reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
mi to się marzy tak naprawdę Purple, a ta grecja to taka namiastka tamtej ma być :-) purple pozostanie w swerze marzeń ;-)

hehehe dzieki :-) jaki entuzjazm!
Widzisz, moze faktycznie jest samowiążąca ;-) ale michasiowi 2x jakoś nie leży, wierci się skwierczy...

Dobrze, ze mi przypomniałaś z tym praniem, bo juz bym w tej chwili uciela! Normalnie nic zamotać nie mogę, bo mi się plącze taka długa. Naprawdę nie przesadzam, ze ogony mam do kostek. Motam na dwa razy w pasie ale troche mi nie wygodnie. Upiore to zobaczymy. Z tego co czytalam to mi trochę zesztywniej :sorry2:ponoć wszystkie inne się chusty lamie, a żakardy hartuje :dry:zobaczymy, zobaczymy...

a tym czasem... mój pierwszy plecaczek!!!! (wiem, wiem, mogłam się chociaż uczesać..!) Nie wytrzymałam jak poczytałam o tych Waszych próbach i sama spróbowałam. Trochę mi się plątało, bo za długie te poły i w rezultacie za mocno pod dupke podciągnęłam, ale chyba nie jest najgorzej. A i powinnam mocniej dociagnąć przy szyjce. jutro dopracuję

Powalczylam i wyszlo cos takiego;-) Oczywiscie bez szkod sie nie obylo-mam tak ohaftowany kark przez Joasie ze tylko prysznic mnie uratuje:-D

TADAM:

Zobacz załącznik 223650Zobacz załącznik 223651Zobacz załącznik 223652Zobacz załącznik 223653
dziewczyny supeeeer!!!! zazdroszczę wam tego plecaczka:-) ja też chcę:-(
kilolek widzę że posiadasz sagę o ludziach lodu- ale bym przeczytała znowu ją :-)

Powalczylam i wyszlo cos takiego;-) Oczywiscie bez szkod sie nie obylo-mam tak ohaftowany kark przez Joasie ze tylko prysznic mnie uratuje:-D

TADAM:

Zobacz załącznik 223650Zobacz załącznik 223651Zobacz załącznik 223652Zobacz załącznik 223653
hhaha brawa dla Joasi!!! Wiązanie super!!! WIdac, zeciasno.

dziewczyny supeeeer!!!! zazdroszczę wam tego plecaczka:-) ja też chcę:-(
kilolek widzę że posiadasz sagę o ludziach lodu- ale bym przeczytała znowu ją :-)
a no posiadam:tak:wszystkie 47 tomów :-) a pierwsze 20 to znam doslownie na pamięć. Pamietam jak czytałam je na matematyce pod ławka, a samej tablicy :-D

Dziewczyny, jestem na etapie szukania nosidelka dla malej bo rece i kregoslup mi juz czasem odpadaja:( nie wiem czym se kierowac przy zakupie... wiem ze wiele z was juz nosidelka ma, mozecie jakies polecic? Dodam ze u nas chusty odpadaja, nie mam czasu ich wiazac i mala sie niecierpliwi jak jest ubrana, chodzi mi o usztywnione nosidelko, gdzie mozna dziecko nosic z przodu i na plecach. Wybor jest ogromny, a ja zielona w temacie:)

Dziewczyny, jestem na etapie szukania nosidelka dla malej bo rece i kregoslup mi juz czasem odpadaja:( nie wiem czym se kierowac przy zakupie... wiem ze wiele z was juz nosidelka ma, mozecie jakies polecic? Dodam ze u nas chusty odpadaja, nie mam czasu ich wiazac i mala sie niecierpliwi jak jest ubrana, chodzi mi o usztywnione nosidelko, gdzie mozna dziecko nosic z przodu i na plecach. Wybor jest ogromny, a ja zielona w temacie:)

ja mam jeszcze oprócz chusty miękkie nisidło baby bjorn. Tylko je używa się na brzuchu.Jest tam regulacja na plecki, główkę malucha. Z tego co wiem to sztywne nosidła nie są polecane przez ortopedów. chusta lepsza :)

Pianistko zrobisz jak uwazasz ale po kilku razach motanie chusty zajmuje kilka chwil :) Kup jak juz miekkie nosidlo, np takie: Nosidełko Mei-Tai - LennyLamb.com . Lub ONO - ostatnio widzialam na zywo i jak dla mnie rewelacja! http://alejahandlowa.pl/tr/produkt/ergonomiczne-nosidlo-niemowlece-ono-piaseczno_3825325.html

Wiecie co, dzis co Joasia widziała chustę przed motaniem to od razu banan na buzi i grzecznie sie poddawala. Przy plecaczku sie nie wierciła nawet!

A no i 2x wyszedł mi dziś fajnie, odjął ciężaru Joasi i chodziłysmy po domku zadowolone :)

sztywne nosidła są bardzo niezdrowe dla niemowląt. My Ci tu raczej w tej sprawie nie doradzim. Duzo lepiej kupić nosidlo miękkie tak jak pisała dziunka lub chustę. Jak naprawde Cię przeraża wiązanie to kup poucha lub kółkową tu sobie popatrz Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci jak to wygląda

reklama
O widzisz - to dokładnie jak u nas. Niestety chusta sie nie sprawdziła z tych samych powodów no i myślę o nosidełku teraz.
Dopomóżcie ;-)

Do góry