reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

a ja dzwoniłam do mojego doktorka i 13 będę miała już usg połówkowe i już się nie mogę doczekać, tymbardziej że mężuś będzie mógł iść ze mną bo wizyta jest w godzinach wieczornych :-)

reklama
agatkaT - robiłam amniopunkcje mimo, że badania genetyczne nieinwazyjne wyszło ok albowiem:
a) mam więcej niż 35 lat;
b) siostra Ojca Młodej/Młodego ma córeczkę z Zespołem Downa;
c) jeśli by się okazało coś nie tak raczej jesteśmy skłonni z uwagi na wiedzę wynikającą z pkt b) oraz sytuację osobistą próbować ponownie;
d) ja lubię znać prawdę, nawet najgorszą.
Usg to dwojako - w ramach NFZ wszelkie prenetalne plus na skierowanie od państwowego lekarza no i jak chodzę prywatnie do mojej gin to ona zawsze usg robi w ramach wizyty.

forever_young, haaa wiedziałam że skądś cę kojarzę :tak: tylko za bardzo nie trybiłam w którym "dzwoni mi kościele" :laugh2: Spotkałyśmy się na wątku o amniopunkcji :tak::tak:

aha... u mnie nie ma chorych dzieci. Ale pierwszą ciążę miałam martwą... Mam 22 lata, więc chyba nie powinnam pytać o amniopunkcję?! Jakby co to lekarz sam powinien zasugerować prawda?

aha... u mnie nie ma chorych dzieci. Ale pierwszą ciążę miałam martwą... Mam 22 lata, więc chyba nie powinnam pytać o amniopunkcję?! Jakby co to lekarz sam powinien zasugerować prawda?
Tak jak dziewczyny wyżej pisały - amnio robi się w przypadku potwierdzenie/wykluczenia wad genetycznych..
Mam 32 lata (bleeeegh jak te cyfry brzydko wyglądają :szok::szok: dobrze że duchem jestem jak ..nastka :-D), lekarz sam zasugerował amnio po złym odczycie usg (przezierność karkowa).
Czy moge o coś zapytać? jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, rozumiem że zapewne ten temat jest dla Ciebie bolesny i drażliwy... (ja np tak teraz mam - sprawa z amnio jest bardzo świeża i jeszcze nie potrafię na spokojnie o tym pisać:-(), czy czułaś się jakoś inaczej podczas pierwszej ciąży, no wiesz..w momencie gdy płód obumarł?

barmanka - ja straciłam pierwsze dziecko w 30tc. Jedyne co mnie martwiło, to brak ruchów, nic więcej. Organizm zaczął traktować płód jako obce ciało dopiero po podaniu leków na wywołanie porodu.

barmanka, mój pierwszy dzidziuś umarł w 11/12 tygodniu (dokładnie nie wiadomo kiedy to się stało). Przez co najmniej tydzień nie było żadnych symptomów, dopiero po stosunku pojawiło się plamienie i potem bóle. A masakra się zaczęła jak u Izy- po podaniu leków (na rozszerzenie szyjki macicy).

reklama
Justynka, ja nie. Miałam łyżeczkowanie, ale podali leki wywołujące skurcze i obniżenie szyjki macicy, zeby zabieg nie był tak inwazyjny (ze względu na przyszłe ciąże).

Do góry