reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczynki!;-)

zabolek to może jeszcze ten tydzień wytrzymaj i poodpoczywaj:tak: mnie jak w samochodzie wytrzepie to też mam później straszne skurcze, więc to pewnie ten autobus... a czkawki to ja też nie lubię jak dzieciory mają:no:

ja wczoraj jakiś kryzys z wieczora miałam:wściekła/y: zaczął się długo przezemnie wyczekiwany 30 tc a nim okropne samopoczucie. Spać w nocy nie mogę, kręgosłup boli w każdej pozycji, koszmarna zgaga i jeszcze dołączyły do tego mdłości które mnie przerażają z nieco innego powodu :-( ja nie jestem stworzona do bycia w ciąży mnogiej... komuś tam na górze się konkretnie coś pomyliło....chociaż cieszę się na tą masakrę podwójną i nie oddałabym żadnego od dawna to jednak moje ciało chyba powoli odmawia... do tego strasznie niskie płytki krwi mi wyszły i już mam wizję mega krwotoku podczas cc:-( dobrze że jutro mam wizytę u lekarza to może mnie jakoś uspokoi i humor poprawi....;-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja się dziś nie wyspałam od 5 już się kręciłam i takim pół snem spałam a przed 7 juz musiałam na 1 śniadanie wstać bo tak mnie ssały ale po 8 jeszcze się zdrzemnęłam długo nie pospałam i teraz siedzę taka z ciężkimi powiekami może jeszcze się zdrzemnę.

Mnie też denerwuje już trochę czkawka u młodzieży bo ostatnio zdarza się nad ranem tak koło 5-6 kiedy zaczynam się kręcić bo głód mi się powoli wzmaga a ja bym chciała jeszcze pospać, a tu wszystko sprzeciwia się. Głód, obolałe boki i do tego rytmiczne pulsowanie w brzuchu a ja bym pospała :dry:

Co do kolejki to proszę sie pilnować :-p bo ostatnio miałyśmy tyle niespodziewanych porodów że teraz trochę porządku potrzeba :-p

pikka powiem Ci że też mi się mdłości pojawiły może nie są tak silne jak miałam w 1 trymestrze ale są, najbardziej denerwuje mnie luteina 2 razy dziennie pod język juz mnie mdli na sama myśl o jej smaku :dry: a kurcze dopochwowej nie mogę :hmm:

Taka prawda ciąża mnoga to jest spora męczarnia dla naszego ciała ja tak lubię gdzieś wyjść a tu ledwie połażę troche po domu a już mi kręgosłup wieczorami wysiada po nocy wstaję z obolałymi bokami. Kiedy będę mogła wreszcie pospać na brzuchu jak lubię :-(

Ja dzis zasuwam do miasta na szkole rodzenia w szpitalu, niezbyt mi sie chce bo pada i musze wcisnac moje 'swinskie' nozki w cale buty, co nie bedzie zbyt przyjemne, szczegolnie ze ubilam sobie malego palucha u nogi i nadal mnie boli. Odwiedze przy okazji kolezanke co lezy w szpitalu, za 1,5 tygodnia maja jej wywolywac porod jak dociagnie do 38 tygodnia bo ma preeclampsie (jakkolwiek sie to tlumaczy, bo znalazlam zarowno 'stan przedrzucawkowy' jak i 'nadcisnienie tetnicze zwiazane z ciaza'. Swoja droga, az dziwne, ze w Polsce o tym nie slychac bo tu to non stop truja i sprawdzaja bialko w moczu i cisnienie, szczegolnie po 20 tygodniu i przy blizniakach).

cześć dziewczyny.
cailina u mnie też paskudnie.Pada i ponuro - nie lubię takiej pogody.
a w Polsce z takimi badaniami to zależy na kogo się trafi. ale zazwyczaj jak się nie upomnisz to nie masz.
dzidka ja też dziś się obudziłam ze strasznym bólem biodra - za długo leżałam chyba na jednym boku :tak:

cailina pewnie o stan przedrzucawkowy chodzi bo on jest efektem nadcisnienia... Ale powiem ci ze u nas akurat to dużo uwagi do tego się przyklada.... Ciśnienie ginekolodzy z reguły badają co wizytę i o badaniu moczu też się raczej pamięta... Moja lekarka raczej z tych wyluzowanych ale o tym nie zapomina:tak:

u nas też do kitu z pogodą... tzn ona mi jako tako nie przeszkadza tylko wtedy się gorzej czuję bo zwykle ciśnienie niskie.

dzidka też bym na brzuchu pospała, ale po cc to raczej kiepsko tak od razu:wściekła/y: a czemu lutkę musisz pod język??? też jej nie znoszę, bleee

Ostatnia edycja:
tez mi sie marzy 34tc, zebym czula sie pewnie.
mi sie zaczal 23tc;/ i jeszcze tyle czasu... ciekawe kiedy mi brzuchol urosnie bo narazie to wygladam jakbym wiecej schabowych sie ojadla i miala ciaze spozywcza;p

pikka powiem Ci że długo nie pośpimy na brzuchu jak nie cc to jesli będziemy karmiły piersią to one tez nam za bardzo nie dadzą spać na brzuchu. A luteine biorę pod jezyk bo miałam polip doczesnowy teraz mam niewielka nadżerkę i dopochwowa luteina skutkuje u mnie plamieniem :dry:

palu nie bój się jeszcze się zdążysz nacieszyc brzuchem aż będziesz narzekać jak my że plecy bolą i ciężko jest:-D

Ostatnia edycja:
Palu- ja tez mam mały brzuch póki co i dopiero od tyg przypomina ciazowy i to wieczorami bardziej .
Mam takie pytanko - ile placicie za USG przy prywatnych wizytach?
JA lecę do polski w lipcu i dziś dzwonilam do mojej kliniki i wizyta obojętnie czy polowkowa czy nie to 250zl przy pojedynczej a 300 zł przy podwójnej  Tam jest lekarz ktory ma super sprzet i wogole jemu ufam w 100% i i tak pojde ale jestem w szoku ze tyle wizyta kosztuje. czy wy tez aż tyle placicie?

reklama
lola no 300 to duuużo:szok: zważywszy że z bliźniętami to usg robi się trochę częściej to mozna by z torbami pójść jakby się chciało tak co miesiąc a później częściej:baffled: Ja płacę 100 zł ale nie wiem czy to cena dla stałego klienta czy nie... wczesniej u innego płaciłam za wizytę z usg 150 zł. Tak czy siak u mnie ceny tak się plasują, zwykle 100- 150 zl. A większych klinikach też zauważyłam że gdzieniegdzie windują sobie takie ceny.

palu gwarantuje Ci że będziesz miała po dziurki w nosie tego brzuszyska :-) choć rzeczywiście dziwne że jeszcze mały, bo ja już mialam całkiem spory, ale może dlatego że to druga ciąża...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry