reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dancus dziekuje:tak: juz jestem troche spokojniejsza,nie stresuje sie tak...zaczynam myslec pozytywnie i wierzyc powoli,ze bedzie dobrze,ale o tym jesio przekonam sie we wtorek na wizycie u lekarki...aniunia dancus dobrze ci pisze.idz za ciosem poki maz jest zdecydowany:tak: co ma byc to bedzie.dziewczyna82 nio wiesz jesio moze ci sie apetyt zmienic...wszystko przed toba.ja zawsze lubiłam podjesc,ale 3 lata temu wycieli mi wyrostek i zaczeły mi sie problemy z jelitami.obecnie choroba jest w uspieniu,bo cierpie na zespol jelita drazliwego co jest zwiazane tez z nerwami i przez ta chorobe bardzo schudłam.wazyłam 56kg,a waze obecnie 49kg i ta waga utrzymuje sie juz długo.generalnie jestem szczuplutka,bo jak nachodzi mnie ochota na cos dobrego,ale nie dozwolonego dla mnie to musze odmowic sobie,a jesli tego nie zrobie to efekt pozniej jest straszny:no: ale jak napisalam choroba jest w uspieniu i od jakiegos czasu jesm prawie wszystko...spac tez mi sie chce.moja mama wczoraj byla u nas i powiedziala,zeby spac jak najwiecej...wogole chcialam zszyc sobie kurtke i sukienke to mama to za mnie zrobila bo powiedziala,ze nie wolno w ciazy-pierwsze słysze...i,ze mam nie nosic kolczykow(lubie kazde,mam mnostwo,a szczegolnie takich długich cyganskich:-)),bo dziecko bedzie mialo problemy z uszami...sadze,ze to kolejny zabobon,bo moja mama nigdy nie nosila kolczykow,bo nie ma nawet dziurek,a ja mialam duze problemy z uszami:tak:.podobno nie wolno nosic tez nic na szyi zadnych lancuszkow itd( nosze ) i nie wolno podcinac,ani obcinac włosow...co wy na to???? o to chyba rozpoczełam nowy temat:-)

reklama
Witajcie Kochane:-) no wiec zaqtestowalam bo z tymi moim plecami nie daje rady wiec chcialam sie upewnic co i jak. Wstalam o 4 bo tak mi sie siku chcialo ze szok. No wiec wzielam plastkowa wyrocznie i poszlam zrobic co trzeba. Zaspana nasiuralam patrze jedna krecha a test chyba jeszcze sie robil bo ja spojrzalam po min jedna krecha ok i poszlam spac. Teraz wstalam oczywiscie z wielkim bolem plecow
realmad2.gif
mowie zobacze na moj test patrze a tam dwie krechy
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
mowie niemozliwe pokazuje mojemu a on mowi no nie mozliwe a ja no ale widzisz ta druga a on ze tak ze widzi
shocked.gif
. No jestem w szoku bo my tylko dwa razy ten teges. No ale nie nastawiam sie bo krecha co prawda widoczna ale jasna, moze to jeszcze pozostalosc po aniolku, kurde sama nie wiem. powtorze jeszcze test innej firmy jutro rano zebny miec pewnosc. czuje sie jakbym miala zaraz @ dostac no i te plecy paskudnie bola
unhappy.gif

Karola to chyba jakieś zabobony, ja słyszałam że nie wolno w ciąży malować paznokci :-), ja maluję co 2 dzień i chyba od 10 lat nie miałam ani jeden dzień nie pomalowane. Ja na takie rzeczy się mocno uśmiecham. Nie biorę tego absolutnie poważnie.

dzisiaj nie mam prawie mdłości, oczywiście juz mi to źle pachnie.

mart81 o paznokciach tez słyszałam,ze nie wolno:-) co do mdłosci to nic sie nie boj.mnie tez nie trzymaja cały dzien.raz pojawiaja sie rano,a raz po poludniu,wieczorem,czasem cały dzien to zalezy...np teraz nie mdli mnie nic mi nie dolega tylko kreci mi sie w glowie...ale to juz u mnie standard.to był u mnie oprocz piersi taki objaw dajacy do myslenia,ze moge byc w ciazy,bo wczesniej tez mialam zawroty,ale nie utrzymywały sie przez cały dzien wiec widzisz.nie boj sie.widzisz ja panikowałam,pisalam tutaj,ze nie zawsze bola mnie piersi z taka sama siła i dziewczyny napisały mi,ze piersi raz bola mniej raz bardziej,a raz wcale i sadze,ze tak samo jest z kazdym innym objawem wiec spokojnie...bobofrutek hahahaha gratuluje kochana!!!!!!!!! berek!!!!!:happy: a moze idz jutro na bete???? mnie czasem plecy tez bola.na poczatq wmawiałam sobie to nie wygodnym łózkiem,ale mamy wielkie wygodne łozko zmiesciłyby sie ze 4 osoby takze juz wiadomo czemu mnie czasem bola...
a nam popsuło sie autko wczoraj i teraz pozostaje nam do jutra chodzenie na nogach:-( pozniej idziemy do znajomych tych ktorym urodzila sie dzidzia nie dawno.musze zabrac chusteczki,bo napewno sie rozkleje.moj maz chociaz bedzie mial stycznosc z małym dzidziolkiem:-)

Karola jakos mi sie nie chce wierzyc hihi :-) Jutro zrobie test innej firmy i pojde na bete i bedzie wszystko jasne. Kurde jakos do mnie nie dociera ze moglabym byc znow w ciazy ze tak latwo i w ogole. Kurde jak jestem w ciazy to musze do gina pedzic po tym poronieniu to nic nie wiadomo.

bobofrutku super, to na pewno wczesna ciąża. u nas w tym szczęśliwym cyklu też tylko 2 razy ten teges :-) i ciąża jest. Cieszę się. Leć do gina w tygodniu, zeby dostać wrazie czego duphaston itd.

bobofrutek a widzisz udało sie odrazu i to za pierwszym razem.nio betka w tym wypadku bedzie najwiarygodniejsza.ja pierwszy raz jak zrobiłam to kreska tez była słabiutka,powtorzyłam po dwoch dniach i dwie grube krechy.az bylam w szoku,bo zaden test nigdy wczesniej nie byl az tak wyrazny.smialam sie jesio,ze ten za 20 zł pokazał cienka slaba kreske,a ten za 7zł dwie grube bez przygladania sie.pozniej betka291 i dla powtorzenia 3888:tak: teraz we wtorek jade na wizyte do ginki i mam taka cicha nadzieje,ze zrobi mi usg wtedy jesli bedzie wszystko ok to sie troche uspokoje.nio musisz isc do lekarza jak najszybciej.a jak bys sobie policzyła to wg ciebie ktory mogłby byc to tydzien???? co do sikania to ja tez bardzo czesto wstaje w nocy.w sumie co 2h,bo jak ide do wc to mam zegar na mikrofali w kuchni to tak co 2h odwiedzam tron:tak: alez sie ciesze.kurde jaki wysyp az nie wierze...musi sie nam udac teraz wszystkim.musi!!!!

Karola kurde sama w to nie wierze. Mozliwe to zeby ta betka byla jeszcze po aniolku? po zabiegu ponad miesiac a fasoilka przed zabiegiem juz ok 3 tyg nie zyla wiec betka spadala, czyli powinno juz byc ze beta zero. dla jasnosci daje zdjecie testu powiedzice czy cos widzicie? ja widze jasna gruba kreche ale moze mam zwidy. Moj tez widzi i oboje nie wierzymy. Jutro lece na bete i testa robie.
Zobacz załącznik 423316

udalo sie dalam wieksze. mozna powiekszyc. Powiedzcie czy widac? Fota robiona tel wiec nie najlepszej jakosci

Załączniki

• IMAG0006.jpg
    IMAG0006.jpg
    1,5 KB · Wyświetleń: 102
Ostatnia edycja:
Moim zdaniem kreska jest. Ja bym jeszcze poszła kupić jakiś drugi test i zrobiła jeszcze raz jutro raniutko z pierwszego sikania. Ale mój test też tak wyglądał, nie ważne że blada, ważne że jest.

reklama
Ciagle mam dziwne uczucie jakbym zaraz miala dostac @. Jutro lece na betke i zobaczymy co pokaze ale to jeszcze i tak powtorze w srode sprawdze czy rosnie.

Do góry