reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hej :-)

a ja wlasnie wrocilam z zakupow, troszke polazilam bezsensownie po miescie, oddałam ksiazke do biblioteki, zrobilam runde po tablicach z ogloszeniami i co?
oczywiscie kupilam dzidzi cos :-D
a obiecałam sobie ze nie bede kupowac juz w tym roku nic.
wrocilam do domu z rozkiem, czapeczka, reczniczkiem i pieluchami tetrowymi :-D
zrobie fotki to wkleje. :-)

a teraz siedzie i ogladam wozki, az mnie glowa boli bo nie wiem jaki mam kupic. A ten wozek ROAN?
tylko oczywiscie na boki nie bede mogla w nim bujac ...
ROAN MARITA pelna kolorystyka SPRAWDZ wys 24H w-wa (828605493) - Aukcje internetowe Allegro

Wiesz MoniSka ale pensje w budżetókach są różne a zazwyczaj małe wiec jakoś muszą nam to wynagradzać:-)
Mój M pracuje w budżetówce, więc coś o tym wiem, zawsze wydawało mi sie że w budżetówce to maja dobrze, no lae niestety jeśli chodzi o zarobki, to sa jedne z najniższych
Wiem AGUŚ... no ale dam rade, w końcu już bliżej niż dalej porodu. Dziś postaram się nie denerwować za bardzo. Kurde jakbym zarabiała ze 3000zł miesięcznie to bym prywatnie chodziłą, wtedy każdy lekarz miły i troskliwy :no:

U mnie już obiad gotowy, czeka tylko na obróbke termiczną hehe - dziś ziemniaki, buraczki i kotlety z karkówki w płatkach kukurydzianych :-D
O buraczków to bym zjadła... No z tymi lekarzami to róznie jest, ja chodze prywatnie i płacę 80 zł, wydaje mi sie że to nieduzo. moja ginka tez nie jest jakas najmilsza, tak trochę oschła, ale ważne że jest kompetentna , zawsze jak dzwonię to odbiera, ogólnie jestem z niej zadowolona,
Dzien dobry :-) Widzę, że zanim sie zwleke z łózka i właczę komputer to Wy juz pół dnia macie za sobą. no ale co poradze jak spioch jestem :sorry:
Jak czytam i tym że siara Wam leci to mi słabo... ostatnio po kapieli jak zobaczyłam kropelkę to sie rozbeczałam. OKROPNOŚĆ brrr w całym tym interesie okropnie brzydzi mnie fakt karmienia piersią. Mozecie mnie zlinczować ale to jest feee
Ja też sczerze mówiąc ja myslę o tej siarze to mi się słabo rodzi. zawsze się dziwiłam jak dziewczyny tu z forum cieszyły się że im siara leci alebo juz nie mogły się doczekac. Ja tam się cieszę że mi nic nie leci.
Witam ponownie
Jeśli chodzi o karmienie piersią to uważam, że każdy ma wybór i trzeba to uszanować, ja osobiście chciałabym karmić piersią i nawet nie odstrasza mnie fakt wyciągnięcia cyca w miejscu publicznym, bardziej się chyba obawiam bólu, no a jak to jest to się okaże już w marcu i zobaczymy czy nie zmienię zdania.
Też jeśli chodzi o karmienie to chyba nie będę miałą skrupółów jesli chodzi o miejsca publiczne. Tez najbardziej boje sie bólu, ograniczenia jedzenia no i potem rozstępów:( Moja siostra nigdzie nie miała rosztepów, a po karmieniu zrobiły jej się i piersi jej się zmniejszyły i ma takie obwisłe. Chyba też zaliczm się do wyrodnych matek, jeśli myśle o takich rzeczach:) Z drugiej strony fajnie karmić dzidzię, bo taka więź się nawiązuje, no i jest taniej:) Ale te rozstępy.... Mimo to chcę karmić piersią
noramlnie poradnik napiszemy zaraz PLUSY I MINUSY KARMIENIA PIERSIĄ

ja pamiętam tylko taka śmieszną sytuacje jak znajoma mnie spotkała i pyta a ty karmisz a ja na to "no co ty moje dziecko głodne chodzi":-D:-D:-D

każda z nas będzie robiła to co najlepsze dla jej dziecka

wydaje mi się że ważne żeby też nie popaść w jakąś paranoje zarówno w jedna jak i w drugą strone

i jest jeszcze jedna korzyść z karmienia chudnie się w mgnieniu oka:tak::tak::tak: ja przez 3m-ce 20kg zgubiłam a cyc jak po sylikonach przy tym miałam:-D:-D:-D

lece na obiadek 13 moja pora karmienia:-D
Też zawsze myślałam że jak będę karmić to szybko schudnę, moja siostra była tak chuda jak nigdy, ale za to moja kuzynka nic prawie nie schudła, no ale ona jadłą dużo słodyczy
Piszecie o karmieniu.

A czy jest oprocz mnie jakas dziewczyna ktorej siara juz leci dobry miesiąc??na razie tylko z lewej piersi.Ale jest tego dosc sporo szczegolnie wieczorem.Mnie i meża to nie brzydzi.A piersią karmić bardzo chcę i mam nadzieje ze bedzie mi to dane.

Co do dodatkowego becikowego u nas przysluguje ono kazdemu a daje je wojt gminy z budzetu.Taka zacheta do rozrodu:-D:-D:-D:-D:-D:-D

W Axa jest karencja 6 miesieczna wlasnie.Ja ubezpieczylam sie juz we wrzesniu.Więc 3 tys mi sie należą za poród:tak::tak:

Ktoras pisała o zurku.Zjadlabym mhm taki jak moj R robi.Swoją drogą fajnie jest mieć męża kucharza polecam wszystkim:-p:cool2::cool2:
Pracowałam kiedyś w Axa i była karencja 9 miesięcy, ale może coś zmienili, ale lepiej sprawdź to. 3 TYŚ???? Za urodzenie dziecka? Trochę mi się to za duzo wydaje no ale pracowałam w Axe gdzieś z 2 lata temu, więc może nie pamietam
Ja mam zamiar karmić ale nie wiem czy będzie mi to dane:sorry:Mam małe piersi i płaskie brodawki więc nie wiem czy dziecko będzie potrafiło się przyssać ale co ma być to będzie...ale mimo to siarę mam już od 20tc:shocked2: A do tego mam bardzo drażliwe piersi..więc boje się o ból jaki będzie spawiało karmienie..ale poczeakmy zobaczymy....napewno zaopatrze się w butelczynę tak na wszelki wypadek:tak:

Co do powrotów do parcy ja wracam w lutym 2010 i tez nie naleze do lubiących siedziec w domu ale tu akurat wazniejsze jest dla mnie cieszyć się rozwojem dziecka niz satysfakcją zawodową w parcy a potem żłobek nieststy:-( ale mała bedzie miala 10mcy a ja mam tak w pracy ze do lutego moge byc na urlopie i bede miala 100% płatne wiec czemu nie skorzystać:-)

Mam pytanko do mam mających dzieciaczki...co kupić pod choinkę chrześnikom..dziewczynka 1,5roku i chłopak 8lat ...najgorsze ze oni wszytko mają i te prezenty to już cudowianki:eek:
A ja mam teraz takie duże, ogromne jagodowe brodawy, błe
Ja mojemu 9-letniemu kuzynowi kupiłam grę komputerową, bo sobie taką zażyczył, ale oprócz tego miałam w zanadzrzu ksiązkę Mikołajka, nieznane opwqoieści, polecam całą serię, on bardzo lubi czytać Mikolajka i zawsze się śmiej z jego wybryków

hej :-)

a ja wlasnie wrocilam z zakupow, troszke polazilam bezsensownie po miescie, oddałam ksiazke do biblioteki, zrobilam runde po tablicach z ogloszeniami i co?
oczywiscie kupilam dzidzi cos :-D
a obiecałam sobie ze nie bede kupowac juz w tym roku nic.
wrocilam do domu z rozkiem, czapeczka, reczniczkiem i pieluchami tetrowymi :-D
zrobie fotki to wkleje. :-)

a teraz siedzie i ogladam wozki, az mnie glowa boli bo nie wiem jaki mam kupic. A ten wozek ROAN?
tylko oczywiscie na boki nie bede mogla w nim bujac ...
ROAN MARITA pelna kolorystyka SPRAWDZ wys 24H w-wa (828605493) - Aukcje internetowe Allegro
fajne te wózeczki, tylko ja kurcze trochę się boję kupować tak wózek, widząc tylko na obrazku:/

Moja koleżanka miała ten wózek i nie narzekała...zwłaszcza za tą cenę:-) Ja mam upatzrone 4 modele i wszytkie podobne. Teraz musze tylko wybrać który:szok:

spoko, możesz apap wziąć :tak:
a to jakiś migrenowy ból? bo jedna moja znajoma właśnie od czasu ciąży cierpi na okropne migreny... dopiero teraz jej mijają- prawie 2 lata po porodzie... :shocked2:

Nie wiem czy są to bóle migrenowe. W ciąży pierwszy raz je mam, a przed ciażą miałam tak raz na 3-4 miesiące. Także nie jest to moja dolegliwość ciążowa. Kupię sobie dzisiaj apap, bo czuję, ze będzie powtórka z rozrywki:zawstydzona/y: chociaż wątpię, zeby mi pomógł. Generalnie jak brałam apap, to musiałam brać odrazu dwi tabletki, zaczynał działać prawie po godzinie i to tylko na chwilę koił jakikolwiek ból. Na ból głowy mi nie pomagał. Pyralgin jest dla mnie najlepszy z proszków bez recepty, ale na te moje masakryczne bóle głowy pomaga mi tak naprawdę tylko ketonal, który ma mój mąż, bo on ma problemy z nerkami i lekarz mu przepisuje wrazie jakby go kolka złapała.

Ja zaraz rozwieszę pranie i nastawie może kolejne. Najchętniej to bym nic nie robiła, bo mnie głowa zaczyna męczyć coraz bardziej:-(

Co do karmienia piersią, to bardzo bym chciała, ale właśnie mam obawy, ze będę się po prostu brzydzić:-( Ale chęci mam i to jest najważniejsze. Mam nadzeję, że jak przyjdzie co do czego, to będzie to dla mnie naturalne i przyjemne:tak: Ale nie wyobrażam sobie karmić w miejscach publicznych. Po prostu wstydzę się.. Nawet nie wiem czy przed swoim Ł się nie będę wstydzić. Dla mnie to jest to bardzo intymne. No ale pożyjemy i zobaczymy jak to będzie:-)

reklama
Do góry