reklama

Ciąża bliźniacza

Witam wszystkie przyszłe mamy bliźniaków:)
Jestem tu nowa,wczoraj odkryłam to forum i postanowiłam do Was dołączyć co by czas szybciej leciał w domu.Od 2 tygodni nie pracuje i w domu troche dziwnie,ale pewnie to się zmieni z czasem.Trzeba się przestawić na inny tryb:)
Obecnie jestem w siódmym miesiącu dokładnie 28 tydzień,no i lekarz nakazał polegiwanie,także wierzę w to że jakoś ten ostatni trymestr razem przetrwamy,oby jak najdłużej nosic bobasy,bo to najważniejsze.Największe zagrożenie dla mnie to poród przedwczesny,tyle się o tym naczytałam:(
Napiszcie jak u Was obecnie sytuacja wyglada bo nie wiem co pisac tak na dzień dobry.

reklama
Witaj Sade to jesteśmy na tym samym etapie ;-) ale już bliżej niż dalej więc damy radę.
Jeśli będziesz na siebie uważać to do przedwczesnego porodu nie powinno dojść

witaj sade na forum :)
wczoraj mialam wieczorna wizyte u mojej prywatnej ginki, waga jednak +2,5 w ciagu miesiaca ale tym razem obylo sie bez komentarza :) maluszki zdrowo brykaly, serduszka ladnie bily, szynka 41mm (poprzednio bylo 43, ale mowi, ze to mogl byc blad pomiarowy, a nawet jesli sie skrocila to i tak jest baaaaardzo dluga i nie mam sie martwic). smiesznie bylo bo opowiadala mi o swoich przejsciach z dzieckiem, ktory ponoc byl takim malym tyranem ze juz nie miala odwagi zdecydowac sie na drugie dziecko :szok: czasami ma taki dzien ze sie rozgada i to byl ten dzien. pytalam tez o obecnosc meza przy cc, ale mowi, ze ten zakaz mezow na sali operacyjnej jest u nas wynikiem skargi jedengo z mezow wlasnie, ktory byl przy porodzie zony przez cc, i potem napisal do dyrektora, ze nie bylo odpowiedniej powagi sytuacji zachowanej, za duzo bylo ludzi, ONI ROZMAWIALI ZE SOBA, itd. wiec dla swietego spokoju przestali wpuszczac chlopow na takie zabiegi.
zrobil mi sie brzydki hemoroid od naciskajacej macicy :/ ktoras tez to ma?

Kretowinko - Twoja waga jest niewiarygodna. U mnie prawie 10 na plusie od początku:-)

Sade - witaj wśród podwójnych cieżarówek:-) piszemy tu o wszystkim, co nam akurat przyjdzie na myśl.

Ja dziś po glukozie. Dalej mi slodko:-) Na czczo miałam 81. Reszta wyników wieczorem.

Witajcie dziewczynki
My dzisiaj swietujemy 2 miesiace chlopakow, ale ten czas leci. Musialam ich juz rozdzielic i wczoraj przemwblowanie byle jakos wcisnac drugie lozeczko. Nasz wędrowniczki przemieszczali sie po całym łóżeczku i budzili siebie nawzajem.
Sade - witaj i gratuluje, pisz co ci na myśl przyjdzie.

Pozwolcie jeszcze ze sie pochwale chlopakami
20130103_221806.jpg

reklama
Kurcze dziewczyny, ale Wy macie fajnie, albo juz nie daleko do terminu, albo już urodzone dzieciaczki.. Marcysiowa my mamy chyba zbliżone terminy:) Jak się czujesz? masz jakieś dolegliwości na tym etapie? Mnie siiiikuuu nocne doskwiera, a potem niedospanie;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry