reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

A Pajeczko właśnie w Auchan były takie wyprzedaże ciuszków dziecięcych...:)
Pewnie jeszcze są...więc mam ok 10 szt body, 5 pajacyków, 5 sweterków:)
Troszkę już tego mam..nie potrafię się powstrzymać heheh

A tak w ogóle zaczynam sobie przygotowywać album pt. 9 miesięcy oczekiwania...
Nie tylko zdjęcia mojego brzuszka, ale ogólnie co przez ten czas robilismy..zacznę od sylwestra... macie plany żeby coś takiego zrobić??

polecam strone...Picnik - Photo editing the easy way, online in your browser fajnie można zdjęcia edytować...

ja wlasnie jak pojade to zobacze :) moze cos siekwego kupie na razie kupilam 2 body z dlugim rekawkiem i 2 z krótkim i łapki 2 szt i 60 zl dziekuje :-D

ja mam w planach zrobic mojemu dziecku album od zdjęc usg az po hmmm starość :-D

reklama
Witam dziewczyny,

ja już po wizycie. dzidziolek ma 7,57 cm wg USG to 13 tc, urósł przez 3tygodnie prawie jeszcze raz tyle bo miał 3,32 i wtedy martwiłam się że jest za malutki :-)
wszystkie parametry w normie, żołądek, mózg, serducho i płucka super rozwinięte.
miałam robione 3d i 4d widziałam jak malutki machał do mnie łapkami, rysy twarzy ma podobne do mojego synka, chyba będzie kolejny klon tatusia :-D
najbardziej zmartwiło mnie to, że chyba było widać siuraka :-( ja się łudze tym że to jeszcze za wcześni, lekarz nie powiedział mi, że to chłopak tylko zadał pytanie czy to wygląda jak dziewczynka? :sorry: mam całe badanie na płycie to jeszcze raz obejrzę w spokoju co tam widać między nóżkami.

Wiecie co jesli to jest chłopak to teorie planowania płci można obalić. Dlatego że przytulanko było 13dc wieczorem a 1 test owu wyszedł w 17dc pozytywny i skok tempki w 18dc. Czyli plemniki męskie musiały przezyć ponad 5 dni. Synka udało mi się tak zaplanowac, ale córci chyba nie :-(

Pajkaa gratuluję synka!!! to jest pierwsze Twoje dziecko więc synuś jak najbardziej na miejscu ;o) Ja jak się dowiedziałam w poprzedniej ciązy że będzie chłopak to tak jak bym los na loteri wygrała. ;-)

Ostatnia edycja:

Co do kiwi to też zjadłam chyba z 5 dzisiaj, a np moja córka jest na nie uczulona-język jej puchnie:eek:

Może ma tak jak ja :confused: Tzn. uczulają włoski ze skórki? Ja po obraniu płuczę kiwi pod bieżącą wodą i wtedy język mi nie puchnie i nie robi się czerwony i zaburchlony :tak:

właśnie nie wiem czy to aż ma taki wpływ, inni jędzą je w dużych ilościach i wszystko jest oki ,a inni jedzą tez i znów wychodzi uczulenie :sorry:

Jeżeli jedno z rodziców jest alergikiem to dziecko w 95% też będzie i nie ma znaczenia co się w ciąży je. A jeżeli chodzi o wit. C to jest jej wszędzie dużo, teraz nawet do cukierków ją dodają. Na szczęście wit. C szybko się wypłukuje z organizmu dlatego nie ma mowy o jej nadmiarze :tak:

Pajka gratulacje dla pierwszego sierpniowego chłopaka!!!

DRUGIEGO, pierwszy był MÓJ :-D

Zapominacie jeszcze o chłopaczku Ethele ;-)

Pierwszy raz udało mi się takiego łączonego posta wstawić :-D nigdy nie potrafiłam tego zrobić :zawstydzona/y:

Powiem Wam jeszcze, że mam pierwszy 1kg na plusie. Na początku schudłam 4kg i od tamtego momentu waga stała w miejscu i teraz po raz pierwszy ruszyło o 1kg do przodu. Ale wiecie co, dziwnym trafem ten kilogram zyskałam jak zaczęłam brać zestaw witamin dla kobiet w ciąży! Ciekawe czy to ma jakieś powiązanie czy to przypadek :confused:

Ale się rozpisujecie ;) no wic pierwszy temat- pamiątki...

