• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Netka faktycznie super waga maluszkow. Ja sie martwie bo moje jakies takie male po wczorajszej wizyciw wyszly. Fifi 1090g a Patrys 920g.. Patrys taki scisniety z prawej strony, ale juz wpasowany glowkowo od dawna. Moj gin ma troche slaby sprzet wiec wydaje mi sie ze to jakis blad pomiaru. Brzuch mam tak duzy i ciezki ze chyba nie mozliwe zeby mieli tylko po 1 kg.. No i 15kg na plus.. A jak u Was?
Buziaki dla mam rozpakowanych i ogromne gratulacje :-)

reklama
U mnie dziewczyny po prawie 1,5kg jakiś tydzień temu a ja +10kg.

Powiem wam, że mam harakiri na samą myśl o cesarce. Mam tylko nadzieję, że fajną położną będę mieć bo widziałam co to znaczy paskudne babsko.

Idę spać. Buziaki i dobranoc kochane.

Onlyone - a czy Ty kładziesz maluszki już w osobnych łóżeczkach? Pytam, bo mam monitor, ale ponieważ Krasnale śpią w jednym łóżeczku to średnio się sprawdza, bo żeby zapiszczał musieliby przestać oddychać obaj. Jak o tym myślę to mam aż ciarki na plecach...

Marcysiowa - spokojnie, każdego dnia po cc jest lepiej, a z czasem zapominasz. Ja już prawie miesiąc po i jakoś umyka mi już złe wspomnienie, pomimo tego, że jak Onlyone, na noc zostałam bez męża, ale z Krasnalami. Dzieci wynagradzają wszystko!

Tigla, Novamama
- kciuki za Was!!!!

Lilonka - jak u Was? Jak nocki?

Wróciłam :-) Ordynator mnie wczoraj wypuścił no ale pogroził palcem i kazał na siebie bardziej uważać.
Szyjka jak byłam rano u lekarki w czwartek była krótka i miękka. W szpitalu o 17 na usg była krótka, ale już twarda :shocked2:w piątek rano aż mi moja lekarka przyszła zrobić usg bo nie wierzyła, że aż tak sytuacja się zmieniła. A potem stopniowo sama się zaczęła wydłużać (nie wiem jak ona to zrobiła) i wczoraj mnie wypuścili :-D z czego się ogromnie cieszę :tak:

Bibiana a z Tobą jak tam??

kretowinka78 ogromnie gratuluję dzieciaczków :-)

Miss - jak na razie nie ma na co narzekać - a tą dzisiejszą bierzemy w ciemno na najbliższe 12 miesięcy - karmienie przed 22, o 1 i 4, a teraz przed 8. I maluchy nakarmione pochrapują w łóżeczku.
Ja też myślałam o monitorach, ale na razie Smerfiki śpią razem, więc się nie sprawdzą. A i zważyłam się dziś z rana - na plusie 10 kg:tak: więc z dnia na dzień spada;-) Dobrze jest:-D

Palam - ja jestem żywym przykładem, że usg kłamie - przez 2 tygodnie wmawiano mi że Zuzin waży 2000-2100 i nic nie rośnie. Ile ja się napłakałam i namartwiłam. A tu przy porodzie 2650. Normalnie miałam ochotę udusić lekarza. A waga z usg jest tylko orientacyjna.

Zenia - dbaj o siebie, szynkę i maluchy. Jeszcze Ci sporo trójpakowania zostało:tak:Niech kolejne tygodnie mijają bezproblemowo.

Jestem już w domku, dziś na badaniu "palcowym" pani doktor powiedziała, że szyjka krotka....nie wiem ile ma bo nie mierzyła usg, mam się wstawić do lekarza i myśleć nad założeniem krążka, czy szwu, powiedziała, ze w ciąży bliźniaczej normalnie zakładają...ale wolałam wyjść bo to nie jest szpital specjalistyczny więc i tak by musieli mnie do innego przewozić, ale powiedziała, że póko skurczy i rozwarcia nie ma to jest dobrze, zobaczymy co mój lekarz powie, dobrze że skurcze się uspokoiły,

Zenia fajnie, ze i u Ciebie wszystko ok.

Lilonka dzieciaki są cudowne :tak:

Kretowinka wielkie gratulacje!!!!

Tigla Ty już jutro, ale fajnie :-)

Netka faktycznie super waga maluszkow. Ja sie martwie bo moje jakies takie male po wczorajszej wizyciw wyszly. Fifi 1090g a Patrys 920g.. Patrys taki scisniety z prawej strony, ale juz wpasowany glowkowo od dawna. Moj gin ma troche slaby sprzet wiec wydaje mi sie ze to jakis blad pomiaru. Brzuch mam tak duzy i ciezki ze chyba nie mozliwe zeby mieli tylko po 1 kg.. No i 15kg na plus.. A jak u Was?
Buziaki dla mam rozpakowanych i ogromne gratulacje :-)

www.kalendarzciazy.com tutaj są podane wymiary dzieci w kolejnych tygodniach, z trzema wartościami centylowymi.

A pocieszę Cię, bo ja mam +16kg, tyle przytyłam d0 24tc, od miesiąca waga stoi na szpitalnej dziecie. ;-)

Pisałyście dziewczyny, że u Was robią cc w ciąży bliźniaczej w 37tc, u nas w 39tc. :dry:

Do zobaczenie za tydzień, jak dorwę kompa z netem. Wtedy będzie moja oczekiwana 3-czka z przodu.:laugh2:

Ostatnia edycja:
Bibiana lepiej żeby ci założyli coś, bedziesz spokojniejsza :tak: Ze mną na sali leżały 2 dziewczyny w pojedynczych ciazach pare dni roznicy ze mna i jedna juz byla po założeniuu pessara a druga czekała na szew. Wiec jak pojedyncze maja takie problemy to nie dziwota ze my tym bardziej :/
Ja bym była spokojniejsza jakby mi cos zalozyli, a tak to bede caly czas sie zastanawiac czy mi szyjka nie szaleje

Zenia wiem wiem że lepiej żeby coś założyli, tylko wcześniej inna pani doktor stwierdziła, że szyjka jeszcze długa, a dziś inna że szyjka krótka....wolę iśc do mojego gina żeby ją zmierzył i ewentualnie wysłał na założenie czegoś....

A Tobie będą coś zakładać???? a jak krotka Twoja szyjka jest?

reklama
Mi na USG w szpitalu powiedzieli, że szyjka ma 1,56cm a niespełna tydzień wcześniej u mojego gina miała 2,5cm. Poczekam na wizytę u mojego gina bo coś nie wierzę, że mi nagle centymetr ubył. Nikt mi nie proponował założenia pessara czy szwu a przecież w mojej sytuacji to byłoby dobre.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry