reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
agatkaT - robiłam amniopunkcje mimo, że badania genetyczne nieinwazyjne wyszło ok albowiem:
a) mam więcej niż 35 lat;
b) siostra Ojca Młodej/Młodego ma córeczkę z Zespołem Downa;
c) jeśli by się okazało coś nie tak raczej jesteśmy skłonni z uwagi na wiedzę wynikającą z pkt b) oraz sytuację osobistą próbować ponownie;
d) ja lubię znać prawdę, nawet najgorszą.
Usg to dwojako - w ramach NFZ wszelkie prenetalne plus na skierowanie od państwowego lekarza no i jak chodzę prywatnie do mojej gin to ona zawsze usg robi w ramach wizyty.
a) mam więcej niż 35 lat;
b) siostra Ojca Młodej/Młodego ma córeczkę z Zespołem Downa;
c) jeśli by się okazało coś nie tak raczej jesteśmy skłonni z uwagi na wiedzę wynikającą z pkt b) oraz sytuację osobistą próbować ponownie;
d) ja lubię znać prawdę, nawet najgorszą.
Usg to dwojako - w ramach NFZ wszelkie prenetalne plus na skierowanie od państwowego lekarza no i jak chodzę prywatnie do mojej gin to ona zawsze usg robi w ramach wizyty.
barmanka79
Deus Dona Me Vi
forever_young, haaa wiedziałam że skądś cę kojarzę
tylko za bardzo nie trybiłam w którym "dzwoni mi kościele"
Spotkałyśmy się na wątku o amniopunkcji 

agatkaT
Fanka BB :)
aha... u mnie nie ma chorych dzieci. Ale pierwszą ciążę miałam martwą... Mam 22 lata, więc chyba nie powinnam pytać o amniopunkcję?! Jakby co to lekarz sam powinien zasugerować prawda?
barmanka79
Deus Dona Me Vi
Tak jak dziewczyny wyżej pisały - amnio robi się w przypadku potwierdzenie/wykluczenia wad genetycznych..aha... u mnie nie ma chorych dzieci. Ale pierwszą ciążę miałam martwą... Mam 22 lata, więc chyba nie powinnam pytać o amniopunkcję?! Jakby co to lekarz sam powinien zasugerować prawda?
Mam 32 lata (bleeeegh jak te cyfry brzydko wyglądają

Czy moge o coś zapytać? jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj, rozumiem że zapewne ten temat jest dla Ciebie bolesny i drażliwy... (ja np tak teraz mam - sprawa z amnio jest bardzo świeża i jeszcze nie potrafię na spokojnie o tym pisać:-(), czy czułaś się jakoś inaczej podczas pierwszej ciąży, no wiesz..w momencie gdy płód obumarł?
Aestima
Fanka BB :)
barmanka, mój pierwszy dzidziuś umarł w 11/12 tygodniu (dokładnie nie wiadomo kiedy to się stało). Przez co najmniej tydzień nie było żadnych symptomów, dopiero po stosunku pojawiło się plamienie i potem bóle. A masakra się zaczęła jak u Izy- po podaniu leków (na rozszerzenie szyjki macicy).
reklama