reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie!! :*
Widzę, że tu szampańska imprezka ;-)hihi

A u mnie cicho w domku :tak: Jedynie piesek pokazuje, że szczekać umie ;-)
Byliśmy na ostatnim w tym roku spacerku i S. wpadł na pomysł, żeby Wercie spuścić ze smyczy, tak do domu uciekała,że Wam mówię :-D

My zaraz się ewakuujemy do cioci z innymi ciociami i mamą :tak: W sumie, to nie bardzo mi się chce i najchętniej położyłabym się, ale pojedziemy :tak:

Pumpkin to teraz już możesz swobodnie rodzić :tak: Dzidzia będzie Noworoczna :-D
A my jeszcze czekamy!! :tak:

Myślałam,że będę o tej 0:00 i będę mogła napisać, ale niestety...

Tak więc Kochane życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku!! Pomyślności, radości, spełnienia najskrytszych marzeń!!
Szczęśliwych i szybkich rozwiązań!!
Dużo zdrówka dla Was i Dzieci, dużo sił i wytrwałości!!

Dziękuję za to, że w tym 2009 przez długi okres mi towarzyszyłyście, za to, że zawsze mogłam na Was liczyć!!
Ten piękny czas mojego życia przyszło mi spędzić z Wami i na pewno to zapamiętam na zawsze!!
I mam nadzieję, że kontakt się nie urwie wraz z narodzinami naszych pociech!!

:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

reklama
Laski po tym szampanie kawiorze i truskawkach, które tu zapodałyście Filip chce wyjść przez pępek i pęcherz traktuje jako trampolinkę do rozpędu:nerd:Jak leże to jest lepiej:sorry2:

edit Dzięki za miłe słowa pod adresem moich chłopaków

Ostatnia edycja:
Mój M zaprasza na jakieś scudowane żarcie na bazie camemberta, truskawek i migdałów, właśnie wkłada do piekarnika ;-):tak:

Chyba też sobie pizzę zrobię. Zarzuciłam już sałatkę grecką z bagietką, rybę +ziemniaczki +mizeria, 3 batoniki i chyba pora na kolejne pyszności... Nic tylko pęknę!

Kaja z niecierpliowścią czekamy :tak:

Pumpkin, falstart bo tam nie ma opcji załączników... musze pogłówkować ;-)a przy tym szampanie i kawiorze to cięzko idzie myslenie :dry:

Pasibrzuch - no wlasnie tak myslalam, ze jak siatkowka ok, to w porzadku, jeszcze mnie ostatnio Nadarienne upewniala :tak:
U mnie tez -4,25 i tez astygmatyzm. Troche mnie ten post Mari_anny przestraszyl, juz kompletnie zglupialam :baffled:
Minnie1 - więc rodzisz SN? Sorry, że Cię nastraszyłam.

No właśnie ja mam wadę -6 na oba oczka i to nie jest przeciwwskazaniem do porodu naturalnego, ale nie mam pojęcia, jak z astygmatyzmem. Wiem, że braciszek mojego męża ma dosyć mocny astygmatyzm i z tego powodu powinien unikać dużego wysiłku fizycznego, więc może stąd u Ciebie, Mari_anna, wskazanie do skrócenia drugiej fazy? Albo tak po prostu
wpisali, bo dawniej każdemu z wadą wzroku tak zalecali. Ale jak z siatkówką masz wszystko ok, to się nie martw na zapas. Za to gin rzeczywiście trochę niepoważnie Cię potraktował w tej rozmowie, z tą cesarką miałaś umówiony z nim jakiś termin konkretny, czy właśnie miałaś umawiać? W każdym razie postaraj się nie denerwować i jak tu już Ci dziewczyny pisały oszczędzaj się do tego poniedziałku i będzie dobrze. :) A tak poza tym witam cieplutko kolejną wrocławiankę. :)
edit:
Właśnie widzę, że już Pasibrzuch powiedziała też na temat oczków, więc chyba kobitki nie mamy co się nakręcać niepotrzebnie. :)
Nadarienne - Datę cc miałam właśnie umawiać dzisiaj, wcześniej nic nie było ustalane, ale ponieważ termin porodu mam na 7 stycznia, zostałam poproszona o kontakt w poniedziałek. Swoją drogą, ciekawa jestem, czy we Wrocku też jest taki wysyp rodzących, mam nadzieję, że nie, bo wtedy można liczyć na to, że lepiej się człowiekiem zajmą, bo inaczej wiadomo zmęczenie materiału, bo człowiek to tylko człowiek i może być po prostu zmęczony.

Minnie ja mam dużą wadę , ale siatkówka ok. Okulista mówił że ryzyko znikome ( odklejenia się jej) ale zawsze jest . Dlatego jest wskazanie do skrócenia drugiej fazy porodu czyli jak Marianna pisała kleszcze lub próżnociąg:tak: A ja nie jestem tym kompletnie zainteresowana:tak: Dlatego też CC w konstulacji z ginekologiem;-)
Nadarienne - u mnie w zasadzie jest tak jak u Morki. Okulista wpisał zalecenie dot. skrócenia drugiej fazy porodu mówiąc, że ryzyko odklejenia skatkówki jest znikome, ale istnieje. Mój gin. nie jest zwolennikiem kleszczy i próżniciągu, więc sie ucieszyłam, powiedział też, że jeśli będą jakiekolwiek komplikacje przy porodzie lub dziecko będzie duże to będzie cc. Nie mam jednak tego na piśmie, a ja jestem panikarą, i pomyślałam, że mogą mnie przecież złapać bóle, a gin. nie będzie miał w tym dniu dyżuru! Jak mam coś napisane to jestem wtedy pewna i spokojna, po prostu taka jestem. Mój mąż powiedział, że niepotrzebnie się nakręciłam i ma rację.
Morka- masz ustaloną konkretną datę cc?
Melduje 2 w 1
witam Mari_anna ja też rodzę we Wrocku, tylko, ze na Brochowie i naturalnie (przynajmniej tak planuje) A dzidzia 2 tyg temu wazyla 3500 +- 400g. Az strach pomyslec ile teraz Niunia wazy. Trzymaj sie dzielnie i mysl pozytywnie. Biustonosze tez kupilam ostatnio w calzedonii, baweniane, usztywniene tylko drutem, po co mi jakies koronkowe, jak i tak beda w mleczku, duzooooo mleczka, mam nadzieje...
Mysle, ze szpital jak szpital, wazne jest gina kogo sie trafi. Moj gin ma dzis dyzur :) Haniu, wychodz !!!
Pozdrawiam

mnovak- duża dzidzia, ale słyszałam, że to dobrze. Tak mówiła mi kuzynka, która rodziła dzieci powyżej 4kg. Życzę porodu w trakcie dyżuru Twojego gina.

Dziewczyny dziękuję pięknie za tyle miłych i pocieszających słów. Teraz myślę, że jak mnie wcześniej chwyci to przecież mam zdrową siatkówkę i też będzie ok.

Z okazji Nowego Roku życzę Wszystkim spotkanym na forum Kobietkom spełnienia wszyskich marzeń, realizacji planów... i oczywiście lekkich porodów i zdrowych Bobasków.

pumpkin,podobno małe ryzyko,żeby się mała zaraziła...wypiła z moim mlekiem pewnie trochę leku...a potem cierpiała,biedna

aha,zapomniałam Wam powiedzieć,że u mnie było sn

reklama
Nawstawiałam :-D:-D:-D:-D
Nikt teraz na kuli ziemskiej nie wita Nowego Roku? Bo przegapiłam....

W takim razie lecę szykowac zestaw na 24.00 w Polsce.... :-D

___
anetrix - to super, a miało być CC, musisz to nam opisać

Do góry