reklama

Ciąża bliźniacza

Witam,
Mielna23uk- ja tez tutaj tak mam tz w holandii, coprawda ciaza przebiega bez problemow ale oni chyba jakos na nie z tabletkami... Dobrze ze nie musimy brac ale te badania moglyby byc bardziej szczegolowe, mnie tylko raz sprawdzali szyjke i tyle.... teraz musze zapytac czy oni wogole robia wymaz na paciorkowca... wrrrr....
Gdzie mieszkasz w UK? Ja przez 6 lat przed wyjazdem do Holandii mieszkalam w Hatfield, okolice Londynu.
Pozdrawiam

reklama
Milenka, ja jestem z rodziny ginekologicznej, co prawda mieszkam w innym mieście więc konsultacje mam telefoniczne praktycznie cały czas bo coś, a panikara jestem bo 1-sza ciąża.
więc podobno taki teraz u nas trend przyszło z niemiec żeby ciąże na magnezie i progesteronie prowadzić, dopóki nie ma poważnych skurczy bo wtedy trzeba mocniejsze leki wprowadzić właśnie cordafen, fenek etc
jakieś badania czytałam odnośnie tego progesteronu w ciąży bliźniaczej że pomaga przy szyjce, więc biorę z resztą mój gin z wawy też mi od samego początku przepisywał więc chyba ta sama szkoła prowadzenia ciąży

hehe nie przejmuj sie , zwal wine na hormony :-)
mnie zbadali 2 razy w szpitalu, jak sie zglosilam ze ciagnacymi do dolou bolami- 2razy juz. no ale za kazdym razem mnie zbadali + usg i mowili,ze jest ok. badania krwi mialam robione raz , mocz 2 razy i to wszystko... wkurz mnie to czasem ze oni tak do tego podchodza, ale co?? wiesz u nas jest tak,ze przed przyjeciem na oddzial porodowy czy ginekologiczny, pobieraja 2 wymazy, jeden z szyjki drugi z pachwin... nie wiem jak jest w Holandii

i bardzo dobrze...ja od początku ciąży miałam problemy....zaczeło się plamieniami więc duphaston...i teraz te plamienia w 20 tygodniu...więc włączył więcej leków....ptencer to tylko się ciesz że nie musisz nic łykać...

#rabbit# tak cały czas biorę tylko luteinę (tańsza) w liczbie 2x2, i jak gin mówi do końca będę brać, dużo dziewczyn na forum brało do końca właśnie progesteron, mam nadzieję ze działa:)

reklama
#rabbit# to może pogadaj z gin, bo jak bierzesz luteinę to może tylko zwiększyć jej dawkę zamiast tego duphastonu? i też się dziwie bo w sumie po raz pierwszy słyszę że miesza się duphaston z luteiną:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry