reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

zakupki dla mamy i dla dzidziusia:-) + lista prezentów

reklama
witam mamuski:)
mozecie mi polecic jakies spacerowki, chodzi o to zeby byla lekka i latwo skladalna, bo ja od kompletu mam taka wielka, na teraz jest za duza (Marysia ma ok. 70cm dopiero), mala juz nie chce lezec w gondoli, a jak wsadzilam do mojej spacerowy to jej prawie nie widac, utopi mi sie w niej:)
ja chciałam kupić taki 2w1 Espiro VECTOR 4 AIR 2010+plecak+pompka+parasol (983103972) - Aukcje internetowe Allegro ale niestety nie mają nigdzie samej spacerówki tylko wszędzie z gondolą :-( więc pewnie kupię X-Landera WÓZEK X-LANDER XT X-T 09 !!!WYPRZEDAŻ (989736423) - Aukcje internetowe Allegro , oglądałam go w sklepie i fajnie się prowadzi :tak:

ja chciałam kupić taki 2w1 Espiro VECTOR 4 AIR 2010+plecak+pompka+parasol (983103972) - Aukcje internetowe Allegro ale niestety nie mają nigdzie samej spacerówki tylko wszędzie z gondolą :-( więc pewnie kupię X-Landera WÓZEK X-LANDER XT X-T 09 !!!WYPRZEDAŻ (989736423) - Aukcje internetowe Allegro , oglądałam go w sklepie i fajnie się prowadzi :tak:

Ja ostatnioprzechodziłam przez zakup spacerówki i również zastanawiałam sie nad X-landeren XT. Mimo, że ma dobra opinie i fajne kieszonki w budce, to jednak zdecydowałam sie na casualplay s4 (Wózek Casualplay S4 + fotelik Prima Easy !!! (992886962) - Aukcje internetowe Allegro). Przewaza nad X-landerem z powodu znacznie lepszej amortyzacji, opinii o serwisie/producencie i ma hamulec ręczny. I jestem nim zachwycona

Tak czy siak oba wózki nie mozna nazwać lekkimi (to nie parasolki, tylko terenówki)

AniaSm - nie wiem czy wiesz, te X-landery które pokazywałas w linku to modele z 2009, wyszły teraz nowe 2010 z jakimis ulepszeniami i nową kolorystyką.

Pianistka- po co ci mniejszy wózek, na tak krótki okres czasu? szybko mała ci wyrośnie. Moja ma 63 cm i jeżdzi w casualplay'u. Ma tam duzo miejsca, a to przeciez zaleta a nie wada!!!

Ostatnia edycja:
My jeszcze w gondoli, mamy wózek Teutoni i duuużą gondolę. Wychodzimy na spacer przeważnie w porę spania lub np jak do spania nam zostało ok 1h tak więc mały jest spokojny. Zresztą on nam się narazie jakoś szczególnie nie podnosi. Jeszcze w gondoli pochodzimy bo pogoda taka zdradliwa a w gondoli jest bezwietrznie i dla kręgosłupka dobrze. Nie wiem od kiedy dzieci moga siadać ale ja staram się go nie sadzac jeszcze, siedzi albo na leżeczku albo na łóżku w pozycji leżaczkowej-kręgosłupki jeszcze są takie mięciutkie.
W szoku byłam jak sąsiadka, która ma dziecko 3 msc wozi go już od marca w spacerówce, nie dość ze moim zdaniem za malutkie na spacerówkę to i jeszcze jest tak zimno czasami. No ale to moje zdanie i niech każdy wychowuje tak jak uważa za stosowne.
w spacerówce tak smao można bardzo ciepło opatulić, alebo może i nawet cieplej bo ci się 5 kocy zmieści, a gondola jednak ma swoje ograniczenia przestrzenne no i my oczywiście jeździmy na płasko. Właściwie to róznica jest tylko taka, ze nie jest osłoniete od strony stóp, ale tam podwijam koc (w pojedynczym wózku, bo w podwójnym różnicy nie ma żadnej)

w spacerówce tak smao można bardzo ciepło opatulić, alebo może i nawet cieplej bo ci się 5 kocy zmieści, a gondola jednak ma swoje ograniczenia przestrzenne no i my oczywiście jeździmy na płasko. Właściwie to róznica jest tylko taka, ze nie jest osłoniete od strony stóp, ale tam podwijam koc (w pojedynczym wózku, bo w podwójnym różnicy nie ma żadnej)
A ja w mojej spacerowce Mutsy urban rider mam oryginalny spiworek i malej nic nie wieje. Na poczatku tez mi sie wydawalo ze tam ma jakos duzo miejsca, ale teraz widze ze jej to pasuje ;o) Kwestia przyzwyczajenia. A bede chciala kupic jakas malutka, podreczna, ale wygodna dla malej spacerowke, taka co mozna latwo do samolotu zabrac lub. tp. macie jakies propozycje?

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
J
Pianistka- po co ci mniejszy wózek, na tak krótki okres czasu? szybko mała ci wyrośnie. Moja ma 63 cm i jeżdzi w casualplay'u. Ma tam duzo miejsca, a to przeciez zaleta a nie wada!!!

Bo moj wozek jest strasznie ciezki i duzy, ciezko sie sklada i sporo miejsca zajmuje w bagazniku:) Na koniec maja sie wybieramy do Polski i potrzebuje jakis lekki do samolotu, latwo skladalny:)

widziałam dziewczynę miała Quinny WÓZEK SPACEROWKA QUINNY ZAPP + AKCESORIA +GRATIS (981466960) - Aukcje internetowe Allegro ,rewelacja ale ma jedną ogromną wadę jest tylko w pozycji siedzącej :( ale to dla większych dzieci takich 2 latków co nie śpią na spacerze
:D

No wlasnie mnie sie on podoba, jest prosty i leciutki, ale w pozycji siedzacej:( Jutro moze pojade na zakupy, poogladam w sklepach, bo na zdjeciach to one wszystkie na lekkie wygladaja:)

A ja w mojej spacerowce Mutsy urban rider mam oryginalny spiworek i malej nic nie wieje. Na poczatku tez mi sie wydawalo ze tam ma jakos duzo miejsca, ale teraz widze ze jej to pasuje ;o) Kwestia przyzwyczajenia. A bede chciala kupic jakas malutka, podreczna, ale wygodna dla malej spacerowke, taka co mozna latwo do samolotu zabrac lub. tp. macie jakies propozycje?

do samolotu, coś lekkiego, wygodnego, a na dodatek nie jest dodatkowym bagażem i nie zajmuje rąk i nie trzeba tego pilnować..... CHUSTA sie to nazywa :)

reklama
Do góry