reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Tak się rozpisałam, a nie odpowiedziałam reszcie.. no to teraz już króciutko
EWCIA- GRATULACJE!!! A ten przychówek na fotkach niezły. Podoba mi się zwłaszcza ten na potrójnym wózku..:-D

Aluś- głowa do góry i próbuj dalej!!:tak::tak::tak:

Antila- już nie miałaś czego obcinać..:szok::no:
Pozdrawiam Was.. :happy:

reklama
Ja mam odczucia podbne do Novaczki jeśli chodzi o in vitro, wiara jest dla mnie bardzo wazna (pomimo tego, ze jestem rozwodką) to pewne zagadnienia są dla mnie zastanawiające. Konkretnie w moim przypadku rozważalam możliwość unieważnienia ślubu, ale po pierwsze już raz przysięglam w obliczu Boga i nie byłam w trakcie pomroczności jasnej. Są argumenty wg prawa kanonicznego umożliwiające unieważnienie ślubu - ale należy przebrnąć przez szereg barykad instytucjonalnych, wyprać stare brudy przy pomocy sporej ilosci świadków, wykosztować się. po co? po to by coś udowodnić instytucji czy Bogu? Bóg widzi, że mój związek opiera się na prawdziwej miłości, dwustronnej, szczerej, oddanej i prawdziwej, a jaki był poprzedni związek. Dlatego pomimo naporów ze wszystkich stron nie będę się ubiegała o unieważnienie.
Tak samo in vitro - wybierane są zarodki, dzięki któremu może powstać nowe życie, a bez tego to zycie przecież nie powstanie. To też będzie owoc miłości, człowiek z krwi i kości. Można by mieć wiele argumentów za i przeciw, Kościół powie, że nie można kwestionować jego ustaleń, ale te ustalenia założyli też tylko ludzie.

Sensi - widzę że bywasz na forum, napisz co u Ciebie. Myślę o Was.
Novaczko - pisałaś, że córcia jest wcześniakiem - w którym tygodniu się urodziła?
Ewo - do tęsciów wprowadzam się po ślubie, teraz czuję się całkiem na siłach być samodzielną. A sukienkę już mam zaplanowaną :-) narazie tajemnica, ale napewno wkleję zdjęcia. Gratulacje zdolniacho, tylko nie piratuj :-) Masz wiesci dotyczace efektow rozmow kwalifikacyjnych?

Novaczko, tak wiem o św. Dominiku, w lutym dostalam pasek i medalik od siostr...modle sie do niego, ale moze za malo jeszcze...
a co do in vitro to mam podobne odczucia jak twoje i Carioci. :tak:

Cariocca- to był początek 36, ale wpisali 35, bo piszą pełne tygodnie. Niby za 2 tygodnie nie byłaby wcześniakiem, ale w tym czasie 2 tygodnie to baaaaardzo dużo.

Carioca jestem, poczytuję ale nie mam chwili na pisanie:no:
Tata czuje się lepiej-choć w tym wypadku słowo "lepiej"oznacza wyjście ze stanu krytycznego..................i nic więcej. Mama ciągle przy Nim czuwa. Ja wymieniam ją co parę dni-dziśmijająjuż 3 tygodnie....Jutro raniutko jadę do szpitala, bo szykuję Tatę do wypisu (pewnie w poniedziałek). Nie oznacza to, że wszystko w porządku, ale, że to koniec leczenia....................:-(:-(:-(:-(:-(
Carioca trzymam kciuki za Twego Tatę.

Vonko pamiętam o Tobie...

Witajcie! Tutaj od południa burze i deszcze, ale udało mi się w przerwie dotrzeć do domu, nawet mało przemoczona. W sumie dobrze, bo lepiej sie oddycha i może alergia sie uspokoi, bo w ostatnie dni się odzywała.
Aluś przykro, że te wredne torbiele zostały. Też będę za Was mocno kciuki trzymać i wierzę! Ściskam Cię bardzo ciepło!
Sensi życzę,by z każdym dniem było lepiej! Trzymaj sie dzielnie. Czy czytałaś książkę "Oskar i pani Róża" Erica - Emanuela Schmitta?
Novaczko dziękuję za stronkę.:) Czy to znaczy, że ten pasek one mogą przesłać listem, jak się do nich napisze?
Carioca bardzo jestem ciekawa Twojej sukienki!:)
Kajduś cieszę się, że jesteś spokojniejsza, to bardzo ważne!:)
Ewuś podobają mi sie zdjęcia i Ty na nich, taka ładna, radosna! Gratuluję zdania egzaminu! Dla mnie to duża rzecz, ja jako jedna z nielicznych nie mam prawka i zdolności do tego żadnych, wiem, że dużo by mnie kosztowało psychicznie zrobienie go, więc czekam na silną motywację.
Antilko rzeczywiście z tym palcem nieciekawie! I znaleźliście jakieś miejsce na wyjazd?
A ja jakąś melancholię złapałam nie wiadomo skąd...
Pozdrawiam Wszystkie 30stki!

Sensi jestem myślami z Tobą. Niestety nic innego nie mogę zrobić:-(
Najko dobrze, że dotarłaś do domu. Myślałam, że cały Lublin zalało widziałam zdjęcia w TV:szok:Na weekend czerwcowy jedziemy do Żywca, co dziwne były wolne miejsca.
Ewo gratulacje z okazji zdanego egzaminu:-):-):-)Fotki bardzo ładne.
Carioca uchyl rąbka tajemnicy, ta sukienka to klasyczna, czy bardziej z epoki:confused:
Nie wiedziałam, że Ty też z odzysku;-):-D:cool2:Możemy sobie ręce podać:happy:
Aluś naprawdę mi przykro.Może in vitro to niezła myśl:confused:Tylko te koszty...
Novaczko to Martynia była całkiem dorosłym wcześniaczkiem;-)Ile ważyła ?
Kajda:happy:

Najko, ja napisalam po prostu meila do siostr: mniszki.grodek@op.pl z prosba o przeslanie mi paska i modlitw. na pierwszy mi nie odpowiedzialy - chyba nie dotarl, za drugim razem od razu odpisaly, ze wysylaja. I po paru dniach dostalam pasek, do tego medalik i zestaw modlitw. modle sie, ale nie systematycznie...
wlasnie, tez widzialam, ze lublin zalany! jak teraz sytuacja wyglada??

pozdrawiam i udanego wieczoru!

reklama
Witam:)

Sensi - dbaj o siebie i o Kubusia. Zyczę Ci spokoju i przesyłam ciepłe myśli.

Antilko - no cóż skoro Kazimierz nie wypalił nie żałuj, bo cos czuje ze w ten długi weekend nie dałoby sie tam odpocząc... Żywiec jest całkiem milusi na taki wypadzik :)
Fajna fotka, czekam na więcej.

Alek - myslisz o in vitro... jeśli się zdecydujesz jestem z Toba całym sercem i zyczę żeby wszystko poszło gładziutko.
Nam się niestety nie udało - próbowalismy w kwietniu, ale chyba spróbujemy ponownie...musimy się tylko odbudowac finansowo.
Dla mnie jedyną przeszkoda są niestety koszty. Ale cóż - Polska rzeczywistośc n(a zachodzie w wielu krajach zabiegi in vitro sa refundowane). Cały "proces" na etapie przygotowań nie jest skomplikowany i spokojnie dasz radę. Trzymam mocno za Wasz sukces. Alek zobaczysz...my tez będziemy mamusiami....Pozdrawiam cieplutko.

Najka - uściski. No cos faktycznie Lublin zalało dzisiaj?

Kajda - pozdrawiam:)

Carioca - Słonko Ty też dbaj o siebie i Stasia:)...Napisz cos więcej o tej slubnej sukni....

Ewo - potwierdzam, zdolna bestia z Ciebie...podziwiam zapał z jakim produkujesz takie fajowskie rzeczy jak np. ten śpiworek:)

Novaczko - :)
Anusieńko :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry