reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

zaczeło sie od pretensji ,ze Mea ukradla im prosiaczka i inne bajkowe postacie na nasz watek urodzinowy:-D dziewczyny maja problemy jakby byly w przeczkolu...ogolnie szkoda gadac:-D

A ciekawe skąd ona je wzięły - same stworzyły i mają prawa autorskie- no dziecinada.

A najbardziej mnie wkurzyła próba komentowania naszego forum:-D:-D:-D:-D, jak im nie odpowiada, to niech tu nie zaglądają, ja tu jestem, bo mi odpowiada.
Nie będzie mi odpowiadał moderator i jego porządki to wystąpię o zmianę, jeśli się okaże, że tylko mi się on nie podoba to zabiorę swoje zabawki i pójdę tam, gdzie będzie mi się podobało. Takie jest życie, takie są prawa forum, nikt nikogo tu na siłę nie trzyma i nikt nikomu nie powinien nic na siłę narzucać
Znowu się rozpisałam.:tak::tak::tak: Ale wkurza mnie narzucanie swoich porzadków komuś innemu. NO!

reklama
Spadam spać, bo jeśli dokładnie czytacie nasze forum ( ja niestety nie zawsze- bo mamy bałagan:-D:-D:-D:-D, nie, żartowałam, bo nie zawsze mam czas) , no właśnie jeśli dokładnie przeczytałyście to jakieś 100 str wcześniej napisałam , że dzisiaj w nocy nie spałam :-)
Dobrej nocy , do jutra:-)

W koncu nadrobilam:-)
moj sie najpierw wybudzal i pytal co sie dzieje a ja ze zmieniam bok :), ale teraz juz ma mocny sen a szkoda bo czasem sie budze pobrykac mi sie chce, pogadac o 4 w nocy a on nic...

Moj ostatnio budzi sie i szturcha mnie mowiac ze chrapię:wściekła/y:a jak on nadaje to tak jest dobrze:wściekła/y:

Hej dziewczęta,
ja na sekundę dosłownie, bo jadę zaraz do szpitala. Byłam na wizycie u ginki i szyjka poniżej 2cm (wg niej to mało) i częste stawianie się macicy. A ponieważ mieszkam w gównianym mieście to dała mi skierowanie do szpitala bo tylko tam mogą mi zrobić KTG. Laptopa boję się wziąć ze sobą, więc nie będę na bieżąco. Zamierzam wyjść w środę rano bo młody ma pasowanie na przedszkolaka i nie chcę tego opuścić, najwyżej wyjdę na własne żądanie. No chyba, że okaże się, że jest z moją szyjką i skurczami źle.
Trzymajcie się te co mają się trzymać a lekkich porodów życzę tym, które już mogą :-)

No to wychodz szybko;-)

już po wizycie :) a więc:
- mały waży 2,781 kg :) /34 tydzień/
- brzuszek 31.63cm
- jajka: dalej są i nie ma opcji żeby odpadły :-D
- FL: 6,92cm
- głowka: 9,81cm
teoria od lekarza: *spojenie niby się rzadko rozchodzi w ciąży, częściej przy porodzie. Badają to tak, że mocno ręką naciskają na spojenie-jak się nie wytrzyma-no to jest niedobrze :/ mnie tam coś bolało, ale nie w tych górnych granicach ;-)* dziecko donoszone od 2,5 kilo /odmienna sprawa to dojrzałość płuc itp, ale to już powinno być przygotowane od 34 tygodnia. *bezpieczny termin to rodzenia to podobno /wg mojego/ 37 tydzień.
To chyba tyle co mnie ciekawiło.
Dostałam skierowanie na morfologie, siku i jakiś kwas moczowy :eek: miała któraś to ? trzeba dwie próbki nasikać czy z jednej sobie poradzą ??

Daja sobie rade z jednej:-Da kwas moczowy to prawdopodobnie bedzie z krwi:tak:maly pieknie wazy;-)

mozna to tak ujac... jak Kopciuszek bez pantofelka!:-)

Nawet mi sie podoba:-)

Hej laseczki ja chcialam sie przywitac zanim nadrobie:) NIe bylo mnie bo mialam urwanie glowy ciagle odwiedziny u taty jezdzenie po miescie zalatwianie itd dzis bylam u ginki cytologia sie poprawila bo ostatnio byly jakies nieteges komorki a teraz juz tego stanu nie bylo tylko jakis odczyn zapalny ale ginka kazala sie nie martwic bo to nic powaznego i mi ulzylo potem jak urodze to sie tym zajmie pewnie jakas niezaleczona infekca czy cos. Morfologia i mocz spoko tylko cisnienie mialam 170 masakra i lekarka juz sie zaczela zastanawiac i martwic mimo to ze w domu mam w normie to dala na wszelki wypadek Dopegyt 1 tabletka rano i 1 wieczorkiem mowila ze to na wszelki wypadek bo ciagle mi tak skacze u niej i w sytuacjach dnia codziennego moze tez tak mam i nie wiem nawet Mea Ty to bierzesz o ile dobrze pamietam napisz mi kochana ile Ty bierzez i jakie po tym mialas skutki uboczne zebym wiedziala za wczasu w sumie bym tego nie wziela ale roznie bywa a mialam lekko podwyzszony kwas moczowy co moze swiadczyc o predyspozycjach do zatrucia ciazowego wiec lepiej to barc jak kazala. Poza tym ok dzidzi serduszko bilo ladnie i reszta wynikow w normie pobrala mi posiew GBS z pochwy i nie powiem z czego jeszcze porazka ale to dla dobra dzidzi zeby w razie jakby byly jakies bakterie nie zarazic i przeleczyc antybiotykiem ok lece nadrabiac.
Ja mam dawke poł tabletki rano i pol wieczorem i zadnych skutkow ubocznych:no:no moze troszke puchna nogi ale to raczej na tym etapie normalne.

