reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@martakratka, dobrzy lekarze jak wiedzą, że pacjentka miała problemy to wszystkie ,,ale,, są wykładane na ławę.
U Ciebie jest wszystko na piątkę. Ja też szukałam wyjaśnienia np.dlaczego serduszko jest późno i przestałam szukać, bo na: o, między innymi kafeterii to już był krzyżyk postawiony w podobnych przypadkach, więc czytam i pytam tylko tu, a tu jest zdrowsze podejście. 1)Poczekaj, wyjaśnij, skonsultuj 2)Nie martw się na zapas 3)To tylko ciążowe lęki.

I zauważyłam, że zdecydowana większość to właśnie...tadaaam nasza (moja też) ulubiona i oblegana kategoria trzecia. Oh, yeah...:p

reklama
@ania.leszyk u mnie troche dluzej zeby nie bylo tylko kolorowo:) 6 cykl po zabiegu, liczony po pierwszej poprawnej @ czyli 4 starany. Ale 3 pierwsze cykle korzystalismy ze sklepowych lubrykantow, dopiero potem skapnelismy sie ze to utrudnia:D jesli ktos dluzej czekal na te ciaze to dluzej tez czeka na kolejna niestety. Nam sie udalo wtedy za pierwszym razem wiec wine zrzucam teraz na lubrykanty:)

@<Jagoda> witam Cię serdecznie. Serce się kraje jak sie czyta Twoja historię. Zresztą tak samo jak wszystkie nasze historie. Przytulam Cię mocno i zostań kochana tutaj z nami. Trzymam kciuki za powodzenie Tego Malutkiego Kropka jakiego masz w sobie.

Dziewczyny napuchly mi wczoraj strasznie nogi, dokładnie łydki i stopy ale to tak że kostki straciłam. Myślałam że przez noc opuchlizna zejdzie, niestety ustapilo tylko trochę. Ciapci założyć nie mogę. I ogólnie bolą mnie te nogi. Ciężko mi na stopach stawać
Ja bym robiła okłady, nogi do góry a jutro skonsultować z lekarzem
Hej. Dzięki za dobre słowo. Robiłam Białko C, Białko S, P/p jądrowe ANA1 ( P/p jądrowe ANA, P/p cytoplazmatyczne), Czas protrombinowy (INR, Wskaźnik protrombinowy, D-Dimery), P/c kardiolipinowe IgG, IgM, Chlamydia, Antykoagulant toczniowy, P/p plemnikom ASA, i Wykrywanie mutacji ( G1691A) Leiden w genie czynnika V, badanie nasienia męża. Wszystkie badania wyszły dobrze.
A mutacje pai? Ja jestem po 2 stratach i miałam heparyne.
@<Jagoda> ja to myślę, że po dwóch próbach zakończonych niepowodzeniem warto brać, tyle, że dawkowanie leków hormonalnych lepiej ustalić z lekarzem. Nawet telefonicznie poprosić o konsultację. Właśnie spora część dziewczyn (ja też)od samego pozytywu asekuruje się luteiną czy duphastonem. Ja mam jeszcze zastrzyki przeciwzakrzepowe, chociaż badania pod tym kątem mam ok., ale lekarz uznał, że brać.
U mnie też wyniki były ok a też heparyne brałam
A co myślicie o detektorze tętna płodu?
Któraś z Was może ma ?:)
Ja miałam i bardzo sobie chwalę. Dzięki temu nie zwariowałam [emoji6]

@agatush taką właśnie aktualnie przyjęłam postawę. Leżę z nogami na oparciu.

Byłam na pomocy świątecznej na powrocie z Sosnowca. No i mało brakowało a zostałabym w szpitalu ale to tylko ze względu na przepisy. Lekarz z pomocy musiał dac skierowanie aby w ogóle z ginem skonsultować a Ci nie schodzą na SOR tylko od razu na oddział. Na szczęście wymiaczałam położnej i lekarz też się zgodził i skonsultowal na oddziale. Mówi aby w tym pakiecie jutrzejszym zrobić badanie ogólne moczu. A dziś wziąć urosept, nogi w górę, okłady i odpoczywać. Także stosuje się :-)

@Paulinax ja mam detektor. Przydaje się, ale nie traktuję go jak wyroczni.Kupiłam go niedawno jak zaczęłam tydzień temu schizować, że coś jest nie tak, bo cycki klapnęły i nic nie czułam w środku. Zanim dotarł to już poczułam. :D

@AgaB33 no i zawsze trochę spokojniejsza głowa a jutro jeszcze dokonsultujesz na spokojnie z lekarzem i będzie dobrze.

reklama
Do góry