reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Dzień dobry :happy:
U nas dziś pochmurno, w nocy padał deszcz i jest mokro...

witam nową mamusię :-) Justysiu widzę że będziesz miała synka Karolka :-) u nas też najprawdopodobniej zostanie Karolek :tak:

Pajkaa teraz rozumiem dlaczego narazie nie myślicie o drugim dziecku...ale może kiedyś ;-) w każdym razie bardzo się cieszę że udało Wam się wyjść z tych kryzysów i będziecie mieli ślicznego synka :tak::-)

Kiniusia współczuje że musisz mieszkać z takimi teściami :no::crazy: moi są wporządku ale też mieszkają 500km od nas ;-):tak:

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania! :tak:

Co do szkoły rodzenia to ja w pierwszej ciąży nie byłam i położna podczas rodzenia aż się zdziwiła że nie chodziłam bo oddychałam lepiej niż niejedna która chodziła :-) a teraz prawdę mówiąc się zastanawiam ale tylko z tego względu żeby poznać położne, jednak u nas to wydatek 400zł...muszę jeszcze podzwonić po szpitalach i popytać, w jednym wiem że na pewno 400 bo koleżanka jeździła. A dla mnie to sporo!

Miłego dnia życzę Wam dziewczynki :happy:
Buziaki

reklama
Czemu pogoda wciąż taka paskudna...
aż nic się nie chce...Zapowiada się dzień lenia, zakupy zrobione, obiad dziś jemu u teściowej więc co ja mam z sobą zrobić?:happy:
No ale tak źle być nie może...

aaa dziś doszły do mnie gadżety hawajskie. Znajomi organizują parapetówkę i zaznaczeniem, że obowiązują klimaty hawajskie:-D:-D Boskie te gadżety...girlandy na szyję, kubki w kształcie kokosa i takie kwiaty do włosów...jeszcze peruki dojdą...zrobię zdjęcia przed imprezą to same ocenicie:-D:-D:-D

kiniusia słońce, a Twój mąż? Nie zrobił im awantury o to, że nie składają Ci życzeń? Jejku powiem Ci, że jak mieszkałam w domu rodzinnym miałam trudną sytuacje...też wieczne siedzenie w swoim pokoju żeby był tylko spokój...i nienawidziłam rozgraniczania Twoje-Moje, nic nie było nasze-rodzinne, wszystko było Mamy...kuchnia, lodówka, garnki...Wiesz ja na Twoim miejscu wolałabym ciasną kawalerkę z obdrapanymi ścianami ale bez nich... Wiem, że to Ty wiesz jakie decyzje możesz podjąć, i wiesz co jest dla Was najważniejsze...więc trzyma kciuki, żebyś w końcu odnalazła Swoje miejsce na ziemi, w którym będziesz czuć się swobodnie i w którym będziesz szczęśliwa...;-);-) A jak Twój mąż zajął się Tobą w dniu urodzin? Mam nadzieję, że jakoś wynagrodził ci to zachowanie teściów?

justysia21 oczywiście, zapraszamy;-);-) I koniecznie napisz, w którym miesiącu życia Waszego pierwszego dziecka zaczęliście się starać o kolejne? Karmiłaś wtedy?

Pajkaa no i ja życzę Ci takiej niespodziewajki:-):-)

Avenitta a fe glukoza:baffled:...cytrynkę weź i powodzenia..

Ciamajdko nie wiem czego szukasz, ale polecam na necie sprzedającego FIRANTEX, dwa razy u niego kupowałam, i nie było problemów...i w sumie tanio jest...
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

sierpien8 no cóż czasem tak bywa, że mężowie potrafią dać w kość...cóż konsekwentnie musisz walczyć o swoje;-);-) Powodzenia i pogodzenia życzę:-p

zielona26
tylko za szkołę płaci się chyba łącznie, jak pójdziesz na jedno spotkanie to pewnie każą Ci całość zapłacić..ale w sumie może u Ciebie jest inaczej...

kolumnea nie możesz mieć wyrzutów sumienia, że idziesz na l4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najważniejsze zdrowie dziecka, a Twój pracodawca po macierzyńskim przez bodajże minimum pół roku nie może Cię zwolnić, więc będziesz mieć czas żeby znaleźć normalną pracę i normalnego pracodawcę...co za świnia!!!!!! Więc głowa do góry, odpoczywaj i grunt to spokój Twoje dziecię wszystko słyszy...a do Londynu służbowo jedziesz???

