reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Katik- i jak po wizycie? Jak Polinka???

Moj harpagan nadzwyczaj zdorwy... w srode do zlobka biegiem marsz :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Uszka czyste (a o to najbardziej sie martwilam), oskrzela czyste. Katar jest- podobno bakteryjny, kaszelek juz podobno u zmierzchu. Dostalysmy paracetamol na ewentualna goraczke, na katar i kaszel nic, bo niby samo przejdzie. Kurcze katar juz od sierpnia nam sie ciagnie, w miedzy czasie 2 razy na uszy poszlo i antybiotyk byl, a lekarka bedzie sie upierac, ze samo przejdzie.....

Uszka czyste (a o to najbardziej sie martwilam), oskrzela czyste. Katar jest- podobno bakteryjny, kaszelek juz podobno u zmierzchu. Dostalysmy paracetamol na ewentualna goraczke, na katar i kaszel nic, bo niby samo przejdzie. Kurcze katar juz od sierpnia nam sie ciagnie, w miedzy czasie 2 razy na uszy poszlo i antybiotyk byl, a lekarka bedzie sie upierac, ze samo przejdzie.....

Nie no... u Was to naprawde cudowny lek :-D
Dobrze, ze uszko OK i oskrzela czyste :-D
Co do kataru... troche racji lekarka ma... na katar nie ma lekarstwa... antybiotyk w zasadzie niewiele da, bo to g...o głównie na bazie wirusa szaleje, pozostaje czyscic nosek, i pilnowac, zeby nic gorszego sie z tego nie wyklulo.

Zdrowka!!!

Antonio mam nadzieję ze już po choróbsku, zdrówka!

Katik tez mi się wydaje że główne lekarstwo na katar to czas + dokładne czyszczenie noska... oby szybko Polince odpuściło!

Katik - dobrze, że oskrzela czyste. Zdrówka dla Poli!

A my dzisiaj nie dotarliśmy do lekarki, bo nam wyznaczyła wizytę po 20:00, a o tej porze młoda jest nie do zniesienia, więc zazwyczaj już śpi. Pojedziemy w czwartek. Póki co smaruję ją pulmex baby, podaję jej syrop elofen, flavamed, rozłożyłam w pokoju wilgotne pieluchy pokropione olejkiem z drzewa herbacianego i cieplejszą piżamkę jej zakładam, żeby w nocy nie marzła, bo się rozkopuje.

Jesli suchy to ten nieszczesny syrop z cebuli mozesz dawac, zeby zrobil sie wilgotny (do odkaszlniecia), ale tez ponoc nie nalezy z nim przesadzac.
I jak cos nie halo to koniecznie idz do pediatry, bo lepiej dmuchac na zimne.

reklama
własnie wróciłam z Natalką od dermatologa ta narośl za uszkiem to włókniak mamy już umówioną wizytę w szpitalu zakaźnym na dziennym oddziale dermatologii 21 listopada i będą jej to usuwać. Jest to zabieg kosmetyczny a nie ratujący życie więc z tego względu będę musiała za to zapłacić :baffled: normalnie kocham nasz NFZ . Mam nadzieję że nie będzie jej to bolało bo na samą myśl robi mi się słabo:-(

Do góry