reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Golanda no fakt z tymi fajerwerkami to trzeba uważac ! nawet nie na same fajerwerki co na tych schlanych co je puszczają !!!
co tam, przez okno tez ładnie widać przecież :)

andzia widze że nie na żarty jesteś nagrzana na swojego Mężusia hehehe oooooj biedny chłopak dzisiaj będzie - biedny :) szkoda tylko że mi teraz serduszkowanie kompletnie nie sprawia przyjemności - traktuje to typowo jako masaż szyjki :-D ale ważne że chociaż Małżonowi jest przyjemnie i się wyżyje facet :) my mamy swój rozum :tak:

kurczaki.....tak staram się wyobrazić sobie..jak przebiega taki poród i nawet nie jestem wstanie - wkurza już mnie to że nawet nie wiem czego mam się spodziewać tzn aż jakiego bólu !! ale to może i lepiej...bo nie panikuje ..bo nie wiem przed czym ?! :-D:tak::sorry2:

lece sobie poczytac gazetkę a około 14 jade z M na zakupy - trzeba coś dobrego do jedzonka kupić ..i szampana i wkońcu dla mnie staniczek jakiś wybrac i fajerwerki co by się M pobawił o północy :-D

także póki co trzymajcie się w Dwupaczkach dzielnie !!! jeszcze tylko 11 godzin i możemy dawać ! :tak:

Dziewczyny, co z tymi skurczami? Mogę je czuć tak na środku brzucha , czy powinny być niżej?
z mojego doświadczenia to boli cały dół brzucha(jak na @)w połączeniu z krzyżem(ale niezawsze):tak:no i do tego twardnieje cały brzusio:tak:a u góry hmm może żałądek boli nie wiem sama bo ja nie miałam takich skurczy:sorry2:

Witajcie:-)
Ja wrocilam wlasnie z babskiego wypadu zakupowego;-)Kupilam sobie trufle i to byl blad......obawiam sie ze pochlone cale opakowanie:-)Juz polowy nie ma.....

Widze,ze sporo z nas mialo dzis w nocy sensacje skurczowe..Czyzby wplyw ksiezyca?Mnie obudzily skurcze po 2ej w nocy i po dwoch godzinach juz chcialam budzic B. ale wlasnie wtedy przeszlo...Nie byly regularne ale bolesne...Na szczescie sie uspokoilo:-)Nie wybieram sie dzis na zadna porodowke....Zreszta pewnie bedzie tlok a ja nie lubie stac w kolejkach:-D:-D

Milego dnia :-)

Witam Sylwestrowe Brzuszki:-D
ja nie bardzo pospałam bo mi moja czarna przylepa nad uchem marudziła, że czas na łąkę albo klops:sorry2:
No żeby się rozpłakać oglądajac Dr Hausa, ale ta rączka dzidziusia mnie rozwaliła:zawstydzona/y:
mnie też:-D
Kajato nie taki głupi pomysł;-)
Zazdroszczę tych lodów, ja mam na jutro picolo, a lody też sobie zażyczę a co!!! Mnie dziś koleżanki ze szkoły odwiedzały, stąd wiem, iż szef nadal w szoku, iż 8 grudnia poszłam na zwolnienie:-D:baffled:
no wiesz on chyba jednak liczył, ze urodzisz po cichu pod biurkiem i jak gdyby nikgdy nic wrócisz z powrotem do pracy a tu zonk:-D
Powstałyście już? No ładnie. Szkoda że mnie wieczorem nie było bo widzę że się "Koło przyjaciół ptaszków" tworzy:tak: Będziemy omawiać na każdych zajęciach inne aspekty dotyczące ptaszków:tak:Także proszę się przygotować na kolejne zajęcia i niech każdy przyniesie fotografię ulubionego ptaszka:-D:-D:-D
:happy2::happy2:
:-D:-D:-D:-D:-Dswoją drogą jakaś różnica musi być zwłaszcza przy ręcznym użytkowaniu:cool2:ja znam tylko wersję z kapturkiem:-D:-D:-D
Mamabel ale to tylko na metce przy staniku jest napisane bo pudełko juz w śmieciach, a zapłaciłam niecałe 100zł
a aj własnie taki na allegro kupiłam z przesyłką 50zł bo likwidacja sklepu, tylko policzyłam sobie za duży rozmiar ale to nic może jeszcze mi spuchną:-D
a dzisiaj mi mleko leci z obu cycków:szok::-Dwystarczy nacisnąć i chlup! :-Duprzedzam posty-już nie naciskam:-D
golanda psiaka bierzemy 10 stycznia :-)
:-D:-D:-D

kawka wypita, łazienka umyta, głowa moja też, dom odkurzony, pies wyprowadzony, i tylko musze m namówić, żeby pojechał jednak do tego maca bo zwariuję:-Doj ciężko będzie:sorry2:
a w ogóle to myję sobie podłogę zerkam na monitor a mój m po bb buszuje:szok::-Dszukał komentarzy chyba do swojego rękodzieła:-D

Uff... chociaż jedna z 36 na liczniku nie rodzi :-D

I nawet nie mam zamiaru. Na 15 stycznia ewentualnie mogę się zgodzić ;-) 7 stycznia zaczynamy lekki remont kuchni i mam zamiar posprzątać kuchnie po remoncie i wszystko przygotować :-D
Bo jak wcześniej urodzę, to mąż mnie do teściowej jeszcze wyśle :-p Ja jednak wolałabym być u siebie ;-):-D. Choć teściową mam kochaną. Byłaby w niebie jakbym była choć kilka dni z maluszkiem u nich. :-D

No i jeszcze 9 stycznia nasz Pikuś umówiony jest na test osobowościowy, w celu ukierunkowania go, aby potem nie było z nim problemów wychowawczych. A w czasie remontu to tylko ja będę mogła pojechać. Potem po 2 szczepieniu będzie zapisany do psiego przedszkola :-D Które trwa dwa miesiące. Bo ważna jest poprawna socjalizacja szczeniaka.

Ostatnia edycja:
Jednak łeb w ciąży nie pracuje tak jak powinien, pomyliłam proporcje w cieście i zamiast się piec, smaży się:cool2:
Posprzątałam trzy sypialnie u góry i ruszać się nie mogę, paluchy napuchły mi strasznie:no:
Co do bóli, ja bolesnych nie mam, czyżbym znowu miała przenosić:dry:

patrysia rzecz w tym, że mnie nie boli jak mam skurcz na górze- ale brzuch się robi twardy jak kamień. i nie wiem co to jest :confused:
a te na dole to swoją drogą- wczoraj w nocy mnie dwa takie łapnęły, do tego ból jak na @ i rwanie w pachwinach i udach. ale szybko głowe pod poduszke wsadziłam i zasnęłam więc chyba córcia zrozumiała,że czekamy do 01.01 :-)

Paula ja mam identycznie !!! ból jak na okres i straszne rwanie w pachwinach i promieniuje aż na uda ! dziwny ten ból.... zwłaszcza jak ide i mnie złapie to aż skręca - ale pewnie tak własnie musi być :tak:

Czyżby wszystkie robiły się na bóstwo w razie wylądowania na porodówce, że taka cisza? ;-)

to za pewne cisza przed..wielką burzą ! jak zawory po północy puszczą to będzie się działo :-D:-D:-D

reklama
Witajcie dziewuszki:tak:
Juz awanturka z chłopem zaliczona od rana ,wiec standard:-D
ja juz po zakupach sylwestrowych ,teraz tylko czekac wieczora i na balety:-Doj jak sie wytancze w tym roku :cool2:tylko nie wiem czy parkietu dla mnie i Oliwierka wystarczy:-D
Musze dzisiaj sesje zdjęciową uskutecznic co by miec pamiątkę :tak::tak::tak:

Super zima u nas sie zrobiła ,az miło sie przez okno patrzy na śnieżek:tak:

DZIEWCZYNY ŻYCZE WAM SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU, ABY WSZYSTKIE WASZE MARZENIA SIE SPEŁNIŁY,I CO NAJWAZNIEJSZE SZYBCIUTKICH ,BEZBOLESNYCH PORODÓW,I ZDROWYCH DZIDZIOLKÓW:tak:

Do góry