Hej dziewczyny:-)
No i stało się córeczka przygotowała mi niezłą niespodziankę:wściekła/y:

Po 20 tyg stania na głowie postanowiła laseczka, że czas zająć bardziej ludzką pozycję:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no i przekręciła się :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dodam że jestem już w 38 tyg.
Oczywiście znowu miałam więcej szczęścia niż rozumu, Pan Bóg jednak czuwa nad nami:-):-)

Poszłam dziś do lekarza, byłam u niego 2 tyg temu i miałam dokładne usg, które potwierdziła, po raz kolejny, że leży głową w dół , z małą wszystko ok , mam tylko bardzo dużo wód - ale bez żadnego zagrożenia.
Dzisiaj miałam mieć tylko badanie na fotelu, a za 2 tyg ( w 40 tyg ciąży miałam mieć ostatnie usg przed porodem)
No i siadłam sobie na samolot i lekarz zaczyna mierzyć małej tętno, słyszę, że bije szybko i miarowo, ale aparat pokazuje coś innego i lekarz mówi mi, że chyba coś ten aparat szwankuje, bo doskonale coś innego słychać a coś innego pokazuje, ale żebym się nie denerwowała to zmierzy mi raz jeszcze na usg, no i okazało się, że z tętnem wszystko ok, ale lasencja fiknęła i to musiała w ciągu tego weekendu, bo jeszcze kilka dni dokładnie czułam jej nogi u góry, a od wczoraj strasznie zaczęła mnie cisnąć i walić w spojenie łonowe- pomyślałam, że już się wstawia w kanał rodny w końcu to już 38 tydzień a tu zonk

Zdziwiłabym sie, gdybym np za kilka dni dostała skurczy i zaczął się poród i bym się męczyła

No to wiedziala kiedy sie odwrócic.

ale mam wieści!!!
szyjki brak
rozwarcie na 1.5 cm:-D
przewidywany poród do końca tygodnia:tak:
jestem w szoku
fenka od razu odstawiamy
kupiłam sobie dzisiaj nową piżamkę, szlafroczek, laktator butelkę dla małej i pół apteki
:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ogólnie jestem jakoś tak pozytywnie nastawiona po wizycie

Czyli juz niebawem:-)ale fajowo;-)

A ja mysle, ze jak doktorek dobrze tam natalke wymacal to juz szybko pojdzie;-);-);-);-);-);-);-);-)

Tez tak mysle:-):tak:

a ja myślałam,że na forum piszą osoby poważne:tak:
mniejsza o to
biedna Mea:tak:
ja i tak Cię lubię:tak:i Lenka też:tak:
u mnie się rozpadało

tak w ogóle to ładuję baterię do aparatu
mężowi zrobiłam zapas słoików z gołąbkami i flakami (bo lubi)
torba zapięta już czeka tylko nie dałam rady upchać podkładów bo zajmują mi pół torby:szok:

a teraz porady od gina
cholestaza-występuje najczęściej w okolicach 30 tygodnia
na moim etapie to już raczej nie jest to
objawia się silnym swędzeniem brzucha i dłoni ale od wewnątrz

do szpitala najlepiej jechać jak odejdą wody:tak:
plamienie po 38 tygodniu jest normalne i nie ma się co przejmować chyba,że się leje a krew jest jasna-wtedy może się odklejać łożysko no i oczywiście musi ciągle boleć brzuch

jak to powiedział-nie ma się czym stresować:-D

Mi nawet cesarka przez myśl nie przeszła, pierwsze dziecko urodziłam SN i nie wspominam źle, od sierpnia mała była główką w dól, a tu 38 tydz i zonk
a nie jest tak że przy drugim dziecku mimo ułożenia pośladkowego to musisz rodzić sn....bo ja kilka razy słyszałam że tylko pierworódki mają wykonywaną cc a przy kolejnym już naturalnie,dowiedz się jak jest w szpitalu w którym chcesz rodzić

Spadam spać, bo jeśli dokładnie czytacie nasze forum ( ja niestety nie zawsze- bo mamy bałagan:-D:-D:-D:-D, nie, żartowałam, bo nie zawsze mam czas) , no właśnie jeśli dokładnie przeczytałyście to jakieś 100 str wcześniej napisałam , że dzisiaj w nocy nie spałam :-)
Dobrej nocy , do jutra:-)
Ja też praktycznie nie spałam, ale jakoś śpiąca nie jestem to jeszcze na netku posiedzę:-) Pewnie już każda nocka tak będzie u mnie wyglądała:laugh2: Trza przywyknąć:-)

a nie jest tak że przy drugim dziecku mimo ułożenia pośladkowego to musisz rodzić sn....bo ja kilka razy słyszałam że tylko pierworódki mają wykonywaną cc a przy kolejnym już naturalnie,dowiedz się jak jest w szpitalu w którym chcesz rodzić
Pierwsze słyszę o czymś takim..:sorry:

reklama
Do góry