reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Kurcze ... wiadomo, że bardzo duży wydatek taka cała wyprawka, ale mnie jeszcze czasami potrafią najść takie czarne myśli ...
tzn jestem przekonana, że u mnie i nas wszystkich będzie wszystko w najlepszym porządku, ale jednak jakaś obawa się pojawia i chyba na razie zacznę od jakiegoś małego drobiazgu dla Maleństwa żeby w mieszkaniu było bardziej "dzieciato" a tak to jeszcze poczekam ...

reklama
a ja właśnie wczoraj zakupiłam pare rzeczy...na allegro
2 butelki 150 ml,smoki uspajające, szczotkę do butelek,nowy podgrzewacz domowo-samochod.,2 komplety pieluszek flanelowych i otulaczek....zamiast rożka
powoli zaczynam zakupy, te grubsze też rozłożę w czasie

No ja też jeszcze czekam z ciuszkami dla swojego malenstwa.Poczekam az plec bedzie znana, chyba ze bedzie sie bardzo chowac to zaczne kupowac neutralne.Ale mam ten plus ze siostra na dniach rodzi i kupuje dla niej wiec w sumie nie odmawiam sobie tej przyjemnosci.
A poza tym stwierdzilam ze nie bede wierzyc w zadne przesady.A w czerwcu bede matka chrzestna siostrzenca.Bo na ten temat tez juz sie duzo nasluchalam.A to bylo juz ustalone zanim wogole siostra zaszla w ciaze.

Ja też myślę, ze lepiej wszystko kupować powoli już teraz bo później możemy nie zdążyć z wszystkim, a jednak trochę rzeczy maluszek potrzebuje.
Ja też jestem tego zdania. Lepiej powolu kompletować niż później na raz taki wydatek. U mnie zakupy trwają...co jakiś czas coś...

a ja właśnie wczoraj zakupiłam pare rzeczy...na allegro
2 butelki 150 ml,smoki uspajające, szczotkę do butelek,nowy podgrzewacz domowo-samochod.,2 komplety pieluszek flanelowych i otulaczek....zamiast rożka
powoli zaczynam zakupy, te grubsze też rozłożę w czasie
Pochwal się co kupiłaś...daj jakieś linki.
Na jakie butelki się zdecydowałaś ?
Ja rozważam Avent lub Tommee Tippee. Raczej postawię na te pierwsze. Upatrzyłam już nawet taki zestaw na allegro.

Kurcze ... wiadomo, że bardzo duży wydatek taka cała wyprawka, ale mnie jeszcze czasami potrafią najść takie czarne myśli ... .

Odgoń czarne myśli i ciesz się okresem ciąży. Nie warto się zamartwiać.
A wydatek ogromny...ja za same ciuszki których fotkę kiedyś wklejałam zapłaciłam prawie 700zł a to kropla w morzu potrzeb.

Wieie nad czym się zastanawiam...? Czy nie zacząć kupować poli rzeczy tupu: butelki, smoczki... Pomalutku żeby potem nie zwaliło się wszystko naraz... Co o tym myślicie? :)

Ja planuję takie zakupy w ostatnim miesiącu ciąży. Na razie i tak nie mielibyśmy gdzie tego składować, bo jeszcze nie przemeblowaliśmy mieszkania na wersję dla trojga. Pewnie zajmiemy się tym dopiero latem. Na razie tylko odkładamy pieniądze, żeby nas potem nie zaskoczyły wydatki.

Mysza84 dokładnie, ciuszki to nie wszystko gdzie tam wózek, łóżeczko,pościel, smoczki, butelki, akcesoria pielęgnacyjne, pampersy.... ja już też mam troszkę ubranek kupionych na razie w rozmiarze 56 i w neutralnych kolorach białym i kremowym. Nad butelkami też już się zastanawiałam i wybiorę tommee tippe albo dr Brown i jedne i drugie są dostępne antykolkowe.

Pochwal się co kupiłaś...daj jakieś linki.
Na jakie butelki się zdecydowałaś ?
Ja rozważam Avent lub Tommee Tippee. Raczej postawię na te pierwsze. Upatrzyłam już nawet taki zestaw na allegro.

kupiłam tommee tippee tym razem
a i jeszcze termoopakowanie tt:tak:

linki już wklejam w wątku zakupowym

Złapałam stresa... :-(
Nigdy nie byłam szczupła, a w ostatnich latach to już w ogóle dobiłam do niezłej nadwagi. W pierwszych tygodniach ciąży gwałtownie spadł mi apetyt a razem z nim waga o 5 kg. Pytałam wtedy lekarza, powiedział, że to ok, bo w sumie dziecko ma u mnie zapasy, a organizm wcale teraz więcej nie potrzebuje. Ale doszłam już do 15 tygodnia, apetyt mi się nieznacznie poprawił, brzuszek urósł, za to waga ciągle idzie w dół. Patrzyłam na kalkulatorach internetowych, powinnam już przybrać na wadze do 5 kg, a ja w zasadzie nie wiem czy przybrałam cokolwiek. Według mojej wagi mam ciągle o te 5 kilo mniej. Ważyłam się w poniedziałek i dzisiaj, schudłam 400 g. A podobno powinnam 500 g na tydzień przybierać w 2 trymestrze...
Kurczę, nie wiem co robić. Wizytę mam dopiero 12 maja, wtedy zapytam lekarza o co chodzi. Ale może któraś z was spotkała się z takim przypadkiem? Stresuję się czy to nie jakaś choroba...

Mysza84 dokładnie, ciuszki to nie wszystko gdzie tam wózek, łóżeczko,pościel, smoczki, butelki, akcesoria pielęgnacyjne, pampersy.... ja już też mam troszkę ubranek kupionych na razie w rozmiarze 56 i w neutralnych kolorach białym i kremowym. Nad butelkami też już się zastanawiałam i wybiorę tommee tippe albo dr Brown i jedne i drugie są dostępne antykolkowe.

Pisałam włąśnie w wątku zakupowym żeby ubranek 56 kupować jak najmniej, a wręcz słyszałam że wcale. Są niewygodne dla dzieci i dla nas w momencie przebierania...ale nie wiem jak to jest dokładnie bo sama dzieci jeszcze nie mam. Korzystam z doświadczeń innych :-)

kupiłam tommee tippee tym razem
a i jeszcze termoopakowanie tt:tak:

linki już wklejam w wątku zakupowym

Ja chyba kupię i te aventu i te tommee tippee...bo i tak będzie sporo ich potrzebnych...będe musiała wyposażyć w butelki kilka lokali ;-)
Też zamówię dzisiaj.

A co do Yasemeen to była dzisiaj zalogowana na forum...nie wiem dlaczego się nie odezwała.

reklama
Do góry