reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

Oooo... O tych implantach nie słyszałam nigdy. Ja tez brałam tabletki, ale niestety skok wagi, libido zerowe. Równie dobrze mogłam ich w ogóle nie brać ;]

mileczka ja mialam tak samo po tabletkach, a probowalam kilka roznych. Porazka totalna... Pozniej jakas lekarka zasugerowala ze czasem sposob wchlaniania hormonow wplywa na skutki uboczne i sprobowalam plastrow. Rzeczywiscie czulam sie lepiej (prawie zero skutkow ubocznych) ale po kilku miesiacach zaczelam miec plamienia praktycznie codziennie - ponoc mialy za malo hormonow jak dla mnie, a ze plastrow na rynku jest tylko jeden rodzaj to nie moglam uzywac innych.

Wiem ze z hormonalnych moge jeszcze brac zastrzyki albo implant. I chyba sprobuje zastrzykow bo przynajmniej jesli znowu bede miala sporo objawow ubocznych nastepnego poprostu nie wezme, a z implantem to juz trzeba go wyjmowac...

Werka ja znam dziewczyne ktora z implantem zaszla w ciaze wiec zadna metoda na 100% skuteczna nie jest ;)

karolina musisz placic za antykoncepcje? To ze w Pl sie placi to wiem, ale myslalam ze w innych krajach podobnie jak w UK jest za darmo.

reklama
t

no lepiej nie szalej dzisiaj :))
noce zawsze sa najgorsze ;)) wszystko lapie w nocy , moze dlatego najwiecej porodow wlasnie na noc sie zaczyna ??
to prawda, większość porodów w nocy się zaczyna, bo idealne warunki do porodu dla organizmu to gdy jest ciemni i ciepło:)

A tak w ogóle jakoś ostatnio im bliżej porodu tym dla mnie jest większą abstrakcją to, ze za raz będzie nas troje :) Cieszę się bardzo, ale przerażać mnie zaczął poród no i w ogóle czy sobie dam radę jako matka :zawstydzona/y:

też tak mam. Stresuje się porodem, tym że nie wiem czy poznam że to już, tym ze nie będę potrafiła się małą opiekować....

Tylko u mnie będzie problem taki, że ja się będę bała kolejnej ciąży, to by już była czwarta(nie mogę sobie na to pozwolić), metody naturalne to zbyt duże ryzyko, a hormonalne u mnie też nie powinny być bo mam żylaki, spirali nie chcę. I nie mam więcej pomysłów jak sie zabezpieczyć pewnie i w miare zdrowo. Bo taki seks z lękiem to do dupy.Chyba się wykastruję:-D.
ja z zabezpieczenia chyba zrezygnuję, bo nie chcemy dużej różnicy wieku pomiędzy kolejnym dzieckiem, więs na początek wystarczą gumki.
Ale moja siostra używa jakiegoś krążka (chyba NuvaRing),który się zmienia raz w miesiącu, ponoć fajna sprawa i bez hormonów. o coś takiego Wszystko o pierścieniu antykoncepcyjnym NuvaRing

Witam sie:)

U mnie nocka spokojna. Troche pobolewalo mnie, czop jeszcze dzisiaj mi odszedl chyba do konca!!
Chcialam swojego wytarmosic, ale po sobotnim wieczorze chyba strach po dupie mu przelecial i teraz sie boi!! heheh:-D:-D
No ale dzis juz mu nie popuszcze! Bede sama mu sila sciagac majty jak on mi!!Ze az gumy strzelaly...

Ja mysle o wszczepieniu sobie inplantaw reke. Podobno skuteczne na 3lata...

O też o tym myślałam, nawet się sporo na ten temat naczytałam. Tabletek nie chce bo zaniżaja libido a ze mnie i tak żadna tygrysica :-D, spirali nie chce absolutnie, troche się na jej temat naczytałam i dzięki, a plastrów używała moja siostra i miała po nich straszne bóle miesiączkowe więc nawet nie chcę próbować.
Myśmy na gumkach jechali i jak widać u nas się w 100 % sprawdziły ;-)

Karolina - zawsze możemy poczekać na menopauzę wyjdzie taniej i nie trzeba się truć hormonami ;-)

No cóż...żadna metoda nie da 100%, no chyba że tak jak Miłka pisze :-D

Jak się walnęłam tak dopiero wstałam...:dry: i mogłabym spać jeszcze...

Karolina - zawsze możemy poczekać na menopauzę wyjdzie taniej i nie trzeba się truć hormonami ;-)
Tylko czy nasze chlopy beda chcialy poczekac?;-)

Cytryna tu sie placi juz teraz prawie wszystko.Tak samo jak leki .
Dla dzieci do dwunastego roku zycia sa bezplatne.
Jak rodzilam poprzednie dzieci to nie placilam toxo i cukru , a teraz owszem.

Fato jak twoj synus bedzie mial na imie?Bo nie wiem ozi od ktorgo to moze byc skrot.:nerd::-)

Właśnie wróciłam ze spaceru. Deszczyk siąpi ale jest ciepło. Musimy dzisiaj jechać po kaloszki dla młodej bo buciki jesienne przemokły :( od latania po trawie.

Pysia jupi....., i kto by się spodziewał.

Fajny temat poruszyłyście
Ja po tabletkach poza słabym libidem miałam jeszcze nawracające uporczywe stany zapalne. Średnio co 2 miesiące musiałam lecieć do lekarza po jakieś globulki. Odstawiłam tabletki to w ciągu 3 lat miałam ten problem raptem 2-3 x po jakimś antybiotyku.
Tabletki z tego powodu skreśliłam chociaż lekarz twierdzi, że po ciąży wiele rzeczy się zmienia i może się koazać, że stanów zapalnych po tabsach nie będzie. Spirali też się boję z tego właśnie powodu. Muszę się zacząć rozglądać za czymś skutecznym bo za gumkami to ja nie przepadam. Poza tym niektóre mnie uczulają.

Zgaga w ciąży

tu masz całą listę co może Ci pomóc :-)

Miłka dobra rada zawsze podrzuci link i rozwiązanie :)

Werka jak ja ci zazdroszczę, ty masz na ten sam dzień termin co ja, ale ja nie mam żadnych objawów ;( my też się tarmosimy codziennie i nic nie pomaga :(
Ja nie miałam apsolutnie żadnych objawów aż do samego porodu. Więc za bardzo się tymi objawami nie przejmuj. Mnie po prostu dziwnie brzuch zaczął boleć jak leżałam na kanapie przed TV.

w innych miejscach też mam dodatkowe owłosienie np na brzuchu i piersiach, ale to mnie aż tak bardzo nie martwi bo tego nie musze nikomu pokazywać, ale na twarzy to jednak mnie trochę martwi:(

Ja również odkryłam u siebie kozią bródkę. Taki meszek i myślę, że to mi zejdzie po porodzie. Jak nie to będę się tym później martwiła. Teraz nie zamierzam :-)

szkoda tylko ze to sie tyczy sniadan i obiadow, a nie ciastek i plackow...

to widze ze tez wolisz mlodszych :-)
Witam w klubie ;-)młodszych (2 lata)

Tylko czy nasze chlopy beda chcialy poczekac?;-)

Cytryna tu sie placi juz teraz prawie wszystko.Tak samo jak leki .
Dla dzieci do dwunastego roku zycia sa bezplatne.
Jak rodzilam poprzednie dzieci to nie placilam toxo i cukru , a teraz owszem.

Fato jak twoj synus bedzie mial na imie?Bo nie wiem ozi od ktorgo to moze byc skrot.:nerd::-)

od Oskar chyba :tak:

Ja tam chce adoptować kolejne dzieci- dziecko :) pomimo że czuje się świetnie w ciązy i zapindalam jak motorek jakoś 9msc z brzucholem mi nie leżyy. jest tyle biednych dzieciaków w domu dziecka, tylko moj mąż nie chce sie za badzo zgodzic na taką opcje . zobaczymy po pierwszym bąbelku może go urobie.

pewnie to mega ciężka praca - wychowanie dziecka ale ile daje satysfakcji!!

reklama
Do góry