reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

NIE!!Bactrim to nie antybiotyk!
Bactrim to chemioterapeutyk złożony z dwóch podstawowych substancji czynnych: trimetoprimu (TMP) i sulfametaksazolu (SMZ). Obie substancje z osobna w podanych stężeniach mają działanie bakteriostatyczne jednak razem działają bakteriobójczo poprzez blokowanie działania katalizatorów biosyntezy kwasu foliowego w komórce drobnoustroju. Proste, nie? http://*spam*/img/forum/smilies/icon_wink.gif Żaden ze składników leku nie jest antybiotykiem. Natomiast SMZ jest sulfonamidem.

dzieki Kasiu :-) masz racje - zadzwonilam do apteki i pani powiedziala mi dokladnie to samo :-)

co do lekow oslonowych to farmaceutka stwierdzila ze nie sa niezbedne ale zawsze warto je stosowac ;-)

dzieki wszystkim za pomoc i zaangazowanie :-)

teraz juz sie nie boje szczepienia :-)

reklama
Kasia ;-) tylko ciiiiicho, bo jak moj malz przeczyta ze ja uparta to zaraz bedzie wiedzial po kim Monia taka
a ja mu caly czas wmawiam ze po nim :-);-):tak::-D

Bastian ma bardzo zaognione policzki , sa dni ze bledna sa dni , ze staja sie bardzo czerwone. Skora sucha i polyskujaca . Czytalam, ze ktos mial cos poobnego. Nie moge sie doszukac wiec prosze o rade co to moze byc. Dodam, ze karmie butla a wysypka(tak to nazwe) utrzymuje sie gdzies okolo 3 tygodni.

No moja piła też zwykłe mleczko i pojawiło jej się na jednym policzku dokładnie to co u ciebie. Potem po pewnym czasie zrobiło jej się taka plamka bardzo sucha i łuszczejąca wtedy trafiłyśmy do szpitala i tak powiedziano, ze wszystko wskazuje na skaze białkową, bo mała jeszcze miała sluz w kale i już się krew też pojawiła, ale to inna historia.
No i jak sobie potem przypomniałam. Jak karmiłam ją jeszcze piersią i zjadłam ser to strasznie płakała. Więc białko jej nie podchodzi. Ciałko wytwarz przeciwciała. No i teraz jesteśmy na preparacie mlekozastępczym i wszytsko znikło i jest dobrze. Mała brzusio nie boli i jest szczęśliwa.
Robiłam testy, ale niestety blednie i nic nie wyszło, ale przy małych dzieciach często wyniki błędne wychodzą.
Idz do lekarza i niech obejrzy małego.
Poza tym jak dajesz mu nowe produkty może ma na coś innego alergie. U nas było łatwo bo mała była wtedy tylko na mleczku. A tak by trzeba było eliminować produkty. Czy np. dawałaś synowi 1 produkt na tydzień i czekałaś na reakcje? Czy nie?

reklama

Poza tym jak dajesz mu nowe produkty może ma na coś innego alergie. U nas było łatwo bo mała była wtedy tylko na mleczku. A tak by trzeba było eliminować produkty. Czy np. dawałaś synowi 1 produkt na tydzień i czekałaś na reakcje? Czy nie?

Czekalam 3 dni. Na marchew dostal wysypki na brzuszku i nogach, wiec nie daje. Za duzo nie wprowadzilam zreszta. Jablko, dynia, gruszka i przetwory z ryzu(kleik, platki) i kaszke jaglana. No i ziemnika po ktorym plakal pol nocy i nie mogl sie wyproznic.

Do jakiego lekarza? Pediatra czy jakis dermatolog bo powaznie nie wiem?

Do góry