Ja mam pudełko ze skarbami. Jest tam test ciązowy (z poprzedniej ciąży, bo w tej nie mam bo po co skoro były negatywne), karta ciąży, zdjęcia USG, płytka z 3d, pierwsza "bransoletka" ze szpitala, kartki z gratulacjami. Zrobilam tez odcisk stópki mojej córy jak miała 6 tygodni. To są cudne pamiątki,naprawdę.

Co do teściowej-acchhh mój ulubiony temat.
Jak urodziła się mała miałam wyraźn życzenie,że po powrocie do domu chcę być kilka dni sama z mężem i dzieckiem. Miałam dodatkowo epresje poporodową i czułam się jak najgorsza matka na świecie bo nie umiałam karmić (a położne w szpitalu dołożyły wszelkich starań bym dokładnie tak się czuła). nO więc wchodzę do domu a tam teściowa z kwiatami , teść z kamerą i tekst "dziękujemy,że urodziłaś nam wnuczke". Ok..pzegryzłam, poszłam do pokoju gdzie chciałam dziecko przebrac (PIERWSZY RAZ) a za mną tup,tup,tup- teściowa. Zaczęłam więc przebierać małą, chciałam przebrac pieluszke itd. a szło mi to dośc wolno (no nie dziwne,jak takiego małego dziecka na oczy nie widziałam) a ona z wyrzutem "A nie możesz tego szybciej robić??!!!!!" ja w moich rozstrojonych hormonach westchnęłam konkretnie i mąz również stan.ął w moje obronie na co teściowa się obróciła na pięcie i poszła krzycząc jedynie " Twoje mleko takie pomarańczowe jest od tego,że pijesz te Kubusie, lepiej od razu kupci modyfikowane bo dziecko zagłodzicie!"

Przez 2 miesiące była napięta atmosfera itd. Teściowa dopiero teraz odpuściła. Wcześniej była "wszechwiedząca". Godiznę po porodzie zjawiła się na oddziale poporodowym i zaczeła mi piersi ugniatać i dziecko dostawiać z wielkim wyrzutem,że nie umiem tego robić. Co zabawne - mąz urodził się wcześniakiem i ona nie chcąc mieć klopotu z mlekiem obwiązywała się bandażem żeby mleko stracić. Jest więc ostatnią osobą,która powinna mi mówić jak karmić i czy moj pokarm jest odpowiednio odżywczy.
Grrr aż się we mnie buzuje jak to wszystko wspominam. Teraz nie jestem taka głupia. Na oddział poporodowy nie wejdzie nikt z rodziny,jedynie mąż. Będę te kilka godzin odpoczywać, spać, uczyć się malucha a nie przyjmować gości i opowiadać jak to się "super rodziło".

Witajcie dziewczynki dawno nie odwiedzałam strony i ciężko teraz nadrobić wszystkie wątki. Ja wczoraj byłam u gina i jest ok.Serduszko bije dzidziuś rośnie oby tak dalej.
Mam ochotę na jajecznicę z dużą ilością cebulki:-)))mniam

Witam dziewczyny,

ja już po wizycie. dzidziolek ma 7,57 cm wg USG to 13 tc, urósł przez 3tygodnie prawie jeszcze raz tyle bo miał 3,32 i wtedy martwiłam się że jest za malutki :-)
wszystkie parametry w normie, żołądek, mózg, serducho i płucka super rozwinięte.
miałam robione 3d i 4d widziałam jak malutki machał do mnie łapkami, rysy twarzy ma podobne do mojego synka, chyba będzie kolejny klon tatusia :-D
najbardziej zmartwiło mnie to, że chyba było widać siuraka :-( ja się łudze tym że to jeszcze za wcześni, lekarz nie powiedział mi, że to chłopak tylko zadał pytanie czy to wygląda jak dziewczynka? :sorry: mam całe badanie na płycie to jeszcze raz obejrzę w spokoju co tam widać między nóżkami.

Wiecie co jesli to jest chłopak to teorie planowania płci można obalić. Dlatego że przytulanko było 13dc wieczorem a 1 test owu wyszedł w 17dc pozytywny i skok tempki w 18dc. Czyli plemniki męskie musiały przezyć ponad 5 dni. Synka udało mi się tak zaplanowac, ale córci chyba nie :-(

Pajka gratuluję synka!!! to jest pierwsze Twoje dziecko więc synuś jak najbardziej na miejscu ;o) Ja jak się dowiedziałam w poprzedniej ciązy że będzie chłopak to tak jak bym los na loteri wygrała. ;-)

:) Dlaczego zmartwiło?? :) Podobno ok 13 tygodnia już widać konkretnie co ma być. Jeśli chłopiec tyo gratuluję drugiego synka! Póki co sami chłopcy u nas :) Poczekajcie 6 dni- może u mnie pojawią się trzy kreseczki zamiast siusiorka :) mam jakieś dziwne przeczucie. Zobaczymy.

Witam dziewczyny,

Teoria planowania płci zastrzega, że niektóre pary mogą mieć dzieci tylko jednej płci. Nie wiadomo z jakich przyczyn :sorry:
Dziewczyna z forum jeszcze staraczek też celowała na dziewuszkę kilka dni przed owu a urodził się 2 chłopaczek.

Moja mam urodziła dwóch synów pomyślała, że już nie będzie jej dane mieć córeczki. Po 11 latach pomyśłała, że teraz musi się udać i tak znalazłam się na tym świecie :laugh2:

Jeżeli jedno z rodziców jest alergikiem to dziecko w 95% też będzie i nie ma znaczenia co się w ciąży je. A jeżeli chodzi o wit. C to jest jej wszędzie dużo, teraz nawet do cukierków ją dodają. Na szczęście wit. C szybko się wypłukuje z organizmu dlatego nie ma mowy o jej nadmiarze :tak:
My nie jesteśmy alergikami ;-)

S_A_R_K_A nie przejmuj się! dwaj synkowie są super też :-) moja koleanka ma jednego 2 latka, drugiego 10 m-cy i swietnie się razem chowają... Nic się nie przejmuj jeśli będzie drugi synuś.

Ja też mam synka i powiem Wam dziewczynki, że w pierwszej ciąży bardziej zależało mi na córci, a teraz mam totalny luz. Bedzie dziewczynka - super, bo fajna odmiana.. Będzie chłopiec - też super bo mam już ciuszki i zabawki no i doświadczenie z chłopaczkiem :tak::tak::-)

reklama
Witam dziewczyny,

Pajkaa gratuluję synka!!! to jest pierwsze Twoje dziecko więc synuś jak najbardziej na miejscu ;o) Ja jak się dowiedziałam w poprzedniej ciązy że będzie chłopak to tak jak bym los na loteri wygrała. ;-)

no to cudnie Kochana ja sie juz przyzwyczalam do tego,z e bedzie chlopak ciekawe jakby to było jakby lekarka w kwietniu powiedziala, ze dziewuszka:-D pewnie troche bym sie podlamala:-D

Teoria planowania płci zastrzega, że niektóre pary mogą mieć dzieci tylko jednej płci. Nie wiadomo z jakich przyczyn :sorry:
Dziewczyna z forum jeszcze staraczek też celowała na dziewuszkę kilka dni przed owu a urodził się 2 chłopaczek.

Moja mam urodziła dwóch synów pomyślała, że już nie będzie jej dane mieć córeczki. Po 11 latach pomyśłała, że teraz musi się udać i tak znalazłam się na tym świecie :laugh2:

ja tez celowałam w dziewczynke a jak widac chyba chłop:-p

Do góry