• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

helloo Babeczki!!!
Jestem i ja:tak: ledwo żyję, ale jestem!!!! gardło mnie boli na maxa, stan podgorączkowy...to nie wiem czy jest sens dalej mierzyć tempkę...skoro i tak będzie zaburzona przez chorobę:cool: aaa i termometr do du....!!!! już wiem to na pewno!!!! czuję, ze mam gorączkę, rozpalona jestem, oczy świecace...mierzę tym badziewiem, a tam 35,8:szok: a na rtęciowym 37:wściekła/y:i się czuję na te 37!!!! tak więc Kochane moge śmiało mój wykres wymazać z pamięci, bo takim złomem to ja se mogę namierzyć:wściekła/y:A dziś na teście owu pojawiła się druga krecha i to w trybie błyskawicznym, a co najlepsze jest dużo mocniejsza niż ta kontrolna:szok::-D super!!! nigdy tak nie miałam..czyli owu jutro...
gatto progesteron bada się 7-8 dni po owulacji...tylko teraz określ kiedy ona była...dlatego przyjmuje się 21-22 dzień cyklu, z tym, przy cyklach 28-31 dni wtedy można robić prog. i będzie wynik wiarygodny. Moje cykle są dłuższe, owu wypada na 17-18 dc, to progesteron badam między 24-26 dc. W tym cyklu tez mam go zbadać, niby zaplanowałam na 24 dc, ale może mi się przesunie na 26. I według lekarza, wynik tego hormonu powie nam czy owu była czy nie...
Muma...przykro mi, że mama tak Ci nagadała:sorry:kurcze...może miała jakiś ciężki dzień...albo humor coś nie tegez...zobaczysz, jak już wnusio będzie to inaczej będzie mówiła!!!!!! a Ty się nie martw, nie stresuj...to była Wasza decyzja, walczyliście o tego dzidziusia to co teraz komu do tego??? Wiem, że łatwo się mówi...ale spróbuj o tym nie myśleć...czasem ktoś coś powie, a później żałuje...ona pewnie też żałuje:tak:
No i M. mnie wybił z rytmu:wściekła/y: coś mi tu pstryka...zapomniałam co miałam napisać...

aha..
ani@k ja też mam owu podobnie jak Ty...ja zaczęłam testować w 14 dc, codziennie o tej samej porze (mniej więcej) i pamiętaj, żeby 3 godz przed testowaniem starać się nie pić, przynajmniej na moich tak jest napisane.

Ostatnia edycja:
reklama
a na jutro planuję coś z pieczarkami upichcić ale jeszcze nie wiem co..
ja uwielbiam z pieczarkami klopsiki :) są przepyszne .... polecam

co do tych testów owu - no właśnie ... dzisiaj se zrobiłam i nic ,mam długie cykle ok 32-34 dni a w info testów jest napisane żeby gdzieś tak już siknąć :confused2: pewno po to tak napisali zeby ciągle dokupować testy ...
a wczoraj lekarz mi powiedział ze jak mam takie długie cykle to znaczy że ta pierwsza faza u mnie się wydłuża i że mogę mieć płodne dni nawet ok 20 dc :eek: i powiedział też że to ta druga część cyklu u każdej kobiety jest stałą 14 dni!!! czyli żeby sobie sprawdzić jak w poprzednim cyklu miałam dni płodne to muszę odliczyć 14 dni do tyłu od 1dc nowego - o rany chyba nic nie pokręciłam.

ja uwielbiam z pieczarkami klopsiki :) są przepyszne .... polecam

co do tych testów owu - no właśnie ... dzisiaj se zrobiłam i nic ,mam długie cykle ok 32-34 dni a w info testów jest napisane żeby gdzieś tak już siknąć :confused2: pewno po to tak napisali zeby ciągle dokupować testy ...
a wczoraj lekarz mi powiedział ze jak mam takie długie cykle to znaczy że ta pierwsza faza u mnie się wydłuża i że mogę mieć płodne dni nawet ok 20 dc :eek: i powiedział też że to ta druga część cyklu u każdej kobiety jest stałą 14 dni!!! czyli żeby sobie sprawdzić jak w poprzednim cyklu miałam dni płodne to muszę odliczyć 14 dni do tyłu od 1dc nowego - o rany chyba nic nie pokręciłam.

wszystko się zgadza bzzz, ja mam też długa tą pierwszą fazę i moje dni płodne są póżniej, owu później...ale z tą ostatnią fazą to chyba jest róznie...to znaczy ma wynosić ok 14 dni, wtedy jest idealnie, ale niektóre kobiety mają ją znacznie krótszą i to wtedy wskazuje na problemy z progesteronem, to się chyba fachowo nazywa niedomoga ciałka żółtego:eek: jak teraz ja coś pokręciłam, to sorkki:sorry:

aaa i co bzzz? doczytałaś co tam wczoraj na Ciebie nagadałyśmy???:cool2::-)

Ani@k z tego ciasta co mi zostało to tak też zrobię :tak:dzięki bo tak to bym wyrzuciła w cholerę te ciasto :eek::-D

no i dziewczyny pokupowałyście te testy i mnie chęć naszła ,żeby w przyszłym sobie sprawdzić owu ......ale co ja gadam nie potrzebne mi będzie ale spoko to na inny cykl zostawię ;-)
katiuszka mierz dalej a co Ci zaszkodzi już do końca pomierzyć?zobaczymy jaki masz cykl a może nóż widelec ??!!

a ja jutro robię polędwiczki wieprzowe tylko szukam pomysłu z czym i jak ;-)aa no i jak ja mam to policzyć w końcu ??:eek::-(:szok:14 dni od tyłu??

no i mi wychodzi ,że w poprzednim miałam owu 14 dc bo miałam 28 dniowy cykl ?!tak?dobrze?

Ostatnia edycja:
w Grecji mieli o wiele lepsze warunki życia niż my a już dawno się postawili , ale Polacy wolą jeździć za granice i tam dorabiać niż zrobić porządek w swoim kraju , zresztą jak się zachowują Polacy za granicą - stado hien i jedno przeciwko - drugiemu , rozmawiam czasem na n-k z koleżankami z liceum to mi piszą że tam tylko jak najdalej od rodaka a przyjaźnią się z cudzoziemcami ,

ja nie potrafię zrozumieć że taka wojna - że ja nie chodzę do lekarza ( chwilowo) i nie liczę dni płodnych i nie faszeruję się hormonami choć miałam okazję , bo uważam że leczy się choroby jak jest taka konieczność i jak się ma środki finansowe ,

Obiecałam sobie już nic więcej nie pisać na ten temat, ale teraz to mnie szlag trafia!!!! Jak śmiesz nazywać nas emigrantów hienami????? wszystkich wrzucasz do jednego worka??? wszędzie są ludzie i ludziska!!!! Masz nam za złe, że wzięliśmy los w swoje ręce i coś próbujemy zrobić z własnym życiem? Patrz na siebie, Ty jesteś w kraju...ale czy coś robisz, żeby go zmieniać? jak to piszesz "robisz porządek w swoim kraju"??? Śmiem twierdzić, że ja robię więcej dla naszego kraju niż Ty, bo inwestuję w niego, chociażby daje zarobić firmom budowlanym, hurtowniom z art. budowlanymi, ekipom malaskim itp. Miedzy innymi dzięki nam, emigrantom, ruszyło się w budowlance, bo zarobione pieniądze wkładamy w budowy domów itp. Ciekawe jakby było, gdyby każdy tylko płakał, że jest mu źle? ja wiem, że to nie nasz rola, mamy od tego rząd itd., ale skoro jest jak jest, to czy to źle, że radzimy sobie jak umiemy, a nie czekamy jak nam państwo coś rzuci???? Jak ktoś jest chamem i prostakiem, to uwierz, jest nim i w POlsce i na obczyźnie!!! Tu emigracja nic nie ma do tego...chyba, że ja 12 lat żyję w jakimś kosmosie...
Przysięgam, że to jest ostatni mój post do Ciebie. Odpisuj...nie odpisu...nie mam siły na takie bezsensowne rozmowy,a tym bardziej czytanie o sobie takich epitetów, bo jak sobie dobrze przypominam, każda z nas chciała w jakiś tam sposób Ci poradzić, bo uważałyśmy, że tego oczekujesz, wyraźnie pomyliłyśmy się, też się tak zdarza...ale żadna z nas Cię nie obrażała, dlatego nie rozumiem dlaczego Ty to robisz???

katiuszka mierz dalej a co Ci zaszkodzi już do końca pomierzyć?zobaczymy jaki masz cykl a może nóż widelec ??!!

aa no i jak ja mam to policzyć w końcu ??:eek::-(:szok:14 dni od tyłu??

no i mi wychodzi ,że w poprzednim miałam owu 14 dc bo miałam 28 dniowy cykl ?!tak?dobrze?

aaa może masz rację?? co mi zależy...pomierzę dalej:tak:A wyliczyłas idealnie, 14 dni przed @ jest owulacja:tak: tylko jak przewidzieć z góry kiedy będzie @???żeby trafić z owulacją???:cool:

wszystko się zgadza bzzz, ja mam też długa tą pierwszą fazę i moje dni płodne są póżniej, owu później...ale z tą ostatnią fazą to chyba jest róznie...to znaczy ma wynosić ok 14 dni, wtedy jest idealnie, ale niektóre kobiety mają ją znacznie krótszą i to wtedy wskazuje na problemy z progesteronem, to się chyba fachowo nazywa niedomoga ciałka żółtego:eek: jak teraz ja coś pokręciłam, to sorkki:sorry:
aaa i co bzzz? doczytałaś co tam wczoraj na Ciebie nagadałyśmy???:cool2::-)

tak czytałam o tym ciałku żółtym, to tak jak mówisz ...

nooo - i wiecie co ... no taki rzeczy wygadywać , no ja to nie wiem .... :laugh2:
helloo Babeczki!!!
Jestem i ja
yes2.gif
ledwo żyję, ale jestem!!!! gardło mnie boli na maxa, stan podgorączkowy..
No to kuruj się kochana, machnij na wykres ...
A dziś na teście owu pojawiła się druga krecha i to w trybie błyskawicznym, a co najlepsze jest dużo mocniejsza niż ta kontrolna
shocked.gif
laugh.gif
super!!! nigdy tak nie miałam..czyli owu jutro...
i nie wypuszczaj eMa z objęć do poniedziałku
laugh.gif

ani@k ja też mam owu podobnie jak Ty...ja zaczęłam testować w 14 dc, codziennie o tej samej porze (mniej więcej) i pamiętaj, żeby 3 godz przed testowaniem starać się nie pić, przynajmniej na moich tak jest napisane.
aż tyle ? ło matko ... uschnę z pragnienia
p.gif
Przepraszam że pocięłąm tak twój post ale łątwiej mi odpowiedzieć na wybrane tematy
nerd6bs.gif

a ja jutro robię polędwiczki wieprzowe tylko szukam pomysłu z czym i jak
wink2.gif
aa no i jak ja mam to policzyć w końcu ??
eek.gif
unhappy.gif
shocked.gif
14 dni od tyłu??

ja to tak zrozumiałam ... chyba tak ...

katiuszka nie denerwuj się kochana ,olej tę kobietę bo nie warto na nią słowa pisać i sobie głowy zawracać,ona liczy na to,że damy się wciągnąć w jakąś kompletną nie potrzebną z nią rozmowę i to jest typ człowiek ,który uważa się za pępek świata i lubi być w kręgu zainteresowania ,po to te posty i zaczepki z jej strony.....oddychaj kochana nie denerwuj się:-(

no to z tą @ to chyba trzeba czekać aż przyjdzie bo wyliczyć się nie da tego w żaden sposób ,można liczyć poprzedni cykl ale ten obecny nie da rady :no:

Ostatnia edycja:
reklama
katiuszka nie denerwuj się kochana ,olej tę kobietę bo nie warto na nią słowa pisać i sobie głowy zawracać,ona liczy na to,że damy się wciągnąć w jakąś kompletną nie potrzebną z nią rozmowę i to jest typ człowiek ,który uważa się za pępek świata i lubi być w kręgu zainteresowania ,po to te posty i zaczepki z jej strony.....oddychaj kochana nie denerwuj się:-(

no to z tą @ to chyba trzeba czekać aż przyjdzie bo wyliczyć się nie da tego w żaden sposób ,można liczyć poprzedni cykl ale ten obecny nie da rady :no:
oj wiem Kochana..wiem...ale już nie wytrzymałam...ale tak jak pisałam, koniec z odpowiedziami na te zaczepki...nie po to się tu zapisałam, żeby się wnerwiać:no:

No a z @..to tak jak piszesz...chyba jedynie dziewczyny,które mają bardzo długi czas identyczne cykle mogą być pewne kiedy im się zacznie...ale i to może się z cyklu na cykl zmienić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry