reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

reklama
a jesli ja bylam w listopadzie na zwolnieniu 16 dni a na ciazowe zwolnienie poszlam 21 grudnia to od ktorego miesiaca beda mi liczyc?
Grudniowa wypłata będzie się liczyć bo do końca grudnia wykorzystane L4 miałaś 26 dni:-D Gdybyś w grudniu zaliczyła już 31 wtedy liczyłaby się od listopadowej wstecz 12 mieś

Dobra słuchajcie:) ja wiem, truję dupę, ale mam pewne niedociągnięcia myślowe dzisiaj...
ja Wam na woim przykładzie powiem jak to jest...
Teraz powiedzmy, że zaraniam 2000, w lutym łącznie z premią zarobię 4000 zł...a w marcu dostanę podwyżkę 500 zł. W grudniu byłam na zwolnieniue więc do marca obowiązuje mnie okres 90 dni bez zwolnienia by liczyła mi się srednia z ostatnich 12 miesięcy-od marca właśnie ...łaącznie z ta podwyzką i premią.. premię mam co 3 miesiące, różnej wysokości.
Więc jeśli pójdę po tych 90 dniach na zwolnienie ciążowe od kwietnia to liczy mi się średnia od marca czy od grudnia... i co oznaczają te 30 dni zwolnienia? zabijcie nie, bom nie kumata dzisiaj:-D

Dobra słuchajcie:) ja wiem, truję dupę, ale mam pewne niedociągnięcia myślowe dzisiaj...
ja Wam na woim przykładzie powiem jak to jest...
Teraz powiedzmy, że zaraniam 2000, w lutym łącznie z premią zarobię 4000 zł...a w marcu dostanę podwyżkę 500 zł. W grudniu byłam na zwolnieniue więc do marca obowiązuje mnie okres 90 dni bez zwolnienia by liczyła mi się srednia z ostatnich 12 miesięcy-od marca właśnie ...łaącznie z ta podwyzką i premią.. premię mam co 3 miesiące, różnej wysokości.
Więc jeśli pójdę po tych 90 dniach na zwolnienie ciążowe od kwietnia to liczy mi się średnia od marca czy od grudnia... i co oznaczają te 30 dni zwolnienia? zabijcie nie, bom nie kumata dzisiaj:-D

Z tego co mi wiadomo 30 dni musi być bez zwolnienia żeby średnia nie była liczona, więc jeśli zarabiałaś 2000, w lutym zarobisz 4000, a w marcu 2500, to Twoja wypłata to 2208zł. Już w marcu możesz iść na L4 byleby nie przekroczyło 30 dni.
Zadzwoń kochana do Swojego oddziału ZUS, ja romawiałam o tak to zrozumiałam:)
Taj jak napisała starlet pracodawca może mieć jakieś wewnętrzne przepisy, ktore sprawią, że premia nie wlicza się do średniej..ale z tego co wiem, u mnie w abnku tak jest i generalnie we wszystkich bankach, że się wlicza...

aaa na pewno 30 dni...dlatego, że po 30 dniach L4 wypłatę płaci ZUS a nie pracodawca..to jest logiczne, że w średnią wchodzą tylko te wypłaty, wypłacane przez pracodawcę...

dzięki dzięki <!!!> za cierpliwość:)
zaraz zadzwonie i Wam napiszę co mi powiedziały, ale jak już pomyslę o tych urzędniczkach...:wściekła/y:

To czekamy na szczególy, a ja sobie skoczę do sklepu bo pieczywko na kolację:)
Macie jakiś pomysł na obiad z piersiami z kurczaka...nie chcę standardowo robić piersi w panierce...plisss pomóżcie:)

reklama
ethe ja ostatnio robiłam takie coś: pierś z kuraka ciut rozbiłam, rozłożyłam i leciutko nasoliłam, posypałam bazylia i majerankiem, położyłam plasterek szynki i na to połówke ugotowanego jajka. To wszystko obkręciłam jak roladkę i zacisnęłam nicią.. póżniej w panierę i w głeboki olej... no pycha normalnie:)

Do góry