• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ale stronek nadgoniłyście hoho:tak:
Manila29 na Kopernika w Krakowie
Coja witamy:-)
Milena trzymam kciuki.Bedzie dobrze.

Wiecie co z tymi ruchami naszych maluchów to mozna popasc w jakas paranoje. Jeden dzien szaleją cały czas, a w inny to lerze i sie na siłe wyczekuje ruchów. No i nie wiadomo co robic czy to normalne?. U mnietez juz jakby mniej kopia, bardziej sie wypinaja i kreca. Mam nadzieje ze to normalne na tym etapie.

Z tymi zastrzykami na płucka to tez mam jakis metlik w glowie, bo gdzie wyczytam to dziewczyny miały juz podane a u mnie nic nikt nie wspomniał i przez to ze moja ginka jest na urlopie az do mojego 32 tc to zaczynam sie stresowac czy nie powinno sie tego zrobic jakos wczesniej:-(.

A i jeszcze sprawa tych skurczy, juz sama nie wiem czy to sa skórcze czy nie. Bo jak ide na wizyty to zawsze mówią ze brzuszek piekny mieciutki a mi sie wydaje ze jak jestem w domu to jest twardy cały czas. Nie mam takiego uczucia ze łapie mnie nagle jakis tam skurcz czy twardnienie tylko mam cały czas taki napiety ze czasami to mnie boli w okolicy pepka jak by mi miala sie skóra naciagnac i tak sobie mysle ze to moze nie skórcze, bo je to by sie chyba wyczulo jakos specjalnie.

Dla mnie kochane to duża zmiana, ze głód mnie budzi, bo do tej pory głównie mdłości były ;-). #rabbit# ja mam tak samo u mamusi najlepiej!!podane, posprzatane,dogadzane i to wszytsko z uśmiechem na ustach..szkoda, ze moja tak daleko :-(.
Co do Mileny to ja własnie tego tutaj sie boje..skurcze ma to nic jej na to nie dadzą czemu :wściekła/y:..dzieki Bogu, ze przeszły.
Ale ja wam zazdroszcze tych brzuszków..czekam i czekam, i wcale nie rosnie 88cm na miarce od dwóch tygodni i ani drgnie!!

Sterydów na płucka nie trzeba wcale podawać, u nas nie było potrzeby. Pewnie dla zabezpieczenia podają a im dalej ciąża przebiega tym większe prawdopodobieństwo, że u dzieci naturalnie się wytworzą. Będzie dobrze, a co to twardego brzucha to ja też czułam cały czas jakbym miała za mało skóry a tam wszystko takie wypełnione ale na ktg skurczy nie było więc to raczej normalne że czujesz brzuch twardy

kasiek panikaro!!! ja też nie umiem rozróżnić skurczy bo pewnie ich nie mam:) a brzusio się napina tylko wtedy jak chodzę i zmieniam pozycję w leżeniu...ale to nirmalne bo mięśnie muszą podtrzymać go....a jak jestem u lekarza zawsze mówi ze jest miekki i ładny...a jeżeli chodzi o zastrzyki mój mi nic nie mówił...będę w pn na wizycię to się go zapytam o te zastrzyki....aaa i też mam jedno takie delikatne miejsce na brzuchu koło pępka po prawej stronie...tak jakby skóra bardziej wrażliwa....

ewaw1 nie martw się jeszcze brzusio ci urośnie,,,,mnie wszyscy mówili że nie wygląda na bliźniaki i że jest mały...a teraz się pytają czy mam rozwiązanie za 2 tygodnie hehehe

Sterydów na płucka nie trzeba wcale podawać, u nas nie było potrzeby. Pewnie dla zabezpieczenia podają a im dalej ciąża przebiega tym większe prawdopodobieństwo, że u dzieci naturalnie się wytworzą. Będzie dobrze, a co to twardego brzucha to ja też czułam cały czas jakbym miała za mało skóry a tam wszystko takie wypełnione ale na ktg skurczy nie było więc to raczej normalne że czujesz brzuch twardy

No właśnie to takie uczucie jakby za mało skóry było na brzuchu i wszystko było takies cisniete i wypychało go do góry, ale jak przewróce sie na plecki to brzuch jest mieki.

dziewczyny mnie też boli skóra koło pępka i bardziej po prawej stronie kilka razy szczególnie wieczorami miałam taki ból że się nie mogłam wyprostować a co dopiero dotknac pępek

reklama
Myślimy o Oliwce i Wiktori. Narazie nie kupowałam nic szczególnego, tylko takie podstawy dla małych, pajacyk, kaftanik, spioszki, z reszta jeszcze czekamy jakos tak sie boje. W nastepnym tygodniu mezulek ma zamiar odswierzyc mieszkanko. Myśle ze tak po 30-o ile dotwamy, bedziemy kupowac wiecej rzeczy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry