reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Rusalka to moze dlatego ze pojechalas do tego szpitala to jest inne podejscie...
ja sie kurcze tyle nasluchalam od znajomych o ich przejsciach w ciazy i w czasie porodu ze rece opadaja... no ale zobacze teraz na wlasnej skorze ;-)

reklama
generalnie...czego nauczylo mnie zycie w UK( 3 l) to tego przede wszystkim, ze wszystko idzie tu zalatwic, ale trzeba wiedziec gdzie uderzyc!:tak:;-)
bedziemy sie wspomagaly Perla!:-D;-)

generalnie...czego nauczylo mnie zycie w UK( 3 l) to tego przede wszystkim, ze wszystko idzie tu zalatwic, ale trzeba wiedziec gdzie uderzyc!:tak:;-)
bedziemy sie wspomagaly Perla!:-D;-)
ta i tu masz racje! trzeba wszystkiego pilnowac i nie odpuszczac tym leniuchom, tylko walczyc o swoje! tak mialam ze szczepieniem mojego Krisa p-ko zoltaczce (czego tu normalnie nie praktykuja) uparlam sie (mimo ze chcieli mnie zbyc) i sie udalo!
pewnie ze bedziemy sie wspierac! ;-)

kurcze, ale Wam dziewczyny zazdroszcze tych wizyt u lekarza, a szczegolnie usg!!! tu do 12 tyg. wogole sie ciaza nie przejmuja i dopiero potem sa jakies badania i 2 usg na cala ciaze :-(
w poprzedniej ciazy latalam do lekarza w PL, a teraz bede zmuszona (ze wzgledu na starszaka) w UK robic wiekszosc badan, a do PL polece moze ze 2 razy, no i obowiazkowo miesiac przed porodem, coby czasem w UK nie urodzic!

Perla ja tez mieszkam w UK (Northampton obok Londynu;-))
Mi tak dziwnie tutaj ciaze sie prowadzi ..jak to mozna nie traktowac ciazy do 12 tyg !!Jak mozna miec tylko 2 usg :wściekła/y:Jak mozna cala ciaze nie badac wewnetrznie :wściekła/y:Moze nie jestem przyzwyczajona do takiego prowadzenia w pl jednak ciagle usg ,badania itd...dlaczego nie chcesz tutaj rodzic ?? Ja napewno bede tutaj i nie powiem mam stracha :-(trafilam na polozna małpe hehe ktora robi taka mine :szok:jak przychodze na wizyte z tlumaczka !!powiedzialam babie ,ze moj angielski w kwesti ciazy nie jest dobry nie znam zagadnien i nie chce sie domyslac ...wiekszosc polek kozysta z tlumaczy w ciazy ,a ta powiedziala ,ze dam sobie rade i po co mi plumacz ..wiec ja jej na zlosc na kolejna wizyte zamowilam tlumaczke :-Dinteresuje sie mna dobrze ale ciagle o ta tlumaczke sie baba czepia ..

ja podobnie Vanilka-balam sie, ze nie dam rady bez tlumacza, bo to fachowe okreslenia czy cos...i gula nie bede wiedziala...ale trafilam na taka tlumaczke -roztrzepana...ze zajeta byla tylko goniacym ja czasem...potrzeba podpisu mojej poloznej - ze byla..i musi leciec na kolejne..wiec powiedzialam kobiecinie lec dam sobie rade:-D-po czym bez krepacji wstala podziekowala wcisnela mi swoj nr tel(po co?) i pobiegla dalej robic kase...to taka pod wwizyte kontrolna jaka mialam pierwsza z polozna:-D

jutro mam usg...:-)bez tlumacza;-)

Vanilka nie chce tu rodzic bo za duzo sie nasluchalam od kolezanek ktore tu rodzily, co przeszly i jakie mialy tego konsekwencje!!! nie bede wchodzic w szczegoly coby dziewczyn, szczegolnie pierworodek nie straszyc! wiem 1, w Uk maja sprzet, warunki, ale jesli chodzi o profesjonalizm i podejscie to tragedia... dlatego na 100% urodze w PL, no chyba ze dzidzia by mnie zaskoczyla i zechciala byc wczesniakiem ;-) co mam nadzieje sie nie wydarzy i zdaze stad wyjechac przed porodem... w poprzedniej ciazy lecialam 25 dni przed urodzeniem Krisa!
a gdzie zalatwialyscie tlumacza? bo faktycznie, te terminy medyczne... moze byc problem!

Tez sie nasluchalam o porodach w uk ..jedne chwala inne nie ...
napewno sprzet lepszy ale wlasnie profesjonalizm i podejscie ..masakryczne . dla nich wszystko tutaj jest normalne ..stawiaja na matke nature :shocked2:
Niedawno mialam zle doswiadczenie z tutejsza sluzba zdrowia ...sparalizowalo mi jedna czesc twarzy ...nie moglam kompletnie nia ruszac :-:)-(pojechalam na izbe czekalam na lekarza 3 h zbadal mnie i powiedzial ,ze to tylko wirus ! dal mi recepte na tabletki i kazal czekac do 3 miesiacy moze cos ruszy ....
Oczywiscie polecialam do PL do lekarza neurologa ...seria zastrzykow domiesniowo 9na to tylko zastrzyki nie tabletki ) no i codziennie rechabilitacja twarzy to co wlasnie jest najwazniejsze dla tego typu choroby ...a tu kazal mi sobie czekac ..przeszlo mi po 3 tygodniach dzieki wlasnie zastrzykom i rechabilitacji szybkiej... jedni chwala tutejsze podejscie inni lataja do PL ...ja jak narazie mam zle doswiadczenia :-(

reklama
Właśnie wróciłam z USG i widziałam jak serduszko bije :-D:-D:-D Mam fotkę ale później ją wkleję bo teraz nie mam czasu,wg usg fasolka ma 6 tyg 0 dni i ma 11 mm.Teraz już jestem spokojniejsza...:tak::-D:-):happy:

Do góry