reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Wiola musisz to zgłosić swojemu lekarzowi, bo to niedobrze jak woda zatrzymuje się w organizmie :no: Może to być normalne, ale jak ktoś jest ciągle spuchnięty może oznaczać to zatrucie ciążowe:szok: co jest niebezpieczne zarówno dla ciebie jak i twojego maleństwa :eek:

reklama
Mi dokucza sikanie tej nocy chyba rekord bo bardzo do tego mi się chciało pić, zgaga i przez ten tydzień jakaś słaba, boli mnie głowa i nastrój do bani.
Morfologia taka niezbyt...hgb 11,3, erytrocytów też mniej niż norma ale nie pamiętam bo nie jestem w domu chyba 31 i hematokryt też poniżej normy. Mam nadzieję,że Martusia ściąga ode mnie wszystko co najlepsze dlatego mam takie wyniki a ona ma się dobrze:tak::tak:

Ja na cale szczęście nie puchnę, ale w nocy czasem łapią mnie skurcze łydek :-( Ale nie takie mocne, by mi wykręcało nogi. Siusiu też biegam co chwilę. W nocy budzę się co 3 godziny i biegnę do ubikacji. Normalnie zegarek wg mnie można już nastawiać ;-) Ale za to każdego popołudnia napina mi się brzusio i muszę wtedy dużo odpoczywać :-(

Ja też rano budzę się spuchnięta ale mniej niż wieczorem albo tak samo. Lekarka mówi że tak może być. Czytałam też że żeby była duża różnica w wielkości opuchlizny to musi minąć ok. 9 godzin wypoczynku nocnego czyli 9 godzin leżenia najlepiej na boczkach u mnie to faktycznie działa. Ale jak śpię 6 - 7 godzin to różnica jest niewielka. No i ostatnio jeszcze zaczęły mnie ręce boleć (palce). Jedyne lekarstwo na to nasze puchnięcie to urodzić :tak:

No dobrze ale przy gestozie (zatruciu ciążowym) oprócz obrzęków występuje jeszcze wysokie ciśnienie (a ja w ciąży mam 110/70, 120/80) czy białko w moczu. Ja nie mam podobnych objawów.

Jutro zadzwonię do mojej lekarki i zobaczymy co mi powie, choć ostatnio już jej mówiłam ze mama obrzeki w ciągu dnia. Ona jakoś nic mi takiego nie powiedziała tylko - ograniczyć sól...:confused:

reklama
Do góry