reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

xmila WIELKIE GRATULACJE

AgaMich mi jak do tej pory insulina nie potrzebna, na szczęście tylko wystarcza dieta:-):-):-)
dzisiaj u mnie cukry również ok na czczo 70 po śniadaniu 119 po obiedzie 101:-)
nawet po południu pozwoliłam sobie na dwa kawałki babki marmurkowej z biedronki i cukier po godzinie 115:szok::tak:
kinia83 na tym internecie to dużo rzeczy można się naczytać,pamiętam jak dowiedziałam się że mam cukrzycę to również od razu komputer i szukanie jakie ryzyko i w ogóle...........ale jak znalazłam te forum to tutaj dopiero się dowiedziałam że ta cukrzyca nie jest aż tak straszna jak sobie to wyobrażałam.Trzymam kciuki za dzidziusia aby wszystko było w porządku:):)

Ostatnia edycja:
reklama
Megi masz sliczny brzuszek na awatarze:tak: chyba nie przytyłaś zbyt wiele?:-) Dobrze, że dieta wystarcza no i cukry masz super! Poza tym masz racje czytanie w necie informacji nie ma sensu mi dziewczyny z tego wątku zakazały całkowicie czytania czegokolwiek o cukrzycy bo sie stresowałam i cukry szły w góre. Co do grzeszków to ja nie miałam tak dobrze nie mogłam sobie pozwolić prawie na nic choc czasem się zdarzało:zawstydzona/y: Jednak moja diabetolog pocieszała mnie, że jedno przekroczenie w tyg nie zaszkodzi dziecku a my jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo na małe grzeszki. Najczęściej grzeszyłam kawą z cukrem i lodami.:zawstydzona/y:

Ale tu spokój dzisiaj czyżby zaczął się okres porodowy?;-)

Przepraszam, że ja tak o sobie ciągle ostatnie kilka postów ale od zmysłów zaczęłam odchodzić. Z tym ruszaniem się małego przesadziłam... Dzisiaj przez cały dzień wyczułam tylko delikatną chyba czkawkę, która po paru minutach ustąpiła i cisza cały dzień. Głaskałam się po brzuchu, drapałam nawet nim "potrząchałam" bo wiem, że mały tego nie lubi i zawsze wtedy odpowiada a dzisiaj nie chce ;( Nie rozpycha się też, kiedy przy kopmputerze siedzę a robi to zawsze wymuszając na mnie zmiany pozycji. Kurcze no... :-(

Prawie cały dzień przeleżałam, bo jak leżę to wszelkie bóle ustępują, jak tylko z 30min-1h pochodzę to ból wraca. No-spy nie brałam. No i martwię się o dzisiajeszą niekomunikatywność Filipa ;(

Nie wytrzymałam dłużej i zadzwoniłam do swojej gin. Kazała jechać na izbę przyjęć więc pojechałam. Zrobili mi KTG - skurczów nie ma, tętno Filipka to 157. Podczas KTG poruszył się tylko 2 razy dlatego wysłała mnie położna na USG. Poszłam i tam też mnie sporo trzymała lekarka (chyba jej się Filipek podobał :D ) bo około 30min. Obejrzała małego z każdej strony i stwierdziła, że wszystko jest w porządku. Mały zaciskał piąstki i wstydu mi narobił bo na samym usg i przed badaniem zaczął sie ruszać jak szalony po całymdniu ciszy.

Na dzień dzisiejszy w przybliżeniu mały waży około 2,5kg może trochę więcej jak powiedziała lekarka. No i znowu określili mi tydzień ciąży... 34 i 1 dzień. Ten mój brak miesiaczki wszystko pokomplikował. Ja już w każdym razie spokojna o synka :) i lecę spać.

Cześć Słodkie:)
Faktycznie dziewczyny jakoś cicho tutaj.
Ja dziś znowu zaszalałam z kawą z mlekiem i chałką,ale dziś to przesadziłąm z ilościa chałki no ale coż niemogłam sobie odmówić (non-stop sobie odmawiam więc zaszalałam) cukier po takiej wyżerce 130 (ale zafundowałam spacer sobie więc gdyby nie to to nie wiem).
POZDRAWIAM
Będe zaglądać.
A dzis na obiad rybka na parze w ziołach i sałata lodowa:) mniam.....

Kinia ale Ci dobrze możesz se chałeczke podjeść ja boję sie eksperymentowac bułke zjadłam normalną i cukier kosmos pieczywo tylko wasa moze mi sie poprawi po 36 tygodniu jak tu czytam i bede mogła se zaszalec a na razie ze słodkosci to mleko sojowe waniliowe alpro soya . A u mnie tez dzis rybka pstrag pieczony z makaronem:-)
Kurde musze na to ktg zaczać jeżdzic nie wiecie przypadkiem czy trzeba sie jakos wczesniej zapisywac chodzi mi o karową.

Trzeba się zapisywać wiem , że można telefonicznie ale niestety nie mam numeru :(
Kurcze to moje Maleństwo non-stop ma czkawke:)

Witam dziewczynki, jestem tutaj nowa i chciałam zapytać czy 74 po drugim śniadaniu to dobry wynik :szok: a zjadłam 2 kromki ciemnego chleba jedną z tatarem do drugiej kilka krewetek w oleju, do tego ogórek konserwowy i kawa zbożowa z mlekiem 1,5%

Kinia juz wszystko wiem o ktg zapisałam się , apropos czkawki mój mały tez ją ma często , po obiadku 109 teraz pijemy mleczko sojowe waniliowe mniam:-)

reklama
Witam dziewczynki, jestem tutaj nowa i chciałam zapytać czy 74 po drugim śniadaniu to dobry wynik :szok: a zjadłam 2 kromki ciemnego chleba jedną z tatarem do drugiej kilka krewetek w oleju, do tego ogórek konserwowy i kawa zbożowa z mlekiem 1,5%

Aureolcia ten Twój wynik to bardzo dobry jest ja nigdy po posiłkach nie miałam takich wyników ja chlebka w ogóle nie jem nie wiem czy krewetki są zalecane w ciąży ja nie jadam owoców morza pozdr

Do góry