reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Aluś kciuki zaciskane!:tak:
Ewo fajne zdjątka! Napisz jak egzamin i Twoje samopoczucie!
Antilko a jakżeś Ty sobie ten palec rozciachała?!:no: Szkoda, ze Wam Kazimierz nie wyjdzie, ale tam rzeczywiście trzeba sporo wcześniej zamawiać, gdy jedzie sie w długie weekendy lub wakacje. Ale są też wtedy tłumy, może uda wam sie w innym czasie, spokojniejszym?
Carioca teraz ciężki czas dla ciężaróweczek, bo upały, ale może nie będzie tak źle.
Kajduś niech ten ból głowy idzie sobie od Ciebie szybciutko!
Anusieńko pozdrawki!
Ja też zlana potem! A mój kot tylko się rozciąga na podłodze w najzimniejszych miejscach i nawet jeść mu sie nie chce!:szok:
Dobrego wieczorku!

reklama
Aluś i co dr powiedział?
Najeczko my też doszliśmy do wniosku, że może to i lepiej:confused:Pewnie nie dałoby się przecisnąć przez ryneczek:-DTeraz szukam czegoś w Bieszczadach lub Beskidach.

Witajcie wieczorkiem
Aluś- i jak tam? Pisz szybko, bo jesteśmy spragnione wiedzy!!!
Antila- to gdzie Ty ten palec wpychałaś?
Ewcia- jak egzamin?
Kajda- śpisz już?
Cariocca- nadal nie wiem co mi się ubzdurało, że Ty już czerwcowa..? Może ten upał?
Qrczę, nie wiadomo w co to dziecko ubierać. Jak za lekko, to się opala, jak na długi, nawet przewiewny rękaw to znów gorąco i sie poci.. obowiązkowo czapa z daszkiem, żeby słońce nie dawało, ale pod czapą spocone włosy.. W zeszłym roku nie miałam takich dylematów. Postawiłam wózek w cieniu i po sprawie, a teraz już nie usiedzi w miejscu.
Dzisiaj byłyśmy na kontroli u p. doktor i powiedziala, że dziecie zdrowe jak rybka. Osłuchowo nic nie ma i wygląda na to, że wyszła na prostą.. HURRRRRRRA!!!!!
Pozdrawiam i dobranoc.

Najeczko, Novaczko z palcem idiotyczna sprawa:baffled:Chciałam przyciąć kwiatka na balkonie i nożyczki mi się obsunęły jakoś tak nieszczęśliwie,że ciachnęłam opuszkę i pół paznokcia:no:

jestem..
dziękuję Wam Kochane za kciuki! niestety nie jest dobrze :no:
torbiele są nadal i na dodatek większe, niż były:wściekła/y: posiewy nie wyszły dobrze i dostaliśmy antybiotyki oboje:-( dostałam tabletki anty na następny cykl..i..podjęliśmy decyzję o in vitro..to chyba jedyne sensowne wyjście..wyjdzie tak na czerwiec/ lipiec..
przepraszam, że ja dziś tak tylko o sobie:zawstydzona/y:
jutro się poprawię..
dobranoc..

Alek - no cóż, szkoda... Ale widzę, że nie dajecie się zdołowac, trzymam kciuki za przygotowania do in vitro i jego wyniki.
Antila - aż mnie ciary przeszły... brrr
Novaczko - a ja też się nie mogę doczekać, mogłabym być czerwcówką chętnie :-) Cieszę się że córcia zdrowa :-)

Alek- bardzo wspolczuje,ale wylecz torbiele i jesli zdecydowaliscie o in vitro to glowa do gory ,bo bedzie dobrze... zalaczam zdjecie czterech uroczych chlopcow wlasnie dzieki in vitro... a i gdzies wyczytalam w ten weekend ( szukalam info na temat in vitro w Kanadzie jak wyglada to od sprawy finansowej) ,ze dzieci poczete w ten sposob sa inteligentniejsze ... bedziemy za was mocno trzymac kciuki!

Antila- wole sobie nie wyobrazac jak twoj palec wygladal w trakcie i teraz...
Novaczko- polecam ubranka nawet z dlugim rekawkiem z batystu, jest cieniusienki i bardzo przewiewny,ja uwielbiam rzeczy nawet dla mnie na lato,no i len ( tylko sie bardzo gniecie i czasami "drapie")
Carioca-dostalas cos na puchniecia? kiedy przeprowadzasz sie do tesciow? masz juz model suknii?
Najko-jak ci minal dzien?

ja musze sie pochwalic,ze egzamin zdalam! :tak::-):-) jestem niezmiernie dumna z siebie i od razu mi se humor poprawil... za pierwszym razem znowu, a juz myslalam,ze oblalam,bo zrobilam kilka glupich bledow i rece mi sie plataly po kierownicy ( musialam jechac przepisowo z obiema rekami na kierownicy,zwykle jezdze po swojemu).... no ale zdalam i teraz mam juz pelne prawo jazdy kanadyjskie... @ tez ciagle nie,ale moze to na tle nerwowym,bo bylam niesamwicie zestresowana ( moja przyjaciolka zdawala ten sam egzamin 3 razy)... nic czekam,ale teraz chociaz mam powod do bycia zadowolona!
milej nocki! odezwe sie rankiem....
zdjaecia;
1- juz kiedys wklejalam...
2-zdjecie zbiorowe nian i odpowiednio podopiecznych na przyjeciu u trojaczkow i ich brata ( wspomniane trojaczki i brat to: w pierwszym rzedzie od lewej: Evan ( w pomaranczowej bluzeczce), Cami ( w zielone paseczki) i kolejny blondynek w bialym T-shirt to Rayan,a Davis jest na rekach u Vladii ( brunetka w czarnym T-shirt i okularach slonecznych); mnie nie ma na zdjeciu,bo je robie - nianie stwierdzily,ze maluchy ( wiek od 14 miesiecy do 7 lat- gdzie tylko jedna dziewczynak ma 7 ) nie usiada na tyle zeby im wszystkim zrobic zdjecie... wtedy zaczato tez nazywac mnie czarownica.....
4-z trzema moimi ulubiencami : Parker ( najstarszy moj podopieczny przez dwa lata); Lucas ( mial oklo 20 miesiecy) i na koncu Cami ( 13-14 miesiecy)
5-Lucas i Davis ( jeden z trojaczkow,byl bardzo trudnym maluchem,ale wyrosl na super malego chlopca)
mialam tyle innych zdjec z nimi i wszystko mi przepadlo w komputerze.... i jak tak sobie na nie patrze to powracaja wspomnienia... to byly piekne dwa lata, mialysmy super miedzynarodowa paczke nian ....

dzien dobry babolki!
wczoraj bylismy u naszych przyjaciol zobaczyc ich miesiecznego synusia:tak:balam sie tego spotkania, ze bede ryczec i zle to zniose, ale bylo dobrze:-) malutki jest przekochany, jadl i spal, trzymalam go troche na rekach, prawdziwy cuuud! A jakich ma rodzicow super! tak wiec, ciesze sie razem z nimi.
i jakos spokojniejsza jestem - @ przylezie jutro lub pojutrze, ale juz nie swiruje, nie robie testow tak jak zawsze, po prostu czekam az przyjdzie i zaczne nowy cykl.

Aleczku, wredne torbiele! wyobrazam sobie, jak masz dosc chodzenia do gina.. ciagle cos... a in vitro.. coz ja jestem wierzaca, praktykujaca, niby tego nie biore pod uwage, ale ostatnio sama zaczynam sie nad tym wszystkim zastanawiac... czemu nie, czemu nie mozna wg Kosciola?? Olus, bede mocno trzymac, zeby sie udalo! przesylam pozytywne, cieple mysli!
Ewka, moje gratulacje....! super:)
Antilko, jak twoj paluszek??
Novaczka, jak dobrze, ze mala zdrowa!
maraniko, hop, hop, co u ciebie?? dostalas PW? jeszcze raz bardzo ci dziekuje!
anus, vonko, Car - pozdrowienia dla calej reszty!

reklama
Witajcie.
Ja się doczekałam w końcu @- już mnie wredota wystraszyła, bo się opóźniała i złapałam stresa. Wiem, ze większośc z Was skakałaby do nieba, gdyby.. ale ja nie. Nie wiem czy wogóle zdecycuję się na 2 dziecko i ze względów zdrowotnych (nie chcę znów obciążać nerek, ani walczyć z cisnieniem, zatruciem ciążowym i kto wie co jeszcze mogłoby się przyplątać), ani finansowych, juz teraz jest krucho, a potem? No i tak czy siak musz e odczekać 2 lata od cesarki, żeby ewentualnie donosić bez zbędnych zagrożeń. Ale tak jak mówię- nie wiem czy będzie drugie dziecię..I powiem Wam, że nawet nie szkodzi mi, że czuje się, jakby przez brzuch przetaczał mi się walec drogowy.. ważne, ze się doczekałam..

Kajduś, kościół nie uznaje in vitro ze względu na to, że przy okazji selekcjonowania zdrowych komórek dużo ich zostaje "wyrzuconych", a nawet czasem gotowe zygoty, czyli już zpłodnione. Nie wiem do końca jak to wygląda, ale to jest podawane jako powód główny. Ja też jestem wierząca, jednak w sprawie zarówno antykoncepcji, jaki zapłodnień in vitro mocno wierzgam, bo uważam, że trzeba być świadomym rodzicem i jednak móc sterować iloscią posiadanych dzieci wtedy, kiedy można. Oczywiście nie wyobrażam sobie usunięcia dzieciątka, nawet jeśli nieplanowane, dlatego pisz ę; wtedy kiedy można. I tak samo zapłodnienia- przecież wielokrotnie zdarzają się poronienia nawet w bardzo wczesnej ciąży, czasami kobieta nawet nie wie, ze była w ciąży, bo wszystko "wypływa" razem z @.. Owszem pozostaje się modlić i mieć nadzieję, ale moim zdaniem trzeba też działać na wszelkoe możliwe sposoby i pomagać tej modlitwie. Jeśli jesteście wierzące, to polecam patrona św. Dominika
tu link do strony o nim i całym zakonie. Można też napisac do Sióstr i one wspierają modlitwą. Wiele cudów już się wydarzyło. Ja też nosiłam pasek od połowy ciaży, czyli jak się znalazłam w szpitalu, a zdjęłam dopiero na porodówce..
http://www.dominikanki.republika.pl/pasek_sw_dominika.html
Nie mam pojęcia czemu wcześniej sobie o tym nie przypomniałam..?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry