reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka uśmiałam się z tego pieska prowadzanego przez eMa :-D:-D U na pewnie byłoby to samo :-) A co to za piesek, ja ostatnio myślałam, żeby jakieś zwierzątko 'domowe' Olkowi sprawić ;-)
Miło, że Twojej Mamie aż tak się kalendarz spodobał :tak: A prezent od sąsiadów - widocznie wiedzą kto jest królem ;-):-):-)
No zmartwiłam się tylko tym śledziem... ale w sumie jak go robiłam to tak sobie myślałam czy któraś też probowała i co z tego wyszło :-p U nas rewelacja jak zawsze.

Moja Mama była u dziadków w niedzielę ale na krótko tylko z prezentem i opłatkiem. A u nas była ze swoim Cz., wszystko OK, grzeczni byli , no może oprócz tego , że wyjeżdzając przyp.. w hydrant i lało się z niego :cool: Ale to hydrant gminny i już se naprawili. Przecież ja nie wiem kto tam w nocy w niego wjechał :-p
Dobra, lecę trochę spojrzeć na wyprze w necie, Nie mogę za późno iść spać żeby ładnie wyglądać bo jutro idę sobie fotę do prawka strzelić. Teraz jak się kurs zaczyna już dokumenty wszystkie trzeba w Wydz. Komunikacji składać :shocked2:

Spokojnej nocy !!!

Aaa co do ksiązki to zdam relację, też widziałam rozmowę z żoną GC i tą akcję z Jolką:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja poswiatecznie. U mnie tradycyjnie w wolne mnie rozlozylo. W pierwszy dzien swiat kolo godz. 18 zaczely sie dreszcze, bol brzucha, glowy i goraczka. Potem biegunka. Drugi dzien swiat przelezalam, dzis troche lepiej ale rano jeszcze sie zle czulam wiec zamiast do pracy pojechalam do rodzicow popracowac. Teraz czuje sie juz dobrze- nawet cos zjadlam.
Chyba jestem jedyna osoba ktora schudla po Swietach :D

Muma nie mogę znaleźć linka do jakiejś stronki, gdzie byłby ten psiak. No ogólnie to jest pluszowy piesek, kolorowy, długie uszy i ogonek :-D z tyłu ma taką długą rączkę, żeby dzieć...ewentualnie eM prowadził:-p no i jak się nim "jeździ" to on szczeka albo gra muzyczka ze szczekaniem w tle, ale taka spoko, nie wkurw...ąca;-)wszystko byłoby cacy, gdyby król Julian sam się nim zabawił, a nie kazał nam nim szorować po mieszkaniu:-p
hehe a to wandale ta Twoja mama i jej Pan:-D zaraz musieli hydrant rozjechać:-D
A tymi śledziami się nie smutaj...w sumie zdziwiłabym się, gdyby mi wyszły:cool: ja -antytalent kulinarny!!!! no a Wy się dziwicie, że Julkowi nadal daję słoiczki:-p noo ale żeby nie było, sporadycznie już. Na przykład dziś miał schab z śliwką do tego warzywny sos i ziemniaki czyli całkiem niezły, nie?;-)a właśnie...któraś jeszcze robiła te śledzie???
Ooo boziuuu to już musisz papiery składać? i zdjęcie???:szok: a jak się nie zda...noo Ty oczywiście zdasz, ale jak ktoś inny nie? oddają zdjęcie chociaż?;-):-)
Mój Julek już zaliczył jedną pobudkę z płaczem i to po syropie:eek: wrrrr.....wredne zębiska:wściekła/y:
Gochson ojjj biedna Ty....może coś zjadłaś co Ci zaszkodziło, co? czy myślisz, że to jednak wirus był? oby tereaz nie przelazł na Adaśka znowu!!!! paskudne choroby!!!! zdrówka!!!!!
Teraz to już zmykam naprawdę!
do jutra!!!!