Ostatnia edycja:
ehtele popatrzę na niego...dzięki:tak:
szukam sama nie wiem czego, ogólnie firanek do całego mieszkania...
ale i tak pootwierałam sobie stron na all mnóstwo, i firanki zostały w tyle a wyszukałam kilka fajnych biustonoszy dla mam karmiących i legginsy...:rofl2::rofl2:

ALE ONI MAJĄ CUDA!!!! wszystko piękne, i usługi szycia od razu, mmmmm:)

Ostatnia edycja:
witam się i ja
Ciamajdko ja kupowałam firanki w Krainie firan mają stronkę internetową tam są gotowe firanki, ale też na metry.
Kraina Firan - Firany, Zaslony , Firanki - Sklep Internetowy ja jestem zadowolona:)

a do mnie jedzie już kurier z łóżeczkiem i wszystkimi elementami dla maluszka :p
oj jak się już ciesze :) dzisiaj jedziemy do castoramy a jutro odbieram zamówione tapety i mąż będzie w następny czwartek remontował pokoik:) także wkleję foteczki:)

Mam do Was pytanko czy planujecie jakieś dodatkowe mebelki do pokoiku dziecięcego?? bo jak oglądałam ceny to sie załamałam.

Dzień doberek :-)

Witam nową sierpnióweczkę :tak:

Wiecie co, wczoraj zrobiliśmy z M troszkę zakupów dla maluszka i chciałam Wam polecić taki ręcznik kąpielowy

Duży ręcznik frotte 140x70 Baby Ono super miekki (986543902) - Aukcje internetowe Allegro
Nie korzystałam z ofert tego sprzedawcy, link do aukcji wstawiłam, żeby Wam pokazać o jaki produkt mi chodzi ;-)

Ręcznik jest świetny, taki grubszy, chłonny i przyjemny w dotyku.

U mnie w mieście właśnie otworzyli sklep z akcesoriami dziecięcymi i są atrakcyjne ceny. Taki ręcznik kupiłam za 22zł. :-) Mam nadzieję, że jeszcze takie przywiozą, bo z chęcią kupię jeszcze ze 2-3 sztuki :tak:

Pajko ja będę meblować jak dzidziuś podrośnie, bo teraz mu i tak wszystko jedno będzie :-p
Jak będzie większy to wtedy mu zrobię prawdziwy chłopięcy pokoik :wink:

ehtele popatrzę na niego...dzięki:tak:
szukam sama nie wiem czego, ogólnie firanek do całego mieszkania...
ale i tak pootwierałam sobie stron na all mnóstwo, i firanki zostały w tyle a wyszukałam kilka fajnych biustonoszy dla mam karmiących i legginsy...:rofl2::rofl2:

ALE ONI MAJĄ CUDA!!!! wszystko piękne, i usługi szycia od razu, mmmmm:)

Powiem tak , że zazwyczaj sprawdzają się najbardziej gładkie woalowe, albo tylko kreszowane firanki...do tego jakieś tam bardziej fikuśne zasłony...ja wypróbowałam i gładkie wyglądają najbardziej estetycznie i czysto...

Witam Skarbeczki,

JAgodka gratuluję wizyty, dobrze, że z dzidziilkiem oki, a infekcja to standard w moim przypadku, pij dużo kwaśnych soków.

Ehtele no to przynajmniej podzielimy się uwagami ze szkół:):) Co do pogody to faktycznie marna w tym naszym okręgu - szaro, buro i ponuro.....

Kasia 2506 zdrówka dla córusi

Puchatko chyba zacznę się skarżyć, co do katastrofy mnie też jest bardzo przykro, zwłaszcza jeżeli chodzi o osoby, które wiele uczyniły, a są jedynie w cieniu tego szału medialnego :(:(:(

Kiniusia
aż mi łezki stoją w oczach na to, co piszesz, Ty jesteś taka dobra dziewczyna,,,, (szczerze bez śliskości) widac jak bardzo się wszystkimi przejmujesze, a tu tacy ludzie są:( Ale uwierz mi, że takie zachowania wynikają najczęściej z ciężkiego życia, braku kasiory, problemów zdrowotnych, ludzie stają się zgryźliwi, dokuczliwi, nic ich nie cieszy:( Czasami warto usiąść przy szczerej rozmowie, ja wiem, że zarówno i Ciebie i Twoją teśiową stać na to......

Justysia witaj wśród nas:)

Pajeczko być może kolejne dzidzi to będzie miła i nieplanowana niespodzianka:):):) I może nawet ta upragniona przez Twoją teściową psipsiocha:D

Ciamajdko bidulko trzymaj się jakoś, ja wiem, że osoby, które mają problemy ze stawami to jeszcze bardziej odczuwają ból przy takich zmianach ciśnień i pogody.

Sierpien8
echh takie są uroki ciąży, ale mężowwie powinni nam to wybaczać, nie daj się jemu, bo jak raz pozwolisz to potem przechlapane:D:D:D

Kolumnea dbaj o siebie i zastanów się czy praktycznie szef by Cię zabił, może warto troszkę odpoczac. trzymam kciuki za wylot.

Paula ja chyba też za takie pieniądze bym się nie zdecydowała. Z resztą oglądałam w necie szkołę rodzenia "Radzimy dobrze rodzimy" jest dużo przydatnych rzeczy:)

Poza tym to mam dzisiaj urwanie głowy ze sprawami na mieście, muszę się wymeldować i zameldować oraz podłączyć kablóweczkę i internet. Z samego świtu pobiegłam do Tesco i kupiłam przewijak za 19 zł (spora promocja) naprawdę fajny, mięciutki i duży.

Buziaczki

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie sierpniowe mamusie :)
dawno mnie nie było i nie mogłam nawet śledzic co sie u was dzieje dziewczynki ale zaraz spróbuję nadrobić.
Wczoraj byłam u lekarza ogólnie lekarka z badan stwierdziła że z dzidzi jest wszystko ok, slyszałam serduszko maluszka niestety nie robilysmy usg zresztą nie chce maluszka meczyc. Na te moje skurcze dostalam magnez i nospe wiec pewnie bedzie lepiej, okazalao sie ze mam jakies bakterie w moczu ale na to dostalam jakis antybiotyk dopochwowy no i lekarka mnie objechała ze za duzo siedze i chodze ogolenie praca, wcisneła mi L4. A ja nie moge narazie isc na L4 szef by mnie zabil, zreszta i tak nie wiem czy po macierzynskim nie pojde do zwolnienia, juz mi ma za zle ze postawilam go pod murem i jestem w ciazy (niestety przez tego dupka rycze od ponad 2 tygodni i czuje sie fatalnie bo robi mi dzikie awantury o głupoty, głównie chodzi o to ze mnie nie bedzie). Mam lezec z nogami do góry bo dzidzi jest bardzo nisko.
Jutro lece do Londynu, trzymajcie kciuki opowiem jak maluszek sie zachowywal, a wykupilam sobie jeszcze dodatkowe ubezpieczenie na podroż w hestii oni jako jedni z niewielu maja konkretnie na temat ciazy w warunkach napisane no i cena ok.

pozdrawiam was dziewczynki ide nadrabiac wasze wypocinki
zdróweczka dla maluszków i mamus

Super,że wsio oki z dzidzią:-);-):tak: Kochana nie przejmuj się szefuniem. Masz prawo do zwolnienia, przecież po miesiącu i tak ZUS płaci a nie on. Ja bym nie wytrzymała tych awantur. Już dawno bym była na zwolnieniu. Ten stres odbija się na dziecku, a ono jest najważniejsze. Z tego co się orientuję to po macierzyńskim przez rok nie może Cię zwolnić.

reklama
a do mnie jedzie już kurier z łóżeczkiem i wszystkimi elementami dla maluszka :p
oj jak się już ciesze :) dzisiaj jedziemy do castoramy a jutro odbieram zamówione tapety i mąż będzie w następny czwartek remontował pokoik:) także wkleję foteczki:)

Mam do Was pytanko czy planujecie jakieś dodatkowe mebelki do pokoiku dziecięcego?? bo jak oglądałam ceny to sie załamałam.

Ja kupiłam tylko zwykłą komódkę...nie taką typowo dziecięcą...no i łóżeczko...nic więcej nie planuję...
ja kupuję łóżeczko w maju i boję się, że nie wytrzymam i od razu rozłożę:) A ty rozkładasz po remoncie?
Czekamy na zdjęcia...

black opal super te drzewko...tylko szer. 120 cm więc na jedno okno nie wystarczy...;)

milusiu kochana jaki ten przewijak? Są kółeczka na łóżeczko??? Napisz koniecznie to podjadę i też sobie kupię:) W którym tesco kupiłaś? W każdym jest promocja?

Ostatnia edycja:
Do góry