reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam poświątecznie.
Nie poczytam ,bo zdecydowanie za dużo tego napisałyście.:szok::szok::-D:-D:-D:-D.
U mnie szalone święta.
Było miło i to najważniejsze .:tak::-D:-D.
Napiszcie tylko czy Wam powychodziło jedzenie z moich przepisików.
U mnie wsio wyszło.A tort ...no cóż poszedł w niecałe 5 minut.:-D:-D:-D:-D
To się nazywa mieć rodzinkę łasą na słodycze.:-D:-D:-D:-D
fotki wrzucę w wolnej chwili.
Dobra spadam ,bo mój mały gad zasiadł do śniadania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i zaraz go chyba rozszarpie .Je z częstotliwością 1 łyżka na 5 minut :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Najważniejsze jednak ,że jakoś tam je :cool2::cool2:

reklama
Witam,
M mnie na chwilkę do kompa puścił :-p
Moja mama dzisaj nie pracuje i zaprosiła na obiad więc pewnie się skuszę :-p

no fajny pomysł, ale bez skutku. Spodobał mu się widelczyk i nabijanie ale bez wkładania do buzi.:zawstydzona/y: nie zjadł ani kosteczki niczego.....może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

a ja bym odpuściła :tak: Przede wszystkim bez nerwów, bo jak będziesz stała nad dzieckiem i wyliczyła ile zjadło to na pewno nie poje :no: Przygotuj mu posiłek, żeby mógł sam jeść i niech siedzi z tobą przy stole i sam je ( oczywiście ty tez musisz coś szamac, cokolwiek):tak: Jak nie zje to nie namawiaj, a samo się wszystko ułoży :tak:

...
MH ty masz na zdjęciu anielskie skrzydła na plecach???no wreszcie się ktoś na tobie poznał i na tym że jestes aniołem:-Dzdjęcia cudo:tak:a prezentów moc no ale raz są święta:blink:
...

No pewnie, że jestem aniołem a co :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

A u mnie prezentów tyle, bo my na 4 wigiliach byliśmy :-p No i nasze dzieci mają 3 prabacie, no i dzidkowie i babcie są osobno wiec prezenty razy dwa :eek:

witam poraanie poswiatecznie
tesknilyscie?bo ja bardzo:tak::tak::tak::tak::-)
korzystamz z tego ze cos spac nie moglam,a moje laski spia,p w pracy wiec postanowilam nadrobic troche zaleglosci

w swieta w ogole do koma nie podchodzilam

w wigilie bylam najpierw u tesciow,poznije u moich rodzicow,gdzie nawiedzil nas mikolaj:-Dbardzo udany zreszta i wbrew pozorom bogaty bo mial 2 wielkie worki prezentow dla wszytskich:tak::tak::tak:
w 1 dzien swiat impreza u nas-tez udana,wesola itd.dziewczyny mialy nowe zabawki wiec byl z nimi spokoj:tak:
w drugi dzien musialam ogarnac balagan i mielsimy miec gosci ale nie dopisali,wiec spedzilismy ten dzien rodzinnie.pod wieczor poszlam do sasiadki na ciacho(do tej co ma synka w klasie Pauliny)
wczoraj poszlismy do tesciow na obiad,pozniej do moich rodzicow i tak zlecialo.
Weronika dostala od syna sasidow tych zza plotu(o szwagrow),bardzo specyficzny prezent-KATaR!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
niestte dowiedzilaam sie o tym juz na wigilii wiecbylo po ptakach i Weronika od wczoraj ma katar.wic nocka byla nie za fajna.

snieg zniknal,ale mrozek trzyma i zapoiadjaa powrot zimy:-)

to ide poczyac troche
No to fajne mialas swieta :tak:No i super prezenty Tylko ten Katar niefajny rowak dla malej :tak:
witam się z rana:-) Cześć Anabuba , pewnie że tęskniłyśmy:tak::tak::tak:
No faktycznie fajowy prezent na gwiazdkę, oby szybko przeszeło:happy2:
A moje bejbe wczoraj tańczyło przy kolędach:-D kurcze nowość dla nas i szok mamy okropny:-)wybrał sobie jdnąkolędę taką golców wesołą i każe nam ją puszczać cały czs...wczoraj ją słuchaliśmy chyba ze 30 razy:-D
Dziś kolejna próba jedzeniowa...już mam stresa:zawstydzona/y:
Musialao to fajnie wygladac :-D
U mnie dzis Oliwka strajkuje z jedzeniem a mnie juz cos bierze :wściekła/y:
No kochana to na bogato:-D:-Da prezenty świetne:tak:

kochana nie stresuj sie bo może mały to czuje a poza tym gdzie czytałam że jak robimy z posiłku rytuał albo pokazujemy dziecku jak bardzo chcemy żeby zjadło to ono robi na przekór traktuj to jak normalną rzecz może zasiądź z nim do stołu moze wspólne śniadnie mu się spodoba u nas jemy wszyscy jak np dziś julia pietruszka antek ja(adam u dziadków jest:-D)i 2 lalki juliny i śniadanko idzie jak spłatka:tak:

witam lasencje a gdzie reszta????śpi???????????????????:szok:
Pietruszka już w pracy Julina ogląda bajkę a Toni korzysta z okazji i bawi się Juliny wózkiem:tak:
moje kochanie wczoraj wyszorowało mieszkanie jak byłam w pracy pomył podłogi poprasował poukładał wszystko no i obiad na dziś zrobił też więc ja dziś tylko zoiemniaczki obiorę i surówkę zrobię:-pi leniuchować mogę na całego:-)
no ale muszę choć trochę prania nastawić bo w koszu kipi mimo że wczoraj Pietruszka pralkę jedną wyprał:dry:
ale masz fajnego M :tak:

Witaj LUNKA
MEDEUSKA FAJNIE ze udalo ci sie namowic mame na fryjera Ja akurat z moja nie mam teg problemu T ja od niej pozyczam ciuchy itp Maja mama wyglada bardziej jak moja siostra ;-)

Nie poczytalam wszystkiego Bo Oliwka jest nieznosna OD DZIS SIE ZA NIA BIORE bo owinela sobie ns zniezle wokol palca Wszstkich sobie owinela Ryczy od rana bo chce slodkie :wściekła/y:A jedzenie beeee

Wiecie co mialam nad ranem zarabity sen Ale noralnie nie chcilam sie z niego budzic BYLAM W nim bardzo szczesliwa Oj chcialabym byc taka szczesliwa w zyciu jak w tym snie

wiesz co no tu będę uparta. Zepsuł mi całe świętai spokojnie sobie czeka na zmianę nastroju. leń jeden:wściekła/y: A on wie jaki jest po alkoholu a mimo to zamiast wypić te kilka kielonków to jeszcze po opróżnieniu wszystkiego u nas i u mojego brata polazł na stację benz. po falszkę!!!! Kazał sobie przynieśc kase bo on idzie. A dopiero co miałczał mi że nie zrobimy sobie prezentó bo nie ma kasy...ale na wódke znalazł....qwa cudowne rozmnożenie:crazy:.
skąd ja to znam :dry::dry::dry::dry::dry: trzym sie kochaniuitka:tak::tak::tak::tak:
Fotki, wrzucę jak zrzucę :-p

A co panienki dostały... Same chciałyście :-p

Hela:
Teatrzyk ze studiem dźwiękowym i pacynkami
Namiot - klub myszki miki
auto do napraiwnia, ze śrubkami wiertarki i takimi tam
kasa sklepowa
Porcelanowy kubeczek do śniadanka
jakieś dziwne klocki :eek:
odkurzacz
słodycze + 200 zł
Niki
pluszowy mis i pajacyk
grzechotkę przypinana do stołu na przyssawkę
grzechotkę kluczyki
kaczuszki do łowienia w wannie
dwie paczki pieluch - bo prosiłam żeby zabawek nie kupować i niektórzy sie posłuchali :tak:
sukienkę
piramidkę
takie cós do walenia młotkiem fisher price
200zł

kosz na zabawki - był gratisem do namiotu :-p Przydał się przez święta :-D

Strasznie dużo tego :szok:

A my z M dostaliśmy zestaw do sushi z czego jestesmy bardzo zadowoleni :tak:
a mikolajowi sie worek nie oberwał ;-);-);-);-);-):confused::confused::confused::confused:
MH to się dziewczyny obłowiły :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a to fotki z naszego dzisiejszego spacerku :tak::tak::tak::tak:
jaka słodzizna mała, nie ma co :tak::tak::tak::tak:
Witam ,witam ,jak tam M ??poukładało sie wam coś???

Anabuba I Makunga mnóstwa szczęśćia i miłosci i jeszcze wielu wspólnych lat ,madrosci dla waszych połówek ,aby docenili skarby jakie mają w domu-WAS
swieta byly wiec trudno powiedziec, w ten czas wszyscy sa bardziej wyrozumiali, ale teraz po zwietach jakos tak oschle jest, moze to moja wina, za bardzo to dusze w sobie i nie potrafie zapomniec, ja chyba powinnam sie leczyc :dry::dry::dry::dry::tak::tak::tak::tak:

dołaczam sie do zyczonek ;-);-);-);-)
pobudzacza mówisz???:rolleyes2:hmm jutro poprubuje..ale on nic nie chce do buzi skończył osie też na tym że lekó nie chce bo tylko zobaczy łyżeczkę to wrzeszczy i ucieka...a nigdy nie było z tym problemu. Ale jak na siłe mu wleje i zasmakuje to juz ok ,dalej wypije. no tragedia. dowikla jutro mu szczele na talerzu picassa zobaczymy. Ale jak coś to licze na Was babeczki może któraś pomoże mi trafić w jego focha i wytępić ;-) bo ja pomysłów nie mam .po prostu...a pediatra mnie zlewa w tym temacie:sorry2:pobudzacza kwaśniego będę musiała mu na siłe chyab bo jak inaczej..
A zmieniajac temat, to chyba super widok jak twoje lelunie biegają z lakami i się nimi opiekują...kurcze jakbym chciała mieć teraz córcie:tak:
a moze to nie foch tylko zeby, mowisz ze wypic wypije, ale moze gryżć nie moze bo go zeby bola :tak::tak::tak::tak:

witam was porannie, u nas sniezek sypał takimi wielkimi platami, a teraz juz przestal i tak szro buro i ponuro, zeby daja o sobie znac, kurcze a ja tak sie boje dentysty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Natalineczko może macie mały kryzys jaki związek ich nie przechodzi.......mów rozmawiaj tłumacz pisz wywalaj z siebie to pomaga albo proś by ci pomógł bo sama sobie ze sobą i swoimi emocjami nie radzidisz:blink:będzie dobrze walczcie a bedzie dobrze:tak:
a Lunka jak poszła sprzątać i sie ważyc to ją wcieło:-Dno tak spoci się przy sprzątaniu to jej wyjdzie ze jako jedyna przez swięta schudła:sorry2::-D:-D:-D
ja idę się ubrac bo siedzę przed kompem czytam dzieciakom bajki i nic nie robię:cool2:
Dorotka mój to dobry jest bo nie mąż :-D:-D:-D:-D:-Da tak serio trochę nam to zajęło czasu rozmów tłumaczeń itp a teraz mówię w weekend pracuję a on wie że musi zrobić obiad posprzatać wyprac zająć się dzieciakami a od jakiegoś miesiąca że w niedzielę może poprasowac bo inaczej malinka potem pół poniedziałku spędza przy żelazku:blink::blink:

Medea to ja Ci moja mamuske podesle, moze i jej przemowisz
przrmiawiane do mjej zajeło mi ponad rok:sorry2: ale trułam jej dupe za każdym raem jak j widziałam zeby zrobila cos z tymi wlosami- jak jej wypristowalam i uozylam to mówiła że jej sie nie podoba i ze jej nie pasuje- a to byo rok temu i task juz jej zostało- do wczoraj:sorry2::-D

A ja siedzę z Helenką i się bawię :-p M zjmuje się Niki :tak:

Malina ma rację, że by mieć udany związek trzeba się napracować, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać :tak:

reklama
ty tu nie uciekaj tylko się chwal jakie prezenty dostałaś ty dzieciaki małż:-):-):-)
kochana a karkówka pycha tylko była bo już cała zeszła:-D
cieszę się, ze smakowała.
Mi zostało jeszcze ze 3 kg mięsa do zjedzenia :szok::szok::-D:-D:-D

A ja siedzę z Helenką i się bawię :-p M zjmuje się Niki :tak:

Malina ma rację, że by mieć udany związek trzeba się napracować, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać :tak:
fajnie Wam .
Mój dziś jest w pracy.:-:)-(,Będzie dopiero późnym wieczorem.:sorry2:
Co do prezentów
Klaudia dostała :
wymarzone buty do jazdy konnej villa horse -to od nas
ponadto :
kolczyki srebrne z konikami i bransoletkę do kompletu
kolczyki srebrne bombki takie ażurowe
puzzle z konikami -w kształcie kuli
telefon taki dotykowy z chowaną klawiaturą
2 gry the sims 3
słodycze lindta i rafaello

Kubuś dostał:
Mega zestaw playmobil zoo-to od nas
ponadto
mata do komputera miś hubert
2 gry do maty
atlas zwierząt z całego świata
zwierzeta świata -leksykon z puzzlami przestrzennymi do strworzenia własnej kolekcji zwierzątek
zwierzęta oceanu z puzzlami przestrzennymi
gra na komp szalone zoo
rysuję dinozaury-książka z szablonami do odrysowania
2 zwierzątka simba stretch (do kolekcji)-takie ,które się rozciągają w nieskończoność z jakims groszkiem w środku :-D:-D:-D
słodycze
Ja dostałam przed wigilią sukienkę,o której pisałam wczesniej
a po choinką komplet bizuterii
kolczyki,bransoletka i naszyjnik
i największy prezent wieczorem .
Męża na całą noc :szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D.
D dostał perfumy boss i koszulę marks & Spenser.
I wieczorem jak D ofiarował mi siebie to ja mu dłużna też nie byłam.:-D:-D:-D
Szaleliśmy do 4 rano.
Fotki wkleję w wolnej chwili.

Do góry