reklama

Ciąża bliźniacza

Witaj marti223 w naszym gronie :) Ja ruchy poczułam po koniec 17 tygodnia, takie delikatne łaskotanie, z każdym dniem były coraz bardziej odczuwalne.
Ja też jestem od 2ch dni na diecie wątrobowej i już widzę, że nadmiar wody ze mnie schodzi i razem z tą woda kg mam już do tyłu. Poza tym kurcze stresuje się tą cholestazą. Takie okropne rzeczy się o niej słyszy. Jestem dopiero w 27 tygodniu,a chcę jak najdłużej dzieci donosić. Są chwile, że emocje biorą górę i się totalnie rozklejam, ale staram się ogólnie pozytywnie nastawiać. Psychika też ma na to na pewno duży wpływ. Ale stres i tak jest ;( Róbcie sobie dziewczyny profilaktycznie próby wątrobowe bo ja nie mam kompletnie żadnych objawów. Dobrze, że choroba w ogóle została wykryta.

reklama
ooo Ewka nowe zdjątko ;) ładnie rośniecie :) ja to teraz denerwuje się sama na siebie że nie jestem już tak ruchliwa jak kiedyś przejdę parę kroków i zmęczona :p
Jak ci wyszły wyniki glukozy? bo ja idę w poniedziałek z wynikami ale nie wiem kompletnie czy są dobre czy złe :p wiem że lekarz mi powie ale wolałabym wcześniej wiedzieć :D
Glukoza na czczo (pkt 0) 3,95 mmol/l
Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 8,07 mmol/l
Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 5,47 mmol/l
tak mam podane w wynikach

Ostatnia edycja:
Cześć Marti Ja pierwsze ruchy poczułam w 22 tygodniu wcześciej nie czułam nic żadnego smyrania czy łaskotania i też już schizowalam że coś ze mną nie tak Do 20 tygodnia przybyło mi tylko 1,5 kilo ale potem już poszło teraz tyje kilo albo więcej tygodniowo :-(

Rosne dosłownie w oczach ;) i juz 15 kg ;( płakać mi się chce - no ale cóż - nie objadam się jakoś mocno wiec liczę ze jakoś szybko uda mi się to zrzucić ;)
Tu masz interpretacje wyników po 2 godz
Poniżej 140 mg/dL (7.8 mmol/L)Prawidłowa tolerancja glukozy
Od 140 do 200 mg/dL (od 7.8 do 11.1 mmol/L)Nieprawidłowa tolerancja glukozy (stan przedcukrzycowy)
Powyżej 200 mg/dL (11.1 mmol/L) w co najmniej dwóch pomiarach - cukrzyca

Ja cukrzycy nie mam - mam stan przedcukrzycowy ale dla świętego spokoju - zdecydowałam z panią diabetolog ze przejdę na dietę cukrzycowa

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi i super przyjęcie ☺ uspokoiłyście mnie bardzo. Mnie poza tym bulgotaniem też nic nie smyra, więc mam nadzieję, że jak u Ewcik niedługo się zacznie :blink: w poniedziałek wizyta więc pewnie podejrze maluchy i się uspokoje. Dziś byliśmy sobie w sklepie pooglądać różne rzeczy dla szkrabow. Łóżeczka wybrane, ale najgorszy jest wózek - jedyny, który zmieści się do naszej windy to Bugaboo, a on kosztuje 7000 bez fotelików samochodowych:szok: masakra, używane też drogie, pocieszam się, że jeszcze czas i napatoczy się jakiś sansowny używany....

Marti masz rację ceny wózków są kosmiczne. My wstępnie tako driver chcemy kupić. Ale to dopiero po urodzeniu bo raz ze nie wiadomo w którym tyg się zacznie bo lekarz mnie juz straszy jak reżimu nie będę przestrzegać to mogę wylądować wcześniej... a staram się ile mogę oszczędzać. Ale nie rzucę wszystkiego tez na rzecz leżenia bo zajde brudem łącznie z domem...

A dwa ostatnio tyle wydatków ze teraz wole skupić się ma ewentualnej wyprawce dla siebie i maluchów w razie nagłego wyjazdu... a na wózek przyjdzie czas

eiktkw7i1lgslap3.png

patuska ja też już zrobiłam zapas w razie co, choć narazie wszystko jest ok ale lepiej być przygotowanym na wcześniejsze leżenie, uprzedziłam męża żeby wiedział gdzie co leży ale i tak pewnie będę 100 razy tłumaczyć :P chciałabym jeszcze tylko te foteliki sobie ogarnąć i laktator podwójny elektryczny...

reklama
margaret870 moje drzwi do windy mają 76 cm a do tego głęboka jest na 90 cm... jest jeszcze mountain buggy duet, ale on nie wejdzie na głębokość :baffled:
patuska ja jakiekolwiek zakupy zaczynam po połówkowym czyli po 18 kwietnia. Jeżeli wózek chce używany to muszę szukać go wcześniej, żeby nie przepuścić okazji. Będę szukała w UK tam ich dużo i tańsze niż u nas, a znajomych kilku jest to obejrzą i odbiorą...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry