reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

Cześć Dziewczyny!!!Witam z rana!

Ja też mam konflikt serologiczny. Ja mam RH - a mój m ma Rh+ przy pierwszej ciąży dostałam po porodzie zastrzyk (synek ma RH+ po tacie) a teraz muszę kontrolować przeciwciała.

reklama
Ja mam krew 0Rh+ ale dowiedziałam się w szpitalu po porodzie,że istnije coś takiego jak konflikt 0A. Mąż ma A+ i córka również. Byłyśmy pod specjalną kontrolą przez to. Podobno w przypadku tego "konfliktu" gdy wystąpi u dziecka żółtaczka to najczęściej dość poważna. na szczęście mała się niee zażółciła.

Ja mam dość tych dolgliwości żołądkowych!! Mdłości mdłościami ale najgorzej jak mnie wczoraj wieczorem dopadły mdłości, migrena i ból całego brzucha ( jelita,żołądek). Ani się ruszyć, ani pochylić ani myśleć o wodzie. :nerd: Grr...
Cokolwiek bym nie zjadła to wieczorem cierpię tak jakbym zjadła conajmniej 5 zestawów z McDonaldzie i popiła litrem Coli.

Polianna ja mam niestety podobnie,wszystko co zjem po 15.00 stoi mi na żołądku jak kamień....... :-(

Ech... uroki :/W pierwszej ciąży miałam inaczej. Niewielkie mdłości ale za to nagł wymioty. NAGŁE. Jadę samochodem,nic mi nie jest i nagle nerwowo rozglądam się za reklamówką :p Teraz jest inaczej. Spotkanie z muszlą tylko jedno ale za to żołądek życ nie daje.

jagodka - do jakiego lekarza chodzisz,jeśli moge wiedzieć? :) i gdzie zamierzasz rodzić?

Ja zas mialam pozostalosc po porzedniej ciazy, z poczatku zaczelam dosyc duzo tyc:(((no ja lece na funty, ale zdawalo mi sie ze pare funtow mi przybylo, ale odkad jestem na diecie spadlam okolo 2 kilo i tak stoje- w sumie to jestem zadowolona ta dieta, moze nie przytyje zbyt wiele, w poprzedniej ciazy tylko 8.5 kg, wiec i teraz bede sie tej wagi trzymac:)))
Ja tez nie mam konfliktu, ale to i bardzo dobrze bo przy moich komplikacjach wystarcza tamte problemy:(((

Kochana pochwal się co to za dieta:-):-):-):-):-)
Może prześlesz na maila jakiś przykładowy jadłospis????
Chętnie bym coś zastosowała, żeby nie pochłaniać takiej ilości jedzenia:-):-):-):-):-)

Ech... uroki :/W pierwszej ciąży miałam inaczej. Niewielkie mdłości ale za to nagł wymioty. NAGŁE. Jadę samochodem,nic mi nie jest i nagle nerwowo rozglądam się za reklamówką :p Teraz jest inaczej. Spotkanie z muszlą tylko jedno ale za to żołądek życ nie daje.

jagodka - do jakiego lekarza chodzisz,jeśli moge wiedzieć? :) i gdzie zamierzasz rodzić?

Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów,nawet piersi mnie nie bolały,ani wymiotów,mdłości....tylko zaparcia..

Ja zamierzam rodzić w Poznaniu w szpitalu przy ul. Polnej,bo tam pracuje mój lekarz - ginekolog-onkolog prof Kedzia. on prowadził pierwszą ciążę i ta również :tak:

Piszecie że ,,tulicie muszelkę,,-ja bym tak nie mogła,zaraz mnie odrzuca.Jak mnie zemdli to staję nad zlewem,tylko że śliną pluję
A i co do brzusia to nie mierzyłam,ale po 3 ciąży ważę 9 kg więcej niż przed nią.Jutro idę do gin z wynikami to okarze się co i jak.
Acha i czytałam że paracetamol można wziąść na dolegliwości-można czy lepiej nie ryzykować?

Piszecie że ,,tulicie muszelkę,,-ja bym tak nie mogła,zaraz mnie odrzuca.Jak mnie zemdli to staję nad zlewem,tylko że śliną pluję
A i co do brzusia to nie mierzyłam,ale po 3 ciąży ważę 9 kg więcej niż przed nią.Jutro idę do gin z wynikami to okarze się co i jak.
Acha i czytałam że paracetamol można wziąść na dolegliwości-można czy lepiej nie ryzykować?
Mi lekarz poleci Apap na ból głowy np.. ale czy to jest to samo to nie wiem bo skladu nie znam..

KObiety w ciąży mogą brać PARACETAMOL a więc: APAP,PANADOL,jednak zaleca się że jeżeli nie muszą nie powinny brać szczególnie w I trymestrze.

ja niestety miałam już bol głowy i musiałam wziąść APAP

reklama
Polianna ja mam niestety podobnie,wszystko co zjem po 15.00 stoi mi na żołądku jak kamień....... :-(

mam dokładnie to samo. dlatego na samą myśl o obiedzie jakimkolwiek mnie odrzuca :(

KObiety w ciąży mogą brać PARACETAMOL a więc: APAP,PANADOL,jednak zaleca się że jeżeli nie muszą nie powinny brać szczególnie w I trymestrze.

ja niestety miałam już bol głowy i musiałam wziąść APAP

a ja jak mam bóle glowy, to od zatok. pomagał mi zawsze wyłącznie Ibuprom Zatoki, ale nie mozna go brać w ciąży, więc czasem bywa nieciekawie niestety.

Do góry