reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam się tu i ja po długiej nieobecności....
Wróciliśmy z wakacji, żyjemy, ale generalnie nam lało i zimno było...
Nie daliśmy się, przetrwaliśmy, spacerowaliśmy, dolinki zdobywaliśmy....
Widzę, że tu ząbki królują- tyle ich powychodziło w czasie mojej nieobecności, że przepraszam ale gratuluję każdej mamusi i dziecku, ale z osobna pamiętam tylko ostatnia mamusię zaząbkowanego dziecka - Agniecha gratulacje dla Mateuszka!!!!
Miłego dnia babeczki........
No i mam pytanie z czystej ciekawości, czy wszystkie Wasze maluchy już samodzielnie siedzą?

e: no i widzę, że dietujecie.... ja nie, nie mam silnej woli, w ogóle nie mam woli w tym temacie....

Pasi fajnie, że masz nową lodówę :) a pepsi sprzedaj :D

Doricaa ja też idę do fryzjera, ale ja jestem przewidywalna, idę ściąć się tak jak zwykle więc podciąć :D

Ostatnia edycja:
reklama
czesc pieknośći:-)

Ale pogoda, zaczęło padać okropnie
Pasi fajnie ze lodówka juz na swoim miejscu;-)

Dorciaa zazdroszcze odwagi, ja cały czas takie same kłaki:-D

Klara Zuzka siedzi sama ale oczywiscie przez krótki okres, zato w wózku sama się podnosi i moze siedzieć bardzo długo, no ale podtrzymuję się paląka

a ja znowu sama w domu, nawet na spacer nie ma jak iść ahhh, brak pomysłów na zabawę z Zuzia,i do tego taka pogoda

Grr... lodówka o 1cm za szeroka, nie mieści się w przejściu, M musiał zdemontować blat i szafkę.

Wyczytałam kiedyś, że z nawilżacza elektrycznego można zrobić klimatyzator, wrzucając do pojemnika z wodą kostki lodu. Mam zamiar to wypróbować :-)

Mała się obudziła, lodówka zaraz będzie na miejscu, a mieszkanie jak po tornadzie, idę sprzątać.

Asiax - zazdraszczam spustu - u mnie to tak mizernie idzie to odchudzanie, ze prawie stoje w miejscu :eek:
Powodzenia w gubieniu oponki!

yol_a kciuki za nianie i dietke!

agniecha za Twoja rowniez
Wytrwalosci zycze!

My nadal bezzebni jestesmy :-)

Pasi - gratki straconych kilogramow :cool2: i nowej lodowki

Klara - Michalek tylko chwilke wytrzymuje sam, podtrzymywany dluzej (pewnie dlatego, ze wierci sie we wszystkie strony, zeby wszystko zobaczyc :-D ), ale do samodzielnego siedzenia jeszcze mu daleeko. :tak:

Powiedzcie mi mamusie, czy Wasze dzieci tez sprawiaja wrazenie hiperaktywnych??? Michalek nie wytrzyma nawet chwilki w bezruchu - zawsze w cos kopie, wierzga, na rekach sie wierci niemilosiernie, chce mi na glowe wejsc albo do telefonu sie wyrywa czy co tam innego zobaczy. Przy jedzeniu to juz w ogole nie wspominam - maatko osiwiec mozna :-D
A ostatnio przy przewijaniu tak mi kopa centralnie w zoladek przysadzil, ze myslalam, ze go wypluje ;-)

Dziewczyny!!! Muszę wam podziekować!!! Któraś mama wspomniała o ksiazce "uśnij wreszcie", postanowiłam spróbowac!