Czesc
I po świętach.. mnie w wigilie gardło rozbolalo i juz przestaje normalnie mówić zaczynam piać :-D
Najgorsze jest to ze chyba Patryk odemnie podłapal :$
A ogólnie same zgrzyty.. nie ma narazie dnia bez wymiany zdań między mną a eMem, mam nadzieję ze to krótkotrwale zjawisko bo juz mam tego dość. Fotek narazie nie mam bo chrzciny w ta niedzielę.
Jutro znaczy dzis idę ściać kudelki..teraz wszędzie ich pełno juz mnie wnerwiaja.
Ogólnie nie przytylam choć jem normalnie, za to gadają mi ze schudłam. Nie znają sie :-P
Dobra bo klikaniem zaraz Patrysia zbudzę, do jutra..eee znaczy do później..

Witam sie i ja!

I juz po Swietach, Rodzinka niedawno wyjechala do domu.Smutno mi sie zrobilo, ale takie jest zycie.
W skrocie: bylo bardzo milo,wesolo, bratowa z mama przygotowaly Wigilie, M z siostra posprzatali po niej. Posiedzielismy do polnocy. Potrawy wyszly bardzo pyszne, potem desery, makowiec, domowy piernik. Pycha. Zal mi bylo, ze nie moge z nimi sie napic winka...
pogoda do niczego, bo wialo, deszcz, mzawka...
W I i II dzien Swiat b.zle sie czulam, lezalam w wiekszosci i humor mialam naprawde okropny. Dopadl mnie stres, ale w piatek juz bylo lepiej, mimo tego pojechalam z mama do tego gabinetu prenatalnego na USG. Okazalo sie ze wszystko dobrze, Fasol ruchliwy, serduszko bije prawidlowo, rosnie sobie ladne. Moja szyjka dluga, w porzadku. Ulzylo mi, bo juz sobie zaczelam krecic zle filmy...No i potem ten telefon od lekarki, ze wyniki z amnio sa prawidlowe

Ja tez dostalam kosmetyki, dzbanek do herbaty i cukiernicy w sliczne swiateczne renifery i CD Xavier Naidoo. Dzieci dostaly sporo prezentow, ale to dzieci a my stare konie. Moja bratanica juz mnie przerosla, koza jedna. Pasuja na nia ubrania na 164cm! Dobrze, ze na taki rozmiar kupilam

Apetyt oczywiscie mam mega, moge jesc non stop prawie. Wczoraj z mama wszamalysmy po pucharku lodow karmelowych i do tego mala kawa. Nie ma to jak corcia z mama, potrafia sobie dogodzic

Muma nie smutaj sie, wazne, ze sie wszystko udalo. To smutne, ze zabraklo przy stole ten Jednej Osoby...Mi tez nieraz smutno, gdy sobie powspominam tch, ktorych juz nie ma z nami. Olus pewnie byl w swoim zywiole, co?

Ani@k oj, to chyba te rozmowy mialy tylko krotkoterminowy skutek.Trza od nowa mu wszytko wyklarowac a byc moze czasem troche spuscic z tonu i olac te tam drobiazgi. Ja to wiem,ale sama jestem upierdliwa nieraz jak stara baba. Kciuki, aby sie wyjasnilo i znow bylo dobrze miedzy Wami

Katiuszka to mile, ze sasiedzi pamietali o Waszym Krolu Julianie. He he ale Mama to ma plany zyciowe...Jak Ci zostalo duzo jedzenia, wstaw do zamrazarki i potem bedzie jak znalazl. A kolezanka to moze sie rozmyslila ale pewnie Was odwiedza, karnawal w koncu jest to i okazja sie znajdzie. Wspolczuje Wam tego zabkowania cd.

Kok.o meczace te podroze, co? To nie to co kiedys, teraz takie wybieranie z dzieciem to caly proces logistyczny. Fajnie, ze dalej uprawiasz jogging, podziwiam za silna wole

Terefere hop hop???

Gatto nie ma tego zlego....Najwazniejsze, ze Wigilia byla udana, tradycyjna. Napisz czy Cristi wsuwala jakies polskie potrawy? Mam nadzieje, ze cos jej posmakowalo

Pieknaszyszunia ulozy sie wszystko. Fakt, ze nasz watek to kopalnia wiedzy. Moi bratankowie tez b.ulewali, a dzieci rosly prawidlowo. Glowa do gory, bedzie coraz lepiej!

