reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

reklama
A mój syunuś sie zawziął i nie chce wyjść. Dziś minął termin a tu nic. Żadnych skurczy przepowiadających, żadnych nie typowych objawów... po prostu nic. Wiec któraś może wskoczyć na moje miejsce do kolejki:)
A tak mi teraz przyszłó do głowy... może znacie jakieś domowe sposoby na wywołanie porodu???:) hihi....

Olejek rycynowy. Stara metoda i podobno sprawdzona. :-)
Jeśli któraś jest zainteresowana to bardzo proszę:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,10669,57824975,57825254,Re_Olej_rycynowy_a_przyspieszenie_porodu.html

Ostatnia edycja:
A pomaga i nie szkodzi???? Bo jak coś to jestem gotowa go użyć jak na dniach nie urodze!:-)

Podobno nie szkodzi, położna zaleciła go mojej koleżance ale musi być w terminie porodu albo kilka dni przed porodem. Więcej info w linku który zamieściłam powyżej.

A gorącą kąpiel to ja stosuje od dawna bo do letniej wody nie weszłabym za nic w świecie:D efekt: ZEROWY!!

Podobno nie szkodzi, położna zaleciła go mojej koleżance ale musi być w terminie porodu albo kilka dni przed porodem. Więcej info w linku który zamieściłam powyżej.

A gorącą kąpiel to ja stosuje od dawna bo do letniej wody nie weszłabym za nic w świecie:D efekt: ZEROWY!!

Jutro ide na wizyte do szpitala i zobaczymy co mi powie. Jak każe czekać aż coś sie samo ruszy to ja już się postaram żeby się ruszyło:) Najpierw kąpiel a póżniej spróbuje z tym olejkiem!

Kochana nas suwaczku masz 38 tygodni i 1 dzień, hm dla mnie to nadal 38 - nie pospieszaj sobie, co!!!:-D
nie, nie pospieszam ani tyci :-D
no ale jak inaczej to liczyc....... jak bylysmy w ciazy kilka dni, na samym poczatku to byl to pierwszy tydzien ciazy, jak nam wskazywalo 1t 3dni to mowilo sie ze to drugi tydzien ciazy itd..... wiec teraz jak mam 38t1d to jest ukonczone 38tygodni, plus 1 dzien z 39 tygodni, czyli "w trakcie 39 tygodnia" :-D wiem wiem czepiam sie heheheh

ja tez nie cierpie letniej wody i moja jest raczej goraca....ale w granicach rozsadku oczywiscie...zwlaszcza w ciazy.... i tez nic ne dzila skoro po terminie juz 3 dni jestem...olejku rycynowego nie mam....

Melduję po dzisiejszej wizycie u gina i po pierwsze stwierdził, że szkoda, że nie pojechałam do szpitala jak mi troche wód pociekło w sobote bo on to teraz nic nie moze stwierdzic. Jeśli chodzi o szyjkę to jest ok, skrócona ale trzyma, główka nisko. W czwartek ide na KTG wiec zobaczymy co wyjdzie... Ja tez jestem w sumien na koncu kolejki ale mały juz mi tak włazi w pachwiny, że mam juz dość... No ale trudno, trzeba czekac...

reklama

bo widać, ty przyzwyczaiłaś swój organizm do gorącej wody :))))

Do góry