reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

dziewczynki powiedzcie mi czy jak pójdę 22 marca do lekarza to będzie szedł mi 19 tydzień czy na tym etapie poznam płeć dziecka :-)
i od czego to zależy ? od ułożenia maluszka czy od sprzętu i specjalisty, kurcze ja przez to przechodziłam ponad 10 lat temu:rofl2: i mi wszystko z głowy wyleciało a w tamtych czasach było całkiem inaczej :tak:
iii druga rzecz wtedy o ciąży dowiedziałam się w 5 miesiącu ;-)
Shyla no ja mam podobnie, zupełnie inaczej wtedy to wszystko przyjmowałam, pół rzeczy zapomniałam jak się okazuje, bo ciągle o coś pytam no szok!!!!! USG zrobili, powiedzieli, że dobrze i był GIT, a teraz??? Trzęsę porami, a wtedy nie!!!

reklama
dziewczynki powiedzcie mi czy jak pójdę 22 marca do lekarza to będzie szedł mi 19 tydzień czy na tym etapie poznam płeć dziecka :-)
i od czego to zależy ? od ułożenia maluszka czy od sprzętu i specjalisty, kurcze ja przez to przechodziłam ponad 10 lat temu:rofl2: i mi wszystko z głowy wyleciało a w tamtych czasach było całkiem inaczej :tak:

o, niezle :-D no ale dobrze, ze nie na porodówce ;-)
zalezy od ułozenia, sprzętu i kimpetencji lekarza. ale na tym etapie to juz raczej powinno byc wiadomo :tak:

ja mam wizyte 17 marca- czyli dzien przed toba. ale dzien to jeszce nie tak duzo- bedziemy sie razem stresowaly :)

o, to faktycznie :tak:
ja w miedzyczasie jeszcze musze oddac mocz od analizy i wyjasnic 10. marca u toxykologa, dlaczego byl lekko dodatni wynik IgG (na szczescie IgM wyszedl ujemny).

Shyla no ja mam podobnie, zupełnie inaczej wtedy to wszystko przyjmowałam, pół rzeczy zapomniałam jak się okazuje, bo ciągle o coś pytam no szok!!!!! USG zrobili, powiedzieli, że dobrze i był GIT, a teraz??? Trzęsę porami, a wtedy nie!!!

no właśnie ja mam ten sam problem !!!!:zawstydzona/y:
wtedy brałam wszystko na luz a teraz to każdy ból czy coś zaraz panikuje :-D

o, niezle :-D no ale dobrze, ze nie na porodówce ;-)
zalezy od ułozenia, sprzętu i kimpetencji lekarza. ale na tym etapie to juz raczej powinno byc wiadomo :tak:

no ja raczej jestem ciekawska:-p nie wytrzymałabym do samego dnia porodu :-p:-p:-p

Dziewczyny dzisiaj była mowa na forum o bólach pleców to znalazłam kilka sposobów na złagodzenie tych bóli:))
  • Ruszaj się. Staraj się jak najczęściej zmieniać pozycję w ciągu dnia.
  • Pływaj i mocz się w wannie. Pływanie czy choćby bierne wylegiwanie się w letniej kąpieli zmniejsza obciążenie grzbietu.
  • Zmieniaj pozycję podczas snu. Spróbuj układać się do snu na lewym boku, z poduszeczka między kolanami. Pozycja ta sprzyja dobremu ustawieniu macicy, a jednocześnie zapobiega jej uciskowi na kręgosłup.
  • Przeciągaj się. W zapobieganiu bólom pleców pomagają dowolne ruchy, które wypychają miednicę do przodu.
  • Siedź wygodnie. Najlepszy jest fotel ze sztywnym oparciem.
  • Prowadź aktywny tryb życia. Wybieraj mało obciążające zajęcia sportowe, w tym przede wszystkim pływanie.
  • Noś pas podtrzymujący brzuch. Pozwala on ulżyć mięśniom grzbietu, rozkładając obciążenie brzuchem na większe partie ciała. Jest to specjalny pas dla kobiet ciężarnych, nie można go zastępować żadnym innym.
  • Zmień obuwie. Zastąp eleganckie szpilki butami na płaskim obcasie.

ale mialam na mysli dowiedzenie sie o ciąży na prodówce, jak w "Ciąży z zaskoczenia" :p
wiesz ja miałam miesiączkę choć nie taka normalna ale miałam ;) , także myślałam ze wszystko jest normalnie :-)i mam tylko zaburzenia hormonalne ;)
byłam szczupła na wadze nie przybierałam wiec i tryb życia prowadziłam normalny i aktywny :)

Shyla.. mi w 16tyg2d określił płeć w 99% . Zależy od tego czy dzidzia pozwoli sprawdzić oraz od sprzętu. Nie ukrywajmy.

Shyla.. mi w 16tyg2d określił płeć w 99% . Zależy od tego czy dzidzia pozwoli sprawdzić oraz od sprzętu. Nie ukrywajmy.
no mój lekarz ma najnowszy sprzęt w którym można nawet oglądać w 4D , ale nie wiem czy on mi powie coś na temat płci:dry:
znając jego będę czekała chyba do 30 tygodnia ciąży :dry:

no mój lekarz ma najnowszy sprzęt w którym można nawet oglądać w 4D , ale nie wiem czy on mi powie coś na temat płci:dry:
znając jego będę czekała chyba do 30 tygodnia ciąży :dry:
Co za lekarz nooo!!!! Ma taki dobry sprzęt to powinień Ci powiedziec jeśli o to spytasz. Przecież co mu szkodzi, zawsze moze dodać, że mówi na ileś tam procent! Wiadomo, że na 100% to w sierpniu się dowiemy!

reklama
Dziękuję wszystkim za miłe powitanie:) Na pewno dam się wciągnąć w pisanie i nie będę się bronić, na ile praca i przeprowadzka pozwolą:) Ale widzę, że nie sama się remontuję, jakby co polecam się do konsultacji-po takiej demolce czuję się prawie ekspertem! Może się przekwalifikuję?:)
Moja następna wizyta 19 marca, ale usg było w ostatni piątek, więc pewnie teraz nie będzie. Mam nadzieję, że nie będzie też niespodzianek, ale na razie wszystko w najlepszym porządku, więc staram się nie martwić na zapas. Zwłaszcza że za racji zawodu niestety mogłabym...nie jest dobrze, jak wie się za dużo:( Ale precz czarne myśli!:)
Miłego wieczoru wszystkim!

Do góry