Ja juz wstawiam posciel do pralki, potem musimy ogarnac chalupe i znowu bedziemy miec cicho i jak w pudelku:-(

Ostatnia edycja:
Hej :-)

U nas dzisiaj wiosna:tak::-) Normalnie chce się życ.
Pod świerkiem gdzie mam lampki na zewnątrz zawieszone wykiełkowały krokusy...;-)

Gatto no to dzielny Twój eM jak popróbował potraw :tak: I fajnie, że tak z tą wigilią wyszło.

katiuszka - no teraz jak masz robić prawko to w urzędzie najpierw zakładasz profil kandydata , tam składasz badania, zdjęcie, wnioski i dopiero kurs i egzaminy. Na zdjęcie się jednak umówiłam z panem w Sylwestra bo dziś ma zakład zamknięty - jakaś sesja weselna.
A co do zdawania to zamierzam zdawać do oporu, tak łatwo się mnie nie pozbędą :-D

Ani@k , Gochson - no w Święta się rozchorować ?? Za zimne coś może było do jedzenia lub picia ?;-)Zdrówka i nie zarazić chłopaków, przynajmniej tych małych !!
Ania, a Ty usiądź na spokojnie ze swoim dużym i pogadajcie może , co ? Opowiedz mu jaki to jest czas, że oprócz tego , że masz wszystko na głowie codziennie to jeszcze martwisz się o przyszłość zawodową, prawda ? Wiadomo, że wszystko się poukłada ale i tak się człowiek stresuje po drodze.
Gosia &&&&&&&&&&&&&

Aleksis
już teraz wszystko jest NA PEWNO NA 1000 % dobrze, więc czas wreszcie zacząć się cieszyć ciążą i też nie przejmować pierdołami. Kurczę spojrzałam na suwaczek, masakra, zaraz połowa ciąży !!:-) Myk wiosna zleci i już będziesz narzekać na upały , że ledwo łazisz:-p A potem będziemy oglądać Synka w letnich bodziaczkach. Acha imię poprosimy:tak:

Kończymy z Julą sprzątanie, eM dzis w firmie wyjątkowo (za Sylwestra) i potem słodki relaksik weekendowy :tak:

Czego i Wam wszystkim życzę ****:tak:

Ostatnia edycja:
łomatkooo wątek nam spada na drugą stronę???:szok: uważajmy, bo zaraz się stworzy jakiś nowy;-)
Ja nie piszę, bo nic się ciekawego nie dzieje. eM w domu, to zawsze jakieś zamieszanie jest. Pojechał wczoraj do pracy, ale za pół godziny był już z powrotem...mówi, że nie ma z kim pracować, bo wszyscy w domu pijani jeszcze śpią:-p Niepotrzebnie tylko wstawał. No i tak sobie siedzieliśmy, podskoczyliśmy tylko na zakupy takie małe, bo jeszcze ze świąt pozostawały resztki. Dziś tez w domu, eM wziął małego na spacer, a ja włosy farbowałam, w wannie posiedziałam całe 15 min:tak::-) a właśnie...Muma to Ty pisałaś, że farbowałaś taka pianką, tak? ja kupiłam pierwszy raz tą piankę i dla mnie do doopy całkowicie!!!! źle mi się nakładało toto...wszystko spaćkane dookoła...a teraz włosy mi śmierdzą starym, zwietrzałym piwem:baffled: no ale kolor jest i siwulców nie widać, a sam kolor...eee no może być, ciut ciemniejszy niż miałam, ale kto by się tym przejmował, nie?;-)
Babeczki, bardziej chyba to pytanie do mam chłopców...Macie może namiary na jakieś fajne autka dla młodych? chodzi mi o takie coś 3w1, 4w1, to są pchacze, jeździki i nie wiem co jeszcze w jednym. Tam jest z tyłu rączka, ze można dziecko prowadzić. W sklepach tu nie znalazłam nic takiego, na ebay czy amazonie są, ale nie wiem czy to dobre, a jak zapytałam dziewczyn z mamusiek w uk to jedne odradzały, inne nie...No i nie wiem. Żeby było Wam łatwiej domyślić się o co mi chodzi, dam linka do ebaya.
MEGA DELUXE CAR 3 IN1 BABY RIDE-ON ACTIVITY TOY | eBay
Chcemu Julkowi kupić cos takiego, żeby się bawił tym w domu, a na wiosnę, zeby można było na zewnątrz jeździć. Może macie jakieś inne typu podobnych zabawek?
Ani@k o widzisz!!! a ja myślałam, że w święta te chrzciny miały być:sorry2: nooo ale teraz już masz fotki, co?:-) no i ogólnie jak się imprezka udała? Patryś płakał jak go ksiądź polewał? A Ty jak się czujesz? mam nadzieję, ze przeziębienie minęło!!!! noo i koniecznie musisz przeprowadzić poważna, konkretną rozmowę z eMem. Coś ciężko mu idzie odnalezienie się w nowej sytuacji....
Gochson a Tobie już lepiej? Adaś nie podłapał nic od Ciebie??? ahaa no i co z tymi ziółkami? pjesz w koncu? aa ja jeszcze do tej mieszanki to wiesołka łykałam:-)
tere fere żyjesz Babo jedna??? kliknij choć słówko, że jeszcze nie padłaś przy tych makijażach:-p
Aleksis tak jak pisałam, teraz tylko leżymy, odpoczywamy, kompletujemy wyprawkę dla Synusia i rośniemy:tak::-) aaa no i wybraliście już jakieś imię??? bo miał być już Kirkuś, Jasiu, Polduś...no i w końcu jak będzie??? noo chyba, że znowu musimy zrobić babską naradę na FB i coś ustalić;-):-)
Kok.o a jak u Was? Ewcia zdrowa? przez czas świąteczny nie chodziła do żłobka? aaa pisałaś, że ma 6 ząbków? dobrze pamiętam? i jak Wam idzie szczotkowanie? bo ja sie właśnie jutro wybieram po szczoteczkę i pastę i zobaczymy jak mu to będzie szło. Na razie myłam mu taką silikonową nakładką na palec i samą wodą, ale podobno trzeba już odrobinką pasty.
zuzanka no i jak Wasze pierwsze święta z Julianką? pewnie dostała mnósto prezentów pod choinkę....a eM już dobrze się sprawuje? napisz co tam u Was!!!!
Któraś robiła te śledzie z przepisy Mumy???
haloooo jest tu ktooooo?????;-)
Oki, nie ma nikogo...a więc do jutra moje Panie!!!!
dobranoc!!!!:-)

katiuszka - ta Twoja farba musiała być jakaś stara bo ona bardzo ładnie pachnie, ładniej niż te zwykłe !!:tak::-) Chyba, że to inna firma, nie Schwarzkopf;-)

Co do jeździka my mamy: PUSH N'GO 4 in 1 - Agnes-im i jest spoko, bardzo stabilny, bezpieczny, pozaokrąglany itp. Jak dla mnie za mało gadżetów typu klaksony, melodyjki itp jak na tą cenę ale darowanemu.. Właściwości jezdne i bezpieczeństwo 10/10 :tak:
Gdybym kupowała sama to kupiłabym coś w stylu tego co pokazałaś.

Ale na zewnątrz ?.. Ja nie wyrobię z chrzęstem tych plastikowych kółek na kostce. Na wiosnę chcemy mu kupić rowerek biegowy, sąsiadki Młoda śmigała już jak miała 1.5 roczku.

Dziś znów przykra wiadomość u nas, żona mojego chrzestnego (brata Mamy) miała udar 2 tygodnie temu, jest w połowie sparaliżowana, nie mówi , nie rusza prawą stroną prawie.. W wieku Hani..

Spokojnej nocy.

PS
Olek ma 16 zęboli, czwórki górne wylazły;-)
Myjemy zęby pastą , napiszę rano jaką i normalną malusią szczoteczką odkąd miał 4 :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Muma dzięki!!! kurka...a mnie właśnie chodzi, żeby na zewnątrz tez tym jeździć:baffled: a ten rowerek to jaki? takie coś? bo taki mi dziewczyny tutaj radziły, no nie dokładnie ten co tam widać, ale tego typu. Children ride on toy 4 in 1 Tricycle Smart Kids Trike Parent Handle 3 Wheel Bike | eBay

wowww!!! Oli ma już 16 zębów?!!!!! nieźle:-)
ojjj przykra sprawa z tym udarem:-( mój ojciec dostał jak miał 39 lat...Może jak będzie miała szybko rehabilitację, to odzyska sprawność. Tak to jest niestety...nie znamy dnia ani godziny....:-(Trzymaj się cieplutko!!!
do jutra!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry