reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chusty i nosidelka :)

Ostatnia edycja:
reklama
a o jakich chustach piszecie ? bo są 3 rodzaje jesli sie nie mylę.
Ja mam taką lnianą z kółkiem , ale wydaje mi sie ze elastyczna byłaby lepsza,bo mam wrazenie ze wcale mój 2-miesieczny synek nie ma w niej duzo miejsca- a przeciez to dopiero poczatek i ta chusta powinna służyc min 1,5 roku...

obecnie piszemy o elstycznych, bo takie właśnie dzisiaj nabyłyśmy. Dziunka nosi w takiej od początku.
Elastyczna powinna starczyć okolo roku do 10-12kg
Ja mam też tkaną ta jest bez ograniczenia wagowego czy wiekowego al trudniejsza w obsłudze.
IzaBK tez ma kółkową.
A w kółkowej później jak dziecko będzie już siedzieć możesz nosić pionowo, na siedząco, więc pewnie starczy na 1,5 roku tylko to jest obciążenie tylko na jendo ramię, a taki maluch już trochę waży

ja jestem jak najbardziej za. Szkoda, ze to ode mnie tak daleko, bo chętnie bym tam pojeździła nawet co tydzień. No i Kube musiałabym komuś podrzucać. Ale od czasu do czasu na pewno muszę się wybrać

tu jest trochę o tych zajęciach.
Dziunka w Gdańsku tez są

chyba jakiś link Ci nie wszedł :tak:

gosiaczekk - w żadnej chuście nie ma dużo miejsca, to ich główna cecha :-D ale wiem o czym piszesz - ale nie ma obaw, większego dzieciaczka nie będziesz nosisz w kołysce, tak jak dzidziusia, bo się dziecko po prostu nie zgodzi :tak:
Ja w mojej chuście "sadzam" maleńką na biodrze, czy raczej przyciskam ją do swojego boku w pozycji pionowej, ale jestj eszcze na to za mała, bo nie trzyma główki... najczęściej Gaja leży w chuście ściśnięta w pozycji fasolki... w sumie się dziwie,że tak chce, bo praktycznie nie może się ruszać, ale najlepiej podsumowałą to moja starsza córka, pytaniem: czy Gaja tak samo leżała w Twoim brzuszku? :-)
tak jak napisała kilolek - w wiązanej chuście najlepsze jest to, że ciężar rozkłada się na obydwa ramiona - ja z moim lulu po 2 godzinkach czuję ciśnienie w barkach niestety.

dzięki, już poprawiłam

wiedziałąm, że tę kalahari gdzieś widzialam... poszła za 130.. Chusta Nati Kalahari stan idealny (872375486) - Aukcje internetowe Allegro

a ja za pentelkę już wystawiłąm przelew, no i teraz czekam... strasznie mi sie tej chusty chce:-D to drżące wyczekiwanie porównywalne w wyczekiwaniem buzza jest :-D biedna Gaja dziś pół dnia w bebelulu spędziła, tak strasznie ją chciałąm nosić i tulić, w wiązanej będzie jej wygodniej chyba, no i mnie też :tak:

Ostatnia edycja:
Zobaczcie co znalazłam
Salsa Libre. Kursy Salsy w Warszawie. - Taniec z dzieckiem w chuście - Bebelulu Dance
tylko nie wiem to ttrzeba się na cąły kurs zapisać czy mozna sporadycznie wpadać? bo z tego z kolei
BEBELULU - Nowinki
wynika, ze można sporadycznie.
Super sprawa :-)

:-D super :tak:

No i watek jest ;-)

Wlasnie nie wiem jak Wam to wiazanie tu wkleic, bo instrukcja otwiera sie w adobe reader i nie moge stamtad nic skopiowac :wściekła/y: zaraz cos pokombinuje ;-)

Ten polarek swietny i chyba tez zamowie, ale najpierw musze troche schudnac :baffled:

Kombinuje i nic. Moze podajcie mi swoje e-maile i uda mi sie Wam tam wyslac?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry