reklama

Ciąża bliźniacza

Ja o ile dobrze pamietam też brałam luteine i duphaston jednoczesnie. Kurcze tylko ten duphaston to drogi a w opakowaniu mało co i refundacji na niego nie było.

reklama
Cześć dziewczyny! Czy mogę dołączyć? 19.09 byłam u lekarza i dowiedziałam się, że będę mamą bliźniaków. To moja pierwsza ciąża i jestem strasznie tym wystraszona. Następne USG mam 2.10. i wtedy będę dopiero znała więcej szczegółów...

maga1980 wszystko będzie dobrze :-D
ja bliźniaki urodziłam w wieku 38 lat
starszy syn ma 20 lat,córka 15 a moi chłopcy 2latka
ciesz się swoim szczęściem :-D
jak masz pytania to pytaj smiało :tak:

Rabbit gratuluję parki.

A jak dzieci się urodzą to ta twoja wymarzona córeczka będzie tatusia a synio mamusi- wiem co mówię hehe

A jakie macie imiona wybrane?
Również dziwi mnie ten duphaston i luteina na raz...

lenna dzięki za gratulacje....bardzo się cieszę z parki....mężuś jeszcze bardziej hehehe.....:) imiona hmmm chyba będzie Jaś i Julka...
mam odrazu pytanko do Ciebie...twoje dzieciaki spały na początku w jednym łóżeczku czy odrazu miałaś dwa...nie wiem czy kupować na początek drugie...hmmm

witajcie, ja się tu tak wtrącę apropos leków - też bralam i luteinę i duphaston,mój lekarz tłumaczył,że to inaczej się wchłania. . A progesteron daje się na podtrzymanie ciąży, jak sa jkieś problemy z donoszeniem itd. Zawsze można sobie zrobić badanie na poziom progesteronu i lekarz powinien zdecydować czy dalej brać. Mi w szpitalu dawali mimo,że miaam 10krotnie zwiększony poziom, do dziś się zastanawiam czy to bylo bez wpływu..... aacha, luteinę bralam dopochwową i ponoć to nial owzmacniać szyjk ( która u mnie szybko się skrocilą...)

Mieliśmy 2 łóżeczka jedno w salonie jedno w sypialni i spały an początku w jednym
Ok 2 mca je rozdzieliliśmy i od tamtej pory każde ma swoje. Nie budzą się, nie kopią itd
Jaś i Julka- najpopularniejsze hehe

Milena przy nastepnym scanie zapytaj o wage maluszkow.U nas tez w Irl nie podaja ale jak pytasz wszystko powiedza:-)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny mam pytanie, jak leżę na boku dość długo i później przewrócę się na plecy to mam delikatnie spięty brzuch typowe stawianie macicy, bezbolesne, trwa ok 10 - 15 sek i brzuch robi się miękki,
też tak miałyście? bo ogólnie jak chodzę czy wstaję to się nic nie dzieję, tylko jak poleże dłużej na boku i już nie wiem czy też nie siła grawitacji bo później od razu dzieciaki zaczynają się wiercić jak zmieniam pozycję
ogromne dzięki za pomoc

co do luteiny i duphastonu to widzę że podzielone jest wszystko zgodnie z wolą lekarza prowadzącego:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry