milena: dokładnie tak jak pisze Maria: wyniki po jedzeniu "dietetycznym" nie są ani wskazaniem ani przeciwskazaniem cukrzycy. Tylko test obciążenia glukoza rozwieje twoje wątpliwości.
lolcia: zależy jaki masz glukometr. Accu Chek Active jest dość warty zaufania. Jeżeli zawyża to tylko o kilka jednostek (testowałam na czczo w labie 3 jed. różnicy były). I zamiast myslec o jedzeniu żuj coś co chwilę, ale zdrowego, będziesz miała dosyć ciągłego jedzenia tak jak reszta z nas
(marzę o tym, żeby sobie zrobic przerwę w jedzeniu na 5 godzin... aaaaach.....;-)). Powodzenia w ponownej słodkiej ciąży i dzięki za info o laktatorze. A inne mamusie jakich uzywają???
Mój Maluch dzisiaj szaleje -cieszy sie, że jest w domu :-) i licze na to, że sie przekręca
lolcia: zależy jaki masz glukometr. Accu Chek Active jest dość warty zaufania. Jeżeli zawyża to tylko o kilka jednostek (testowałam na czczo w labie 3 jed. różnicy były). I zamiast myslec o jedzeniu żuj coś co chwilę, ale zdrowego, będziesz miała dosyć ciągłego jedzenia tak jak reszta z nas
(marzę o tym, żeby sobie zrobic przerwę w jedzeniu na 5 godzin... aaaaach.....;-)). Powodzenia w ponownej słodkiej ciąży i dzięki za info o laktatorze. A inne mamusie jakich uzywają???Mój Maluch dzisiaj szaleje -cieszy sie, że jest w domu :-) i licze na to, że sie przekręca

.
(widocznie nie jest ich aż tak dużo)mam duuuużo pić przede wszystkim.I aż tak się nimi nie martwić

ja mam Accu check active kupiłam go po tym jak optium xido pokazywał kosmiczne wyniki i myslałam, ze psychicznie się wykonczę. Dziewczyny z forum mi podpowiedziały, że zawyża wyniki. Accu też porównywałam z badaniami z lab i wychodziły idealne więc polecam. Nie martw sie insulina bo widzę, ze cukry masz ok. ja miałam problem z tymi nocnymi i mam insulinę długo działajacą i biorę ją przed snem. Dostałam ją bo przez ok tydzień miałam cukry na czczo powyżej 95. Głowa do góry!