reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2010

Witam się, nie było mnie 3 dni, bo byłam u Rodzinki, ale chyba nikt za mną nie tęsknił... :-(

Miałam wczoraj wizytę u gina, bez usg co prawda, ale dowiedziałam się, że Mały prawdopodobnie ułożony jest już główką w dół :-) Zostałam tym razem POCHWALONA przez lekarza, za małe przybranie na wadze (1,6 kg w ciągu miesiąca, poprzednio było 3,5 :-))
Kolejna wizyta już 08 lipca - razem z USG.

Jak wracałam autobusem od Rodziców, doszłam do wniosku, że Mały lubi podróżować, bo fikał całą drogę :-D

Spieszę poczytać co u Was, zdążyłam jedynie zauważyć, że Różyczka wróciła :-) Dbaj o siebie kochana i dużo wypoczywaj :-)

Miłego popołudnia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A no i jeszcze jeżeli chodzi o odwiedziny to na pewno ja nikogo nie wpuszcze tak jak FiuFiu w ciągu pierwszych dwóch tygodni - jestem zdania, ze im mniej obcych dla małego ludzi tym lepiej dla niego. Niech to będzie czas dla naszej trójki, aby się poznać, przyzwyczaić. I przede wszystkim wiem, ze połozne środowiskowe są przeciwne wizytom obcych ludzi - tzn innych czlonków rodziny, ze względu na bakrerie i takie tam rózne no i dziecko musi mieć troszkę spokoju;-)

ja robie porządek w swojej szafe:p
wyrzucam rzeczy niepotrzebne - po porodzie mam plan schudnąć do 55 kg :-D wierze, ze mi się uda :-pa przed ciażą ważyłam 67 kg ;-)ale jadłam hormony wiec jestem wytłumaczona :-D no i zamierzam wymienić swoją garderobę - chcę być sexi mamcia :p

Cayra a po pupie chcesz za ten tekst?? moj synek nie lubi jezdzic autobusami pokazuej to przez kopy :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny mam pytanie czy w ciąży można jeść Bób??? Bo wiem, że przy karmieniu nie wolno bo dziecku się blokują jelitka... ale czy w ciąży można??

Pajkaa U mnie będzie problem z niewizytowaniem.... Bo mam dużą rodzinę oczywiście tą najbliższą... Teściu z żoną i synem (16l.), teściowa z mężem i synek(14l.), moja siostra z mężem i synkiem (7mc), a mieszkam z mamą i siostrą (14l.) więc jak tutaj zabronić i komu... Ech...

U nas maz bierze 2 tygodnie urlopu, a tacierzynski na przyszly rok raczej chce sobie zostawic.
Zadnej mamy w domu bym nie strawila. Jakos z corka sobie bez problemu dalismy rade, obiady gotowac bedzie maz, w domu tez posprzata. Ma dwie rece i jest zaradny wiec da sobie rade przeciez, zakupy tez zrobi ;)

Celibat ma trwac 6 tygodni tyle ile polog ;) no a druga sprawa, ze boli, a trzecia ze karmiac piersia hormony dbaja o to by sie nie chcialo....to tak ponoc madra natura wymyslila, by matka zajmowala sie malym a nie tata ;-) :-D a wszystko i tak wyjdzie w praniu :-)

antykoncepcja - temat rzeka...nie ma jeszcze dla mnie wymyslonej niestety :eek:

Dziewczyny mam pytanie czy w ciąży można jeść Bób??? Bo wiem, że przy karmieniu nie wolno bo dziecku się blokują jelitka... ale czy w ciąży można??

Pajkaa U mnie będzie problem z niewizytowaniem.... Bo mam dużą rodzinę oczywiście tą najbliższą... Teściu z żoną i synem (16l.), teściowa z mężem i synek(14l.), moja siostra z mężem i synkiem (7mc), a mieszkam z mamą i siostrą (14l.) więc jak tutaj zabronić i komu... Ech...

Bogusiu wydaje mi się, ze to jest kwestia nastawienia to jest Twoje dziecko i Ty decydujesz kiedy przyjmować gości. U mnie jest taka sytuacja,z e ciocia z Niemiec przyjeżdza 20 sierpnia i chce zobaczyc małego - ja powiedziałam przykro mi, ale nie. Jets to za wcześnie na wizyty i tyle. Koniec tematu. To ja muszę chronić mojego maluszka a nie ktoś inny. Co innego jak z kimś mieszkasz, ale zawsze dla pozostałej rodziny mozna powiedziec - wyzyty dopiero za 2 tygodnie - wydaje mi sie, ze każdy rozsądny człowiek zrozumie.;-)

U nas maz bierze 2 tygodnie urlopu, a tacierzynski na przyszly rok raczej chce sobie zostawic.
Zadnej mamy w domu bym nie strawila. Jakos z corka sobie bez problemu dalismy rade, obiady gotowac bedzie maz, w domu tez posprzata. Ma dwie rece i jest zaradny wiec da sobie rade przeciez, zakupy tez zrobi ;)

Celibat ma trwac 6 tygodni tyle ile polog ;) no a druga sprawa, ze boli, a trzecia ze karmiac piersia hormony dbaja o to by sie nie chcialo....to tak ponoc madra natura wymyslila, by matka zajmowala sie malym a nie tata ;-) :-D a wszystko i tak wyjdzie w praniu :-)

antykoncepcja - temat rzeka...nie ma jeszcze dla mnie wymyslonej niestety :eek:

Dobry ten tekst z zajmowaniem się tatusiem :-D

Jest jeszcze kwestia na ile dziecię pozwoli :-Dzając się tatusiem - u mnie pewnie maż będzie z Sebkiem negocjował:-D

dziewczynki z seksem po porodzie bywa różnie - kwadratowo i podłużnie.. zależy jak z raną (jeśli będzie nacięcie) i z psychiką... czasem hormonki grają swoje piosenki i bywa kiepsko - wtedy o seksie się nie myśli :p ja na przykład miałam blokadę - dużo razy z mężem podchodziliśmy do "tematu" zanim się ruszyło.. nop ale na pocieszenie powiem że jak już się ruszyło to tak jak bym drugi raz dziewictwo straciła - zupełnie nowe doznania :D

a jak chodzi o tatusiów, to mój mąż skorzystał z pełnopłatnego zwolnienia L4 które wystawia panu ginekolog opiekujący sie rodzącą, przysługuje 14 dni na opiekę nad kobietą po porodzie... Teraz jak ma firmę to skorzystamy na pewno z pomocy mojej mamy - będziemy jej Olka wywozić żeby ja sobie z Franciszkiem sama odpoczywała.

Ogólnie polecam dawanie sobie rady samemu. Mamusie tylko w odwiedziny :D. Dziecko głównie je i śpi i na prawdę dużo można zrobić.. ja jak przyjechałam ze szpitala to zabrałam się za odkurzanie na przykład bo Olo spał, a mi po leżeniu w szpitalu nie chciało się siedzieć albo dalej leżeć... Pomoc może się przydać jak będą przychodzić pielgrzymki oglądaczy - bo mimo że takt i kultura nakazuje dać ludziom święty spokój to rodzinka i znajomi myślą że dwa dni wystarczą :D i co się dziwić w końcu każdy jest ciekawy tego nowego człowieczka :D no ale my wyglądamy jak obiekt muzealny, cycki bolą, dziecko chce jeść i nie ma kiedy wtedy na prawdę pomyśleć o kawusiach, herbatach i zimnych napojach.. więc wtedy na prawdę polecam kogoś do pomocy.

Witam ponownie ,ale popołudniowa pora

Niedawno wyszli ode mnie moi bratankowie przyszli pochwalic sie swiadectwami tak wiec to uczcilismy lodami i dostali male slodkosci.Równie pogawedzialm prze zskypa z siostra jej malenki krzyk ma oszalamiajacy moj sis mowi kup sobie korki bo moja tez tak bedzie a ja hahah w sumie kto wie heheh

Pajka - no no no haleczka jak dla mnie bomba

Ehtele - hmm??? przytulanki mysle ze nie wczesniej niz 6 tyg, ale wszytko wyjdzie w praniu trzeba jeszcze zdecydowac czym bedziemy sie zabezpieczac mysle glownie o spirali bo tabletek sie boje bo 1.5 roku przed ciaza mialam zaburzenia z miesiaczka spowodowane przez tabl. i dlatego mam uraz no boje sie ze po tabl przytyje bo moja mama tak miala wiec chyba to jest przyczyna

Różyczko - ciesze sie ze do nas wrociłas teraz sie oszczedzaj !!!

reklama
Do góry