pobudka byla co 4 godziny w nocy na jedzonko.....teraz dziewczyny zjadaja obiad o 16.00....czasami wcisne im troche jakis owockow o 18stej i tak spia do 7.30...ubieram je ,przewijam i daje butle no i niby wydawalo by sie ze po tylu godzinach niejedzenia powinny wypic conajmniej 125 a tu du...a jak wypija 80 to jest cud......pozniej o 10.30 jedza kaszke na gesto 180-200ml......

No ale fajnie ze Marcelitko spal tak ladnie.....

A u nas dzis pada, ale jest bardzo cieplo na dworze...19 stopni....:-)
No i mam dobry humorek bo wyskoczylam na zakupki spozywcze a moja szafa powiekszyla sie o plaszczyk....a dziewczynki dostaly po sweterku.....

Ostatnia edycja:
Do góry