Dzis 3 dzien, Agatka sama zasypia w łozeczku bez płaczu!!!!!!!!!!!!!:-)Jestem w szoku!!!!!!!!
Wczoraj wieczorem zasneła po 30 minutach sama w łozeczku, zobaczymy jak dzis wieczorem!
W dzien chyba łatwiej było ja nauczyc, bo spała w wózku, wieczorem zasypiała przy cycusiu, ale Agatka zakumała o co nam chodzi! To niesamowite, jestem w takim szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naprawde da się nauczyc dziecko zasypiac samemu w łozeczku:-D

Nawet nie wiecie jak sie ciesze...
Własnie połozyłam Agatke, Paulinke u siebie i mam czas dla siebi, bez bujania wózka!!! Raj:-D:-pChoc niestety w ciagu dnia Agatka ciagle spi 3 razy po 30 minut:-p

Dzieki mamusiu, która o tej ksiazce wspomniała;-)

Witam ja na szybko bo D dziś mnie wykończy normalnie 1 minuty sam nie chce być tylko na ręce ręce i na ręce ! nic nie mogę zrobić jak go odłożę gdzieś na chwilę szał normalnie !

Klara i i inne chuto- mamy ;) czy już zmieniłyście chusty na tkane ? jeśli tak to jakie polecacie bo ja mam mało $$$ i nie wiem co mam kupić a z tych tanich niby nie polecają a za 200-300 zł to ja nie kupię bo tyle to ja kasy nie mam :growl:

Asiowo podziwiam ja nie mam sumienia mój płacze i po minucie serce mi się kraja ja już nie wiem co mam zrobić buuuu może to przez te zęby teraz taki jest ....se mam wytłumaczenie
albo ja coś robię źle ja już nie wiem

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny :-)

u mnie w domu dzisiaj znowu 4 dzieci - o matko - juzjakiejś strzelby z mamą szukamy - bo pada i na ogród nie mozna wyjść izaraz nam chate rozniosa hihihihih a ryczą co chwile Zuza i Julka bo sie o zabawki kłoca o jogurty o soczki - matko ! hihihihi

Pasi super ze lodóweczka już na miejscu :-) oby dobrze się sprawowała :-)

ja tam do fryzjera ostatnio dojść nie moge - musze iśc sie farbnąc i obciąć ale odrostów u mnie nie widac jakoś super bo na podobny kolor farbuje co mój naturliś wiec niema gnoju :-)

Malwina u nas tez leje - nie ma co robić !

Klara moja mała juz siedzi sama i to nawet z pół godziny potrafi :-) bez oparcia i okładania poduszek za to nie ma zamiaru póki co raczkowac ale sadzam ją uparcie na brzuszku i niech trenuje ! :-)

Minnie moja tez ma ADHD ;-) hihihihi non stop w ruchu ale tak to jest z małymi bakami :-)

ASIOWO super ze Agatka zasypia już sama ! czytałam tą książke :-) Amela zasypia ..prawie sama - co jakis czas musze iśc jej kora wsadzić bo jak zasypia to sapomina ze umie sama sobie wtyknąc hihiih :-)

Gosia Amela tez tak ma - wszedzie zle tylko mamusia mamusia ...

yhhm wszystkim poodpisywałam i wciało mi posta bo jakiś bląd na stronie wyskoczył noż kurczaki jedne !

ide najpierw ululać Amele a pózniej odpisze jeszcze raz !

Gosia moja tez tak ma od kilku dni, wszystko inne be tylko mama jest fajna - a ja już umęczona jestem ze hej !

Klara Amela siedzi już zupełanie sama - bez podpierania, poduszek i czasem nawet z 30 min siedzi i sie bawi - obali sie tylko ja za daleko siega po zabawke hihih

reklama
Asiowo podziwiam ja nie mam sumienia mój płacze i po minucie serce mi się kraja ja już nie wiem co mam zrobić buuuu może to przez te zęby teraz taki jest ....se mam wytłumaczenie
albo ja coś robię źle ja już nie wiem

Oj, tez nie miałam sumienia, w 1 dzien płakałam razem z nia jak wychodziłam...
Ale teraz widze, ze naprawde było warto!!! Ciekawe ile jeszcze dni bedziemy ja uczyc, ale jak juz w dzien zasypia sama bez problemu to mysle, ze jestesmy na dobrej drodze!!!Kurcze... alez jestem szczesliwa!!! Zmiany wychodzą nam na dobre!

Do góry