reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Alex mi poslala linka z wyprzedaza z H&M, ale chyba juz nic ni ma. Szukalam tez na stronie ASOS jakies fajnej sukienki ciazowej, takiej na wyjscie, jakies uroczystosci, ale chyba jednak musze przymierzyc najpierw.

Gatto Ty masz we Wloszech problem z ciuchami? Przeciez Wlochy to raj dla kobiet! I te outlety, choc wiem, ze trzeba miec szczesie no i w miare gruby portfel. Ja mam do dzis piekne kozaczki z cielecej skory zakupione w jakies malej miejscowosci na polnoc od Rzymu. E tam chlapnij se winka, ja sie stukne z Toba sokiem

reklama
elooooo wieczornie sie witam:-)
czuje sie gruba i zardzewiała...nie biegałam juz ze 2 tyg.:wściekła/y: i ciagle nie moge wyjsc z domu wieczorem...doopa za ciężka:wściekła/y:
Muma ooooojjj oooooojjjj aa kysz zarazy od Olego A na Swieta trzymaj sie swojego planu i juz:tak:. jak mama chce wykazac sie organizacją, to zaproponuj,zeby nastepne swieta ona wszystkim urzadziła (Wy na gotowe przyjdziecie, do niej);-)
katiuszka japitole! serio takie obrzędy baby praktykuja na swoich dzieciach??:szok: japierdziele... ciemnogród:baffled:
Ani@k no co Ty????:eek: hehe juz widze mine lekarzy na pogotowiu jak im mówisz, ze przywiozlas synka na usg główki, bo mu ksiażeczka dla dzieci na nią spadła:-D No i kochana szykuj sie powoli na serie guzów i siniaków okraszonych rykiem;-)
A u Młodej kupki po ferrum raz zmieniaja kolor na węgielny, raz nie... nie wiem od czego to zależy. Pediatra mowiła mi,ze przynajmniej 3 m-ce trzeba,zeby anemie wyleczyc. Z ta wrodzona niedkrwistoscia to prawda, tylko , o ile dobrze pamietam, to chyba wystepuje ok 6 m-ca.(??? chyba..).. Koncza sie zapasy zelaza, ktore dziec bedac w brzuchu sobie nagromadził, z mleka mamy przyswajane nie wystarcza. Wtedy mama powinna jesc pokarmy z duza iloscia zelaza, no i dziecko juz ma rozszerzana diete. Faktycznie, przewaznie nic sie z ta wrdzona niedokrwistoscia nie robi, sama przechodzi. No ale skoro lekarz zadecydował ze trzeba uzupełniac zelazo, to moze niedobór był duzy.. Ewci wykryli w szpitalu,miała jakoś juz 9 m-cy.
Aleksis hyhy to taka ciążowa miesanka Ci wyszła, słodkie z kwaśnym:-D
zuza kurcze, Myszy już 8 miesiąc idzie, trzeba niestety wprowadzać już inne pokarmy niż kaszka i mleko. Potrzebuje zróżnicowanego menu (chociażby ze względu na zelazo). Nie unikniesz tego;-):-)
Gatto heh, chłopy.. ja na sobote mam zaproszenie na imprezke, a ten mi mówi,ze on o 20 ma mecz (zastepuje trenera druzyny halówki, a sa rozgrywki jakieśtam, ważne oczywiście,,,). No i kurde nie ważne,ze ja na doopie siedze od roku, tylko na fitness czy bieganie wieczorami wychodzę, nie codziennie... :wściekła/y:

A co do jogurtów, na probe kupiłam Hippa taki w słoiczku, z magicznym napisem "zrodło wapnia" i dopiero doczytałam w domu ze tam cukier dodali.. dam jej te 3 słoiczki co juz kupiłam i potem poszukam jakiegos bez cukru

Ostatnia edycja:
Kok.o sorry, jednak z Ewcia nie dotyczytalam. lekarz podal Ci jakies parametry, ile bylo a ile powinno byc? ja zawsze prosze kopie z labu, zeby potem grzebac w necie. Ewcia to z wygladu okaz zdrowia, az sie wierzyc nie chce. Ale skoro mus to mus. Ona dostaje tak pyszne papu, ze raz dwa i bedzie krew w normie :tak:

Chcialabym Wam napisac, ze piszemy do siebie z nasza kolezanka, ktora byla krotko z nami, maiev. Zapraszalam ja do nas, moze wroci. Co Wy na to???

