reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Youstta olej te durne baby w przychodni. Ja też się nie raz nasłuchałam głupich tekstów typu "mój Boże taka młoda i już sobie życie zmarnowała", (a pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 26 lat). U nas najczęściej takie teksty usłyszysz od babinek, które w niedziele w pierwszej ławce w kościele siedzą.

A co do dentysty, to ja mam do usunięcia "zatrzymaną ósemkę" i wiem, że są specjalne znieczulenia dla ciężarnych. Działają tak samo jak te zwykłe ale nie szkodzi dziecku. Ja się trochę boję, bo wiem, że u mnie długo potrwa rwanie 8 i poczejam z tym aż bączki się urodzą.

Monia, ósemek w ciąży się nie usuwa, no chyba, że stan jest tak ciężki,że trzeba.
mnie rozbolał zaplombowany ząb, leczony kanałowo rok temu ;( mam we wtorek wizyte i muszę dostać duuuuuuze znieczulenie, bo uciekne z fotela ;)

Monia mi powiedział w poniedziałek gin, ze sposób porodu wybieram ja i nawet jak dzieci będa ułożone główkami w dół, to i tak ode mnie zależy jak zdecyduje się rodzić.

No widzisz a mi dentystka chciała usuwać, gin też powiedział, ze nie ma przeciwwskazań ale ja ze względu na bliźniaki się obawiałam i niezdecydowałam. Na szczęście ząb mnie nie boli, a miałam go wyrwać, bo od roku stoi w tym samym miejscu, tzn, wyszedł do połowy...

reklama
Wisz Monia normalnego zęba to spoko, ale ósemki, Bosze, przecież po tym to 3 tyg. spuchnięta chodzisz i bez ketonalu ani rusz. Jak nie ma potrzeby to lepiej poczekać. Mnie tez to czeka, bo mam zatzymane.
Ja też bym chciała rodzic naturalnie, zobaczymy jak to wyjdzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry