reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Jagoda, Irys na pewno zaakceptuje Blanke :tak: W koncu fajny psiak z niego :-):-):-) A i Blanusia zakocha sie w nim jak tylko zacznie rozpoznawac ziwerzatka :-):-)
Co do Aski to dobrze zrobila, ze zdecydowala sie nie zostawac na tym koncercie :tak: A jak sie czuje? Ktory ona jest juz tydzien?

reklama
Sandra myślałam juz gdzie chce rodzic : Esculap... naczytałam się teraz o porodach u nich i wogole zdaję się na Ciebie :-):tak::-D Co do imionek to tez juz sa prawie ustalone :-D Jak bedzie dziewczynka to napewno Zuzia :-):-):-) a jak chłopaczek to Aleks, albo Filip (tu nie doszliśmy do porozumienia jeszcza :-D) ja bym tam wolała Filipka :tak::tak: no ale to nie tylko moj maluszek i musze Jackowi też pozwolić na podjęcie jakiejś decyzji ;-)

U nas imię też było wybrane od momentu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży... dla dziewczynki... hhihihihi a tu wyszedł chłopczyk, ale z imieniem też nie było większego problemu....

:-):-):-)No Brandy, jak ja mialabym drugi raz rodzic to tylko tam :tak::tak::tak: Do porodu jeszcze troche Ci zostalo, wiec Twoja decyzja moze sie jeszcze zmienic, ale Esculapa naprawde polecam :tak:

Imionka bardzo ladne :-) i Aleks i Filip to imiona ktore mnie tez bardzo sie podobaja :tak:Jeszcze Aksel dochodzi do tego :-)
A Zuzia slicznie :-)

My mielismy umowe, ze jak syn to T. wybiera, a jak corka to ja, ale druga strona musi zgode wyrazic ;-):-)
Wiec narzucilam T. jak juz bylam w klinice (bo do konca nie mielismy tego uzgodnionego :-p) 4 imiona i chcac nie chcac musial wybrac jedno z nich :-D:-D:-D Mial do wyboru Sare, Sonie, Pole i Nadie (Pola odpadla na poczatku, Nadia tez, bo "takie ruskie":-p wiec stanelo na Sarze, a na drugie ma Sonia :-):-):-))

Sandra Blanka juz sie zakochała w Irysku:-D Jak tylko go widzi to przechodza wszystkie humorki-śmieje sie i obserwuje go. Boje sie tylko Irysa bo przekonałam sie juz ze potrafi byc bardzo zazdrosny:dry:

Aśka jest teraz w 35 tyg i w Eskulapie powiedzieli jej ze już teraz mogłaby tam rodzić, dziwne ze tak wcześnie:baffled:

Brandy też mi sie bardzo podoba Zuzia a co do imion dla chłopca to bardziej Filip ale Aleks też fajnie. Dla naszej córeczki ja wymyśliłam imie i musiałam przekonać mezusia-udało się:cool2: Był tylko problem z teściami ale juz jest ok:sorry2: Dla chłopca kompletnie nie miałam pomysłu:baffled:

Agusiaaa ale wg usg miała być dziewczynka? Lekarz sie pomylił?

Dziwne z tym Esculapem - slyszalam kiedys, ze trzeba miec ukonczony 36 tc, ale jak ja rodzilam to bylo od 38 tc :baffled: Moze maja jakas nowa aparature czy cus :confused:;-)

Jagoda, wiadomo pies to tylko zwierze i w kazdej chwili moze mu "odbic", wiec i tak trzeba miec dziecko na oku jak przebywa w pomieszczeniu z psiakiem :tak: Na pewno bezpieczniej jest jak dziecko i pies wychowuja sie razem od malego, ale mysle, ze Irysek tez pokocha Blanusie i bedzie ja traktowac jak "swoja" :-):-):-)

A jezeli chodzi o imiona to rzeczywiscie - dla dziewczynki wiekszy jest wybor :-p:-)

Sandra my chyba też zrobimy tak, że ja bedę wybierać dla dziewczynki, a Jacek dla chłopca...ale jemu chyba pozwolę wybierać dla dziewczynki, bo wiem, że jemu Zuzia bardzo siadła i już tak powoli mówi do brzuszka :-D:-D:-D:-D a ja będę miała większe pole do popisu, bo mi Aleks za bardzo nie siada :-p a co do pieska: chcemy zaraz po narodzinach maluszka wziąć szczeniaczka (małego amstafka)... od zawsze marzę o takim piesku i z tego co wiem to najlepiej groźniejsze rasy od najmniejszego wychowywac z dzieciaczkiem....

Ciekawe Brandy kogo bedziesz miec :-) Teraz to juz w 12-13 tc mozna plec stwierdzic :-):-):-) Kolezanka z "sierpnia" jest teraz drugi raz w ciazy i w 12tc dowiedziala sie, ze bedzie miec synka :tak::-):tak: Byla na USG 4d :tak:

Jezeli chodzi o psy to w ogole, bez wzgledu na rase, lepiej wychowywac je od malego w towarzystwie dzieciaczka :tak: Ja bym chciala latem kupic goldena albo labradora, ale wszystko zalezy od tego czy moja mama sie zgodzi, bo jakby nie bylo to ona musialaby sie nim zajmowac jak ja bede w pracy ;-):-D;-)

reklama
Do góry