Aleksis outlety jasne ze sa i to sporo, tylko tam sie trzeba wybrac z cala wyprawa, bo to zazwyczaj zadupia sa i jak juz zajade to owszem fajne ciuchy sa na dzieci, a na mnie juz nie, same xs (co sie nie zmieszcze) lub xl (co sie utopie). Poza tym jest wszedzie szaro-bura tendencja, ktora mi nie pasuje. Wyjazd konczy sie zakupami dla malej:confused2:
Pojade w sobote gdzies sama, jak eM bedzie w chacie i sie zajmie mala. Moze cos znajde.

Szyszka oby sie cos ruszylo!

aaaa Aleksis no pewnie, niech kolezanka wraca....kurcze ja w sumie malo kojarze kolezanke, ale niech sie przypomni:tak::tak:

rany, wszyscy na fb robią pierniki:eek:
Aleksis dzięki :* Mam nadzieje,ze z te 3 miechy już będzie ok, chociaż na razie poprawy specjalnie nie ma:-( A kolezanka niech wraca, chociaż ja tez nie kojarze.. ale forum przecież dla każdego jest, wiec pytac o pozwolenie nie trzeba;-)

hej!
ja na moment, bo cos czuję, że mi się oko przymyka, to nie chcę przegiąć, żeby mu się odechciało spać...noo temu oku znaczy się:laugh2:
Gatto eee nie narzekaj na swojego eMa:-p co ja się dziś nasłuchałam od tej kolezanki na jej eMa to szok!!! jakiś duży dzieciak chyba...bo tak, przy dziecku nic nie zrobi, bo albo nie umie, albo mu się rzygać chce jak mały ma kupsztala albo gra na kompie:szok::angry: mało tego, co parę dni wraca w środku nocy do chaty...a skąd? na koncerty sobie jeździ! wczoraj właśnie tak było, był w Londynie koncert Black Sabbath noo a on z tych klimatów, no to poszedł...a że dziecko w domu 4 miesięczne notabene...no to co? koledzy co parę dni w domu się ucztują...Nooo ja bym go zabiła!!!! tak więc, nie masz jeszcze tak źle;-)
kok.o a Ewci ta anemia wyszła podczas badań innych, tak? tak jakby przypadkowo? a zauważyłaś coś po niej? ma to jakieś objawy? no bo przecież zaraz bedę Julka sprawdzać;-):-)
zuzanka noo pospałam do prawie 8-ej, ale zasnęłam dopiero około 2 w nocy...więc za dużo się nie naspałam:no:
tere fere tak, tak pierogie ze śliwkami wędzonymi suszonymi - to ważne, bo w sprzedaży są wędzone, ale to nie to samo. To jest przepis z wioski mojej babci, stary jak świat, ale mało znany, bo nawet u mnie w mieście nie każdy to zna i robi, a to całe 5 kilometrów od babcinej wioski. Właśnie szwagierka mi smsa wysłała, że widziała w sklepie, że pokazały się już te śliwki i już mi wysłała 30dkg:tak: już nie mogę się doczekać!!!!
Aleksis wiesz, jak nie mogę spać, to po jakimś czasie zaczyna mnie głowa boleć, ale to chyba od tego, że jestem zmęczona, zasnęłabym, a tu się nie da...Ja chyba stawiam na te tabsy jednak:baffled: odstawiłam je już dziś, miałam czekać dokońca listka, ale pierdzielę, wolę się wyspać:-)
aaa tere fere jak tak rozdajesz ten pamiętnik to i ja chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a co!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kurcze...jaki ten świat mały!!!!!!!! zgadałam się kiedyś z tą kolezanką nową skąd jest z Polski, no i jest z Sanoka, my z okolic Rzeszowa, no to Podkarpacie ogólnie. Spoko...a dziś jak byłam u niej, dzwoni jej eM i pyta się czy ja znam takiego a takiego gościa z mojego miasta....bo on z nim pracuje i właśnie piją sobie piwko:szok::-) no w szoku byłam!!!!! mały ten świat jednak..........
Ahaaa i małe sprostowanie...na mamuśkach w Uk nie ma około 50 babek jak mi się wydawało....tylko 1032:szok::szok::szok: 235 nowe, które dołączyły w ostatnich dwóch dniach:szok: no i jak ja mam to ogarnąć?;-):-)
okiii spadam do wyrka, trzymajcie kciuki, żebym zasnęła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
do jutra!!!!!!!!!

Aleksis prawie dobrze z Tymkiem, tzn jeszcze gile ma do pasa, co mnie wnerwia, bo znów może mu do gardła spłynąć. Ja psy uwielbiam, ale spanie z psem w Łóżku swoim? Tak jak się go wykąpie. Ja kąpię się codziennie przed spaniem, a nie chodzę na boso po dworze z brzuchem przy ziemi, po za tym załatwia się co dzień pewne sprawy w toalecie i też trzeba się wieczorem umyć, a pies tak bez niczego do wyrka? Fuj! No chyba, że ktoś się nie myje...hehehehehe

Ani@k
kurna chata, to może nie czytaj tego jak masz popaść w nostalgię.

Gatto ja jestem otwarta na pewno, ale też się przywiązuję, w głębi duszy jak kiedyś pisałam to mięciutka jestem. Jak bym już wyjechała, to pewnie też bym znalazła fajnych ludzi, ale nie nie, to nie dla mnie... Chyba, że ktoś by me serce skradł, ale to już nie możliwe raczej...hihihih
Ok.Wyślę CI to samo, albo Ani@k niech przekaże CI tego maila, bo ja zanim się zbiorę, to Święta nastaną.
A dla facetów jest ważna inaczej żona z dzieckiem i inaczej kolacja Świąteczna. Faceci są z Marsa przecież.

Aleksis czym zasłużyłam na te słowa!?! Łomatko! Poproszę Ani@k, żeby Ci też wysłała. Będzie szybciej, zanim ja załączę kolejne stronki.

Gochson idz idz spać, wyśpisz się do pracki.

koko gruba?????? W uszach chyba!
A na pierniki właśnie jest czas kochana. Heeelloooooołłłłłłłłł?!

SZyszka woow, aż krew szybciej pulsuje jak piszesz...

Muma???? Hej??? Jak Olkowy glut?

Katiuszka matko a gdzie się kupuje takie śliwki, to jest jakoś zapisane? Tez Ci wyślę, tzn Ai@k poproszę...

A pamiętnik jest osobisty, ale nie bardziej niż ja tu z Wami jestem i piszę. Tutaj u mnie nikt o nim nie wie w ogóle, że jest coś takiego, ale z Wami pisze przesz o bardziej osobistych sprawach...

Aleksis, gatto, katiuszka nie wiem czy wysłało mi priva, wyślijcie swoje maile Ani@k.

Idę spać, bo jutro maraton w hucie, potem zakupy w Makro do huty, odebrać małego od babci, do domu i spać. W piątek to samo, ale bez Makro, za to obiad ugotować i spać, a w sobotę huta, pędzikiem do domu, o 15.00 goście u nas, nie wiem jak długo, potem my na miasto a raczej do manu na piffko z przyjaciółmi (których nigdy nie zostawię...hihihihi) w niedzielę kac, albo i nie, a potem wpadnę do Was jak dam radę, więc katiuszka w punktach możesz mi spisywać bb...hihihihihi

Ostatnia edycja:
Kok.o my robiliśmy morfologię to niektóre parametry były lekko mniejsze lub większe niż wzorcowa morfologia robiona we wrześniu :baffled: u nas kupa jeszcze czarna nie była.. :confused2: może niepotrzebnie Patryka męczę tym mm.. i tym syropem.. kurcze nie wiem, nie znam się na wynikach.. pediatra zdecydowała podać zelazo to się z nią kłócić nie bedę :sorry: ta sama pediatra co mówiła ze xle waży Patryk.. nie zmieniłąm bo chyba wszyscy są tacy sami.. koleżanka ma inną (w tej samej przychodni) i jej mała 3 tyg. młodsza od Patrysia córka wg lekarki też za mało waży.. w 3 m-cu 5350 bodajże..
A taksiążka to nie taka dla maluszków.. to raczej z tych opasłych tomów Księga bajek polskich - Jan Krzysztof Siejnicki - Książki | Księgarnia internetowa Weltbild.pl
Gatto ja taam muszę mieć powód aby popłakać ;-):tak: wysłałam wam maila od Tere.. czytajcie i płaczcie :-p
Aleksis jedz, jedz takie cuda póki można :tak: bo później przez pierwsze 3 m-ce dieta cud będzie :tak: jeżeli oczywiście się karmić piersią zdecydujesz.. a Maiev pamiętam.. no pewnie niech wraca, tak jak Kok.o napisała.. forum otwarte jest dla każdego :tak:
Katiuszka a spróbuj się rozgrzać przed spaniem.. nie wiem ciepłe mleko, herbatę.. piżamkę welurową.. ciepełko usypia.. choć teraz już pewnie usnęłaś.. znaczy się oko się zamknęło ;-)
Szyszka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& aby się ładnie akcja porodowa rozpoczęła :tak:

ciekawe co u Taszy, Cateriny.. tej pierwszej już wieeeeki nie było.. a Caterina zaginęła gdzieś w maratonie..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry