reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny w tym tyg mój mały będzie miał 6 tyg. Czytałam że w 6-8 tyg powinnam go zaszczepić. Powinnam iść w tym tyg, czy w przyszłym jak już skończy 6 tyg??
Szczepiłyście juz dzieci?
Chyba poczekam do przyszłego tyg. bo jakoś nie śpieszy mi się :baffled:

reklama
hej

u nas kąpiel jest zwykle koło 20, ale to zależy jak mały spi, bo go nie wybudzamy specjalnie na kąpiel, chyba że zbliża się 21 to wtedy tylko... potem cyc i jakieś 4h spania, potem znowu cyc i znowu spanie
nasz synuś spi w wózku na razie, bo niestety czasami bez lulania się nie obędzie, a jak się budzi nad ranem to ląduje u nas w łóżku, żebym mogła jeszcze pospać :sorry2: wczoraj miał kolkę po kapieli, więc całą noc przespał w łóżku :sorry2:

a co do krwawienia to mi nadal coś tam leci, ale pojawił się też śluz, taki jak na dni płodne tylko podbarwiony na czerwono:confused:
ale u nas z seksu nici bo ja nadal mam szwy:baffled: jak szyli moje pęknięcia to założyli mi takie co mają same wypaść... no i ponad połowa się trzyma :dry: dzisiaj będę dzwonić do gina bo to chyba nienormalne żeby tyle się te szwy trzymały...

polaa ja to się nawet nie potrafię powstrzymać czasem :zawstydzona/y: ale ja nie należę do matek chowających dzieci bezstresowo :-p...skoro ja się stresuję to dlaczego małemu ma być lepiej :-D:-D:-D

delwer do mojego też nic nie dociera :baffled: ja mu karę w kącie wymierzam, złości się ale siedzi później przeprasza, tuli mamę i obiecuje że już będzie grzeczny, a po chwili już doprowadza mnie do szału :wściekła/y:

Za rok to dopiero będzie :szok:. Jak Norman choć trochę będzie podobny do brata, to będę miała przewalone. Eryk w 8miesiacu zaczął chodzić, a mając rok biegał po całym domu i właził wszędzie (na parapety, szafki...) Takich dwóch urwisów w domu ....to będzie dopiero wojna :-D

u mnie jest to samo mały doprowadza mnie do histerii nie bijemy go ale czasem to mam ochote mu przyłożyc stawianie do kąta pomaga na 10 minut po czym mamy znowu to samo ale widze że ewidentnie swoim zachowaniem chce zwrócić na siebie uwage mimo że mu ją poświęcamy staramy się naprawdę dawać mu to czego chce w zamain za to że będzie grzeczny nagradzamy go kiedy naprawdę jest grzeczny ja nie wiem co z tymi dzieciakami naszymi się dzieje

U mnie załamka jak zobaczyłam rano małego był cały w plamach :( durna matka wczoraj zjadła ptasie mleczko :(
Mam takie wyrzuty, ze szkoda gadać :(

a ja tam się jeszcze nie ogoliłam, ale chyba blizna po cc sie juz zagoiła i ni zaszkodzi jej lekkie drapanie:) juz tez mi się chcieć tylko nie wiem czy sił starczy:)

Cześć dziewczyny!

Dziś pierwszy dzień jesteśmy z Gabi same:tak: pierwsze dwa tygodnie byla moja mama, potem mąż, no ale już dziś poszedł do pracy. Przed wyjściem jeszcze ululał Małą, ale obudziła się zaraz jak wyszedł, dostała cyca i śpi:-DNocki jednak od trzech dni są średnie, bo jak się przebudzi ok.4.00 to wygina się i jęczy przy cycu...nie jest to kolka, bo wystarczy ją wziąć na ręce i jest ok, ale chyba to paskudne ulewanie ją męczy. Naprawdę mam już dość tych ulewań, bo gdyby nie one, to chyba budziłaby się tylko na cyca - i w ciągu dnia i nocy. Poza tym często trzeba zmieniać ubranka...ehh... Zastanawiam się nad poduszką -klin...ale nie jestem co do niej przekonana, zwłaszcza jeśli chodzi o kręgosłup, ale zauważyłam, że położona z głową nieco wyżej lepiej śpi, bo mniej męczy ją ten refluks. Któraś z Was ma taką poduszkę??

Poza tym, Gabi ma już miesiąc i dwa dni i pępek nadal nie odpadł...jest czysty, nie śmierdzi, nic się z niego nie sączy i niby coś tam się odrywa ale bardziej od góry. Dół mam wrażenie, że jeszcze mocno trzyma. Wiem, że wielu z Was pępek odpadł, ale czy są jeszcze takie w wieku mojej Małej, które pępek mają?????

Dziewczyny w tym tyg mój mały będzie miał 6 tyg. Czytałam że w 6-8 tyg powinnam go zaszczepić. Powinnam iść w tym tyg, czy w przyszłym jak już skończy 6 tyg??
Szczepiłyście juz dzieci?
Chyba poczekam do przyszłego tyg. bo jakoś nie śpieszy mi się :baffled:

Idź jak już skończy 6 tygodni, ale nie zwlekaj za długo.

reklama
Witam:-)

My tez jeszcze sie nie bzyalismy. Chyba sie odzwyczilismy heee.

Ja do gina powinnam pojsc teraz w tym tyg, a ochote na seks straciłam co tez dziwne bardzo:szok: Ale zle mi z tym nie jest;-)

Do góry