karola no ja też w takim wypadku polecam ci NPR, jak nie da się mierzyć temp to obserwuj śluz oraz położenie szyjki macicy, i żeby nic ci się nie pomieszało to zapisuj obserwacje, może załóż sobie konto na e-npr albo wydrukuj takie karty obserwacji, będzie ci wtedy łatwiej, bo od razu masz daty i dni cyklu. Śluz w dni płodne powinien być jak białko jajka, rozciągliwy i przezroczysty i towarzyszy ci wtedy przeważnie uczucie wilgoci, a w pozostałe dni śluz może być biały, rwący się, gęsty albo w ogóle może go nie być, szyjka macicy w dni płodne jest położona wysoko i jest otwarta (miękka) a w inne dni jest nisko i jest twarda, sama zobaczysz różnice jak zaczniesz obserwacjce i będziesz je notować. Zawsze możemy ci na forum pomóc z interpretacją, jakby co. Jest też w internecie dużo stron poświęconych NPR, możesz sobie tam więcej poczytać o obserwacji śluzu i szyjki macicy, są zdjęcia i wszystko wytłumaczone.
anty jestem w środkowej Norwegii a pracuję i mieszkam na campingu, sprzątam domki, apartamenty, hostel, budynek z prysznicami i kibelkami oraz recepcję (nie wiem dokładnie ile ale trochę tych metrów jest do zrobienia) a wieczorami jest otwarta kuchnia (skromne menu typu hamburger, sznycel, klopsy itd) w której robię jedzenie i podaję gościom. Czasami jestem w pracy po 12 godzin i jestem potem wypompowana, ale akurat jutro trafił mi się dzień wolny bo pracuje tu też inna dziewczyna i mój mąż który jest tu ze mną będzie jej pomagał sprzątać, bo tak normalnie to on tu robi inne rzeczy, majsterkuje, kosi trawę itd.. to taka wakacyjna praca, w tym roku miałam tam nie jechać bo miało być baby i coś innego w Polce ale ani jedno ani drugie nie wyszło więc się zdecydowałam, po sezonie raczej wracamy do domu, w końcu od września można się strać, a wtedy lepiej żebym nie pracowała tak ciężko.