• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Czesc dziewczyny ja dzisiaj byłam na badaniach klew mocz i glukoza zobaczymy co z wynikami. Co do samopoczucia to też zaczynam się sypać strasznie mi się brzuch napina i wszystko boli, kurcze czytam o tych waszych szikach i się martwie bo ja jeszcze nie miałam mierzenia a chodze co 2 tygodnie na badania i mam robione USG. Rabbit mam pytanie czy tez nie zawsze czujesz ruchy maluchów bo ja dzisiaj mam jakiś spokój i trichę sie martwie . W poniedziałek wyjezdzamy na urlop na Słowację na tydzień i nie wiem czy dobrze, ale szkoda mi tej mojej Juleńki zeby całe wakacje siedziała w domu. Trzymam kciuki dziewczyny za was .

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bkrhmqgead2ha.png

Ostatnia edycja:
Jestem zapisana na innym forum.Tam mamy z dziewczynami tabelkę z terminami porodów itd. Czy Wy tu też macie takie tabelki? Fajnie by było podglądnąć terminy i sama bym z chęcią się zapisała :)

Karola to mnie troche pocieszylas z tymi ruchami, mam nadzieje ze wszystko sie unormuje, mi probowali zrobic ktg ale maluchy"uciekały" tak strasznie sie wiercly ze niestety sie nie udalo, widocznie maja w brzusiu jeszcze sporo miejsca, od kiedy masz taka dlugosc szyjki? masz twardnienia brzucha? co zazywasz?

Ewa ja nie czuję ich cały czas...wcześniej czułam więcej ruchów a teraz coraz mniej...ale pewnie dlatego że śpią i mają coraz mniej miejsca....nie martwię się bo już bym zgłupiała...ważne że czuję ruchy w ciągu dnia...ale nie są jakieś mega szałowe i częste....

lekarz wspominal o zastrzykach ok 20-22 tc jak szyjka byla dluga az do szczecina:-D tak dla bezpieczenstwa maluchow a na termin wizyty w szpitalu umowil sie ze mna jak juz sie troszke skrocila, ogolnie to zastrzyki podaje sie chyba od 24 do 34 tc. te zastrzyki co ja mialam to ponoc dzialaja w 100% po 2 tygodniach

reklama
U nas jak sie nic nie dzieje sterydy na plucka miedzy 27 a 32 tyg ;-)

Swoja droga marlenanitas ma racje.Fajnie by bylo zrobic liste mamus,terminy porodow,plec i imiona??Moze ktorasz lezacych mamus<ktora sie nudzi??

Milena kciuki trzymamy mocno,jeszcze za wczesnie na poorod..trzymaj sie kochana!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry