reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja być może będę testować [emoji85] Nie staramy się ale coś poszło nie tak i trochę się obawiam i zobaczymy, jeszcze trafiliśmy w owulacje.

Wy też miałyście takie bolesne owulacje? Masakra po prostu... Już druga a ja wczoraj po ścianach chodziłam, plus tyle śluzu płodnego jak nigdy ;o Piersi spuchnięte [emoji85] Pozostaje mi czekać tylko ale raczej wątpię, że za pierwszym zaskoczy, wcześniej dopiero za 4 zaskoczyło i tylko na metforminie
Ja właśnie wczoraj się zastanawiałam, czy czasem metformina może mi narozrabiać w cyklu. Ale raczej powinna pomóc prawda? Sama nie wiem, czy aby przez te leki mi się nie pogorszyło.

reklama
@Niepatrzwstecz moja też wymarzona była :)

@Malaga00 kochana nie stresuj się. Z własnego doświadczenia moje dwie owulacje po poronieniu były też bardzo obfite i bolesne, a teraz nawet nie wirm kiedy mam :oops: jest szansa jeśli było coś w dniu owulacji może zaskoczyć od razu
Są straszne teraz, mam nadzieję, że kolejne nie będą tak bolesne ;o Czułam to wszystko całym ciałem, ale wiadomo, byłam w 5 miesiącu ciąży więc wszystko teraz musi dojść do siebie [emoji53] Owulacja była potwierdzona też, we wtorek pęcherzyk miał 14 mm i w ten weekend właśnie zaczęły się bóle, najbardziej wczoraj [emoji53] Piersi spuchły, śluzu miałam bardzo dużo, taki ciągnący
No nic pozostaje czekać, ale jednak liczę, że nic nie będzie, lepiej żeby nie teraz [emoji53] Jakoś nie ufam, że po takim poronieniu można już po pierwszej @ bez problemu się starać.

Ja ogólnie i tak jestem dość wrażliwa na to wszystko, na owulacje, miesiączkę, zawsze w jakimś stopniu odczuwałam to.

Ale teraz te wszystkie prezerwatywy są chyba że środkiem plemnikobójczym więc wątpię że coś się dostało przed przypadek [emoji53]

@Takaja123 kochana a ty środa- czwartek testujesz ?? Trzymam kciuki [emoji4][emoji4][emoji4]
Która z dziewczyn w styczniu jeszcze testuje ? Ja 30.01 [emoji4]
Ja testuję w następny poniedziałek o ile wcześniej nie dostanę @ [emoji4]
Przed chwilą zamówiliśmy samochód. :-) Salę mamy, orkiestrę też mamy, kamerzystę i fotografa też mamy zamówionych. My mieliśmy cywilny w tamtym roku :-) Może zajdę, jak głowa będzie zajęta przygotowaniami :-)
Ale fajnie! Ślub to bardzo pozytywne wspomnienie [emoji3590] I faktycznie, zajmiesz się przygotowaniami a ciąża przyjdzie sama [emoji4] Tego Ci życzę!
Śliczna [emoji4]
Ja być może będę testować [emoji85] Nie staramy się ale coś poszło nie tak i trochę się obawiam i zobaczymy, jeszcze trafiliśmy w owulacje.

Wy też miałyście takie bolesne owulacje? Masakra po prostu... Już druga a ja wczoraj po ścianach chodziłam, plus tyle śluzu płodnego jak nigdy ;o Piersi spuchnięte [emoji85] Pozostaje mi czekać tylko ale raczej wątpię, że za pierwszym zaskoczy, wcześniej dopiero za 4 zaskoczyło i tylko na metforminie
Mi pozwoli się starać dopiero po dwóch @ a też miałam stratę w 19tc z łyżeczkowaniem. Dopiero w tym cyklu czułam owulację, a raczej zwijałam się z bólu. Do tej pory jajniki pobolewają mnie, a już 8dpo.

Ja właśnie wczoraj się zastanawiałam, czy czasem metformina może mi narozrabiać w cyklu. Ale raczej powinna pomóc prawda? Sama nie wiem, czy aby przez te leki mi się nie pogorszyło.
Mi w jakimś stopniu pomogła trochę. Ale czy dzięki niej zaszłam nie wiem, po prostu trafiliśmy w te dni akurat, od razu po @ miałam owulacje i udało się [emoji4] Nawet nie wiem do dziś kiedy [emoji23][emoji85]

Owulacje są odczuwalne moja pierwsza dała znać. Teraz obecnie czekam na kolejna powinna się pojawić w czwartek bo na ten termin mam zastrzyk.
Jeśli mowa o ślubach. Miałam tylko cywilny. Uroczystość szybko trwała a potem mała imprezka ze świadkami. Nie prosilismy nikogo. Tylko my i świadkowie.

Ja testuję w następny poniedziałek o ile wcześniej nie dostanę @ [emoji4]Ale fajnie! Ślub to bardzo pozytywne wspomnienie [emoji3590] I faktycznie, zajmiesz się przygotowaniami a ciąża przyjdzie sama [emoji4] Tego Ci życzę! Śliczna [emoji4]Mi pozwoli się starać dopiero po dwóch @ a też miałam stratę w 19tc z łyżeczkowaniem. Dopiero w tym cyklu czułam owulację, a raczej zwijałam się z bólu. Do tej pory jajniki pobolewają mnie, a już 8dpo.
To trzymam za Ciebie kciuki kochana [emoji4] troche nas testuje w tym miesiącu [emoji4] którejś napewno musi sie udać [emoji16]

@Dzoana88 @Jivka może wszystkie będziemy miały szczęście :) trzymam za nas kciuki. ❤️
Jestem w 22dc i mam jakiś śluz dziwny dziś. Raczej nie owulacyjny. Nie odczuwam bólu ani pieczenia, a śluz jest. Nie wiem czy to ciąża czy co ale z rana budzę się z bólem głowy i dziś to nawet niedobrze mi było, kawa też smaczna nie byla Jeśli dostanę @ pójdę na wizytę niech sprawdzi co tam jest i od razu monitoring cyklu zrobię :)

Ostatnia edycja:
Ja tez trzymam za Was kciuki :-) :) życzę żeby się udało :)
A jak nie to będziemy się razem starać w lutym, bo ja tez już zacznę ;)

@Dzoana88 @Jivka może wszystkie będziemy miały szczęście :) trzymam za nas kciuki. [emoji3590]
Jestem w 22dc i mam jakiś śluz dziwny dziś. Raczej nie owulacyjny. Nie odczuwam bólu ani pieczenia, a śluz jest. Nie wiem czy to ciąża czy co ale z rana budzę się z bólem głowy i dziś to nawet niedobrze mi było, kawa też smaczna nie byla. Jeśli dostanę @ pójdę na wizytę niech sprawdzi co tam jest i od razu monitoring cyklu zrobