reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wyprawka / Zakupowe szaleństwa ;-)

Ja miałam w komplecie...ale teraz nie wiem jak to jest?w razie czego może zapytać tam gdzie kupuje albo od razu powiedziec ze chce fride z wkładami :)
Ja też miałam w komplecie ale że z pl mi przysłali to w razie czego dołożyli mi jeszcze dodatkowo. Dziewczyny jak tylko dorwe się do kompa to pokarze wam te wózki i jeszcze jeden co się mojemu spodobał a ja nie wiem co o nim myśleć

reklama
Dziewczyny ile kosztuje i czy kupię w aptece Fridę? Czy to faktycznie działa, bo tradycyjną gruszką to mi kiepsko idzie i Mały nie chce sobie dać wyciągnąć.

ja płaciłam 21pln w aptece

A wkłady są od razu w komplecie? Pytam, bo muszę zadzwonić do M żeby kupił i chcę mu dokładnie powiedzieć, żeby się nie okazało, że kupi samą Fridę a nie będzie potrzebnych wkładów?

edit: A przeczytałam właśnie jeszcze o jakimś katarku do smarków.:eek: ktoś wie o co chodzi i czy działa? to się podłącza do odkurzacza? O matko a to dziecku całego nosa nie wciągnie? Nie no żartuje, ale tak mnie to jakoś przeraża. Proszę o opinie

wkłady są w komplecie, o katarku też czytałam, ale jakoś nie mam odwagi, zresztą Frida średnio mi się podoba, nie mam takiej siły w płucach i często wciągam coś do ust ;-), wole gruszkę jakoś tak bardziej higieniczne mi się wydaje ;-)

My również używamy fridy, stanowczo lepsze niż gruszka. Słyszałam o katarku, ale jakoś mnie to przerażało. Widzę, że monaliza zachwala, może się skuszę. Młodsze dziecko, to jeszcze nie jest taki problem z odciąganiem, bo się nie wyrywa:-D
Straszak na sam widok fridy ucieka, bo się boi:-D a smarkać w chusteczkę nie chce:wściekła/y:

A przeczytałam właśnie jeszcze o jakimś katarku do smarków.:eek: ktoś wie o co chodzi i czy działa? to się podłącza do odkurzacza? O matko a to dziecku całego nosa nie wciągnie? Nie no żartuje, ale tak mnie to jakoś przeraża. Proszę o opinie

Ja mam Katarek. Uzywalam kilka razy i Adi ma nosek na swoim miejscu :tak: Jest tak skonstruowany, ze ciąg traci na sile i ciagnie wystarczająco delikatnie dla malego noska. Jest bardzo skuteczny, ale ma minusy. Nie mozesz skorzystac z niego poza domem. Jest dosc duzy i nie wlozysz go raczej do przenosnej apteczki dzieciecej. No i za kazdym razem gdy chcesz z niego skorzystac, musisz uruchomic odkurzacz, a wiec gdy dziecko bedzie potrzebowalo odciagniecia katarku np. W srodku nocy, ten aspirator odpada :crazy:

Stokrotka, coś działa u ciebie nie tak. U nas filtr chroni przed wciągnięciem czegoś do ust! Miałam trzy filtry w zestawie.

my używamy fridy z filtrem a moje dziecko lubi odciąganie :szok: Co prawda kataru to ona jeszcze nigdy nie miała, ale czasami jakieś glutki się pojawiają. Jak mi np. płacze na przewijaku, nie chce się dać ubrać to wyjmuję fridę i dziecko szczęśliwe :-D

Kupiłam wczoraj tą fridę i faktycznie o wiele lepiej mi się wyciąga niż gruszką. Co prawda Mały za bardzo nie jest zadowolony, czasem nie jest źle, a czasem płacze nawet gdy mu krople wpsikuje do nosa. Och aż mi go szkoda.
Ja ciągne bardzo mocno ile mogę i nic się nie przedostało do wężyka. A ten filtr wymieniacie za każdym razem? Zastanawiam się po co, przecież on jest suchy, a wyciągnięte smarki nawet go nie dotykają, bo tak daleko nie lecą.

reklama
Też mam Fride i przyznaje się, że nie wymieniam wkładów za każdym razem, ale dla higieny myje i wyparzam we wrzątku przez 5 min razem z końcówką którą wkładam do noska.

Do góry