reklama

Ciąża bliźniacza

hej pachnaca - ja mam podobne rozterki dotyczace ruchow dzieci. Synka (chyba bedzie Kacperek) czuje ze hoho:-D kopie, fika, przeciaga a corcie bardzo slabo tak tylko tylko pary razy na dobe:-( lekarz twuerdzi ze to przez lozysko na przedniej scianie macicy. Ale nie zamierzam sie zamartwiac i czekac 4 tyg do kolejnej wizyty tylko umowilam sie na wizyte 8-go marca do innego gina aby popatrzyl czy oby napewno wszystko w porzadku.
Sprobuj umowic sie na wczesniejsza wizyte i przygotuj sobie liste pytan przed.

reklama
Dziewczyny nie marywcie się tymi ruchami dzieci mają różne temperamenty , różne ułożenie i stąd może wynikać ,ze się je słabiej czuje.

Moje za to dziś dają mi popalić do tego brzuch robi się jak kamień :baffled: jutro kontrola u lekarza zobaczymy co powie - mają jeszcze tydzień spędzić w brzuszku choć mi jest już cholernie ciężko

Anika222- ty juz jestes na wylocie, ale ci zazdroszcze. Moje Male dzis caly dzien baaardzo spokojne. Malo co sie ruszaja. Kontrola w srode, tez jestem ciekawa co mi powiedza.

Wiecie co dziewczyny, nawet nie wiem kiedy, pojawily mi sie rozstepy. Wczoraj mialam kilka malutkich, a dzis jest masakra:/ brzuch mi sie bardzo obnizyl, moze to przez to. Az maz sie zdziwil jak zobaczyl moj brzuch. cos niebywalego....Ale dla zdrowia dzieciaczkow wszystko:)

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Ja się trochę uspokoiłam, bo dzisiaj Lidka się jakoś uaktywniła i więcej fikała. Na razie chyba odpuszczę nękanie lekarza.

Margaret - współczuję rozstępów. To jest druga rzecz związana z ciążą i moim ciałem, której najbardziej się obawiam oprócz kolosalnej wagi :-D chociaż z tego co tu dziewczyny opowiadają, po bliźniakach błyskawicznie się traci nadmiarowe kg.
Niby smaruję brzuszek, ale też słyszałam, że tak naprawdę nie zapobiegnie to rozstępom.

A co do mojej opryszczki - ostatnio byłam na mikrodermabrazji i teraz gdzieś doczytałam, że opryszczka lubi się uaktywnić właśnie po takim zabiegu (bo skóra wrażliwsza, nie ma ochrony itp.). I w międzyczasie wyczytałam, że jeśli to nawrót opryszczki wargowej to nie jest szkodliwy dla dzieci.

Elala - daj znać koniecznie co Ci powie lekarz. Właśnie u mnie ta mniej ruchliwa też ma na przedniej ścianie łożysko.

Anika - tydzień szybko zleci :) Dasz radę i zanim się obejrzysz maluszki już będą z Tobą :-)
Margaret - a Ty przecież też zaraz na wylocie :-D

Ja tez czuje bardziej ruchy jednego dzieciaczka. Drugi tylko czasami da o sobie znac. Mam oba łożyska na przedniej ścianie. Jednak poki maluszki rowno rosna, serduszka ładnie bija nie zamartwiam sie tym tak bardzo. Mysle ze to kwestia ulozenia dzieci i temperamentu. W srode mam 3 badanie prenatalne, wiec dowiem sie co tam w brzuszku słychac :-)

Anika - Twój suwaczek jest już imponujący:-) To już sama końcówka. A jak Twoje samopoczucie?
Margaret -
i Ty na ostatniej prostej do mety:-D
Teraz będziemy wypatrywać z niecierpliwością wieści od bociana:tak:
Pachnąca - chyba tak już jest z tymi ruchami, że jednego malucha czuje się bardziej, chociaż u mnie po 31 tc jakoś to się wyrównało. Chociaż Zuzia bardziej włazi pod żebra, a Maciek kopie nogami i wypina dupencję ;-)
Po dzisiejszej nocy mam wrażenie, że moje stare kości się rozsypują - szczególnie biodra. Normalnie nie wiem już jak leżeć:szok: Ale damy radę. Patrzę na te piękne suwaczki i też chce mieć taki:-D

Lilonka jest ciężko nie ma co ukrywać normalne funkcjonowanie odpada :baffled:.Prawdę mówiąc chciała bym ,żeby lekarz zadecycował dziś na wizycie ,że to już tzn. mogło by zacząć się coś dziać.
Marzy mi się normalne położenie spać bo ból bioder, drętwienie nóg , co godzinne wstawanie siku mnie już wykańcza a z dnia na dzień jest coraz ciężej.

No to mnie pocieszyłaś :-), że dalej jest równie przyjemnie. No cóż - trzeba wziąć poprawkę, ze najlepszy czas ciąży jest już za mną i teraz trzeba zacisnąć ząbki i nóżki i wytrzymać:tak: Może będę na ścianie nacinać kreseczki.
Anika - 3mamy mocno kciuki za wizytę:-) Niech ten lekarz coś wymyśli dobrego... a Ty niedługo będziesz trzymać w ramionach Lenkę i Szymona.

A to wczorajsze zabawy mojego męża
_IGP1705_zpsd5e7e01e.jpg

reklama
Oj bardzo chciała bym mieć to już za sobą boję się jak nie wiem co.No niestety końcówka ciąży mnogiej nie należy do przyjemnych w poprzednich dwóch funkcjonowałam normalnie do samego końca no ale teraz ciężar podwójny i robi swoje

Zdjęcie super

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry