reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hey dziewczyny, parę dni mnie nie było. walczę z bolącymi nogami. kostek mi nie widać, bolą mnie stawy. nogi grube opuchnięte okropnie. dostaję zastrzyki na gęstość krwi. 34 tydzień mam dość. czasem mam watpliwości czy dotrwam do końca. mam tak opuchnięte nogi że mam problem z chodzeniem..siedzę popłakuję

MoniaN - z tego co pamiętam to przy jednokosmówkowej ciąży poród SN nie jest wskazany, bo po urodzeniu pierwszego dziecka, drugie może zmienić swoje ułożenie. Przy dwukosm. chyba takie zagrożenie jest dużo mniejsze. A u Ciebie to pewne że ciąża jest jednokosmowkowa? Bo u mnie też na usg. genetycznym w 12tc. lekarz stwierdził że jest jednokosmówkowa-dwuowodniowa. A na usg polówkowym stwierdził że jednak dwukosmówkowa, m.in. bo jest chłopiec i dziewczynka.

Najpierw lekarz powiedział, ze na 90% jednokosmówkowa,ale na ostatnie mówił już, że na 100%. Zobaczymy, może i u mnie coś się zmieni ?

Monia co prawda modertorem nie jestem bo nie mamy moderatora ale kochana mala prosba.Jak piszesz posta i chcesz cos dopisac na dole jest funkcja EDYTUJ Edytuj sobie posta i dopisz to co chesz dopisac;-)Nie pisz tyle postow pod postem ;-)
[/QUOTE]

Dzięki :) Ja za każdym razem się głowiłam jak to zrobić, bo klikałam edytuj a tam miałam wpisać powód....hahahha a teraz widzę, ze na samym dole jest dodaj/edytuj :zawstydzona/y:

ja sie dziś też poryczałam, bo padłam i leżałam cały dzień i sobie uświadomiłam że największy brzuch będę mieć jesienią - zimą i w co ja się ubiorę :-( ot babskie dylematy

Wiecie co, ja przez tą skracającą szyjkę to modlę się żeby do grudnia dotrwać,
przestałam się "pierdołami" martwić, ot. taki zimny kubeł na głowę dostałam.Mogę nawet w namiocie chodzić :-) I teraz grzecznie leżę :-) ta bezsilność też mnie trochę przeraża.

Na dodatek ten brzuch ciągle mi się "spina" pomimo że biorę 3*No spę i magnez.

ciekawe co u reni i jej maleństw?

reklama
Tossa - hehe.. lepiej żebyś mogla "rumakować" do końca ciąży, bo masz tyle energi że leżenie w łóżku to bylaby dla Ciebie katoraga ;-) trzymam kciuki żebyś dalej tak bezproblemowo przechodziła ciążę :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry