reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Sierpień 2010

reklama
martuśka85- jak dla mnie bombowo wygladasz, pozazdroscic ci tej figury a ciaza Tobie widac sprzyja - moje wielkie gratulacje

kochane dzis mnie naszlo na fladre najgorsze jest te czyszczenie ale mamcia wziela sie za to :)

No jestem...kciuki możecie puścić, dziękuję, ale niestety nie do końca pomogły. Z dobrych wieści-wreszcie przytyłam (4,5 kg na plusie), ciśnienie jak zwykle podręcznikowe, miałam mierzone tętno dzidzi (ktg z zapisem następnym razem)-położna podsumowała "super!", dzidzia zdrowa, z usg 31 tc (z OM 30, ale wiem, że "stało się wcześniej":)), wszystkie narządy jak najbardziej w porządku, ułożona główką w dół, łożysko ok, ilość płynu w normie... i tylko ta szyjka-tak jak przeczuwałam (chyba w totka zagram...) mocno się skróciła... mimo, że 3 tyg. temu była ok, to nadreaktywność skurczowa macicy zrobiła swoje i mamy problem. Na razie pozostaje luteina, magnez i nospa tak jak było, zalecenia też (odpoczywać, nie stresować się, krótkie spacerki, ograniczać samochód), za tydzień do kontroli. Powiedział też, że o szpitalu nie mamy na razie co myśleć, bo to nic nie da, podobnie jak leżenie plackiem-taka reakcja na tę nadreaktywność, nie mamy na to wpływu. Z tego wszystkiego nawet nie sprawdzaliśmy płci... Aha, dostałam skierowanie na badania i powtórkę glukozy (jeśli pamiętacie miałam kiedyś, wynik wyszedł skopany dzięki paniom z laboratorium, i powiedział, że kiedyś powtórzymy). No więc mam przed sobą tydzień siedzenia jak na szpilkach...

Ostatnia edycja:
No wuzelku super, że z dzidzią ok :tak: A szyjka niech się trzyma i nie skraca!!! Odpoczywaj dużo, jeszcze tylko troszkę trzeba wytrzymać ;-)

A co do wieku ciąży na usg to w tej chwili nie ma co się tym sugerować.. mi wczoraj wyszedł wiek ciąży 30t i 2d a to nie możliwe. Wiek ciąży usg najbardziej precyzyjnie pokazuje ok 10 - 13 tc a potem to tylko orientacyjnie trzeba traktować :tak:

Black Opal dzięki:) Mnie cały czas usg pokazywało tydzień do przodu (co jest możliwe:)), tylko wcześniej było mi to obojętne, a teraz mnie pociesza, że gdyby coś, dzidzia jest rozwojowo tydzień starsza. Zmartwiło mnie to i wkurzyło, bo człowiek czuje się świetnie (jak na ciążę:)), idzie na wizytę, a tu-niespodzianka... Ale najbardziej się cieszę, że dzidzia zdrowa i dobrze się rozwija, bo to najważniejsze, a wierzę, że donosimy do odpowiedniego czasu:)

No jestem...kciuki możecie puścić, dziękuję, ale niestety nie do końca pomogły. Z dobrych wieści-wreszcie przytyłam (4,5 kg na plusie), ciśnienie jak zwykle podręcznikowe, miałam mierzone tętno dzidzi (ktg z zapisem następnym razem)-położna podsumowała "super!", dzidzia zdrowa, z usg 31 tc (z OM 30, ale wiem, że "stało się wcześniej":)), wszystkie narządy jak najbardziej w porządku, ułożona główką w dół, łożysko ok, ilość płynu w normie... i tylko ta szyjka-tak jak przeczuwałam (chyba w totka zagram...) mocno się skróciła... mimo, że 3 tyg. temu była ok, to nadreaktywność skurczowa macicy zrobiła swoje i mamy problem. Na razie pozostaje luteina, magnez i nospa tak jak było, zalecenia też (odpoczywać, nie stresować się, krótkie spacerki, ograniczać samochód), za tydzień do kontroli. Powiedział też, że o szpitalu nie mamy na razie co myśleć, bo to nic nie da, podobnie jak leżenie plackiem-taka reakcja na tę nadreaktywność, nie mamy na to wpływu. Z tego wszystkiego nawet nie sprawdzaliśmy płci... Aha, dostałam skierowanie na badania i powtórkę glukozy (jeśli pamiętacie miałam kiedyś, wynik wyszedł skopany dzięki paniom z laboratorium, i powiedział, że kiedyś powtórzymy). No więc mam przed sobą tydzień siedzenia jak na szpilkach...

Oj to trzymam kciuki, zeby wszystko było OK musdi byc nie stresuj sie i odpoczywaj dużo. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

No wuzelku super, że z dzidzią ok :tak: A szyjka niech się trzyma i nie skraca!!! Odpoczywaj dużo, jeszcze tylko troszkę trzeba wytrzymać ;-)

A co do wieku ciąży na usg to w tej chwili nie ma co się tym sugerować.. mi wczoraj wyszedł wiek ciąży 30t i 2d a to nie możliwe. Wiek ciąży usg najbardziej precyzyjnie pokazuje ok 10 - 13 tc a potem to tylko orientacyjnie trzeba traktować :tak:

U mnie cąly czas utrzymuje sie róźnica 4 dni pomiędzy OM i USG , ale chyba ja sie raczej kierowac bede USG i tym co wczesniej pisałam, ze moj cykl mógł sie zacząć od plamien a nie krwawienia. I u mnie caly czas ta różnica jest taka sama.

no i zakupiłam leżaczek http://www.allegro.pl/item1036135615_lezaczek_bujaczek_fisher_price_do_18_kg_wibracje.html

piszecie o tym usg i sobie uświadomiłam, ze niedawno pisałam że mam dopiero za 11 tygodni, a tu juz zostały 2 z hakiem :szok: jeeeeej jak ten czas leciiiiii !!!

cayra1984 wysłałam Ci trochę słońca poleconym doszło? :-p

Aga_Natalia dużo odpoczywaj kochana i dbajcie o siebie :tak:

martuśka85 zapomniałaś chyba zabrać brzuszek na ślub :-p na tym jedym foto to mąż chyba ma ochotę Cię połknąć :-D

Wuzelek dobrze, że z maleństwem wszystko oki i dobrze rośnie :-) a Ty dużo odpoczywaj i nie forsuj się, no i wynikami się nie stresuj niepotrzebnie, bo napewno będzie oki ;-)

u mnie pięknie świeci słonko i normalnie byłabym pełna energii ale szczena daje popalić ehh. generalnie nawet ochoty jeść nie mam ale wciskam pomalu w siebie, żeby mała przybierała trochę ciałka :-)

u mnie znowu lalo i znowu słońce sie pojawiło :)
ja zaraz wcinam sobie jajecznice i ide na spacerek na poczte :) bo mam poleconego do odebrania.
Jutro bede robiła super obiadek specjalnie dla męża :p wiec musze sie postarac :p

reklama
pisze.zkomorki.pozdrawiam.was.wszystkie.okropnie.sie.czyta.i.pisze,z.tel.jeszcze.raz.dziekuje.za.wszystkie.smsy.mam.nadzieje.ze.w.poniedzialek.rano.bede.juzz.wami.buuziaczki...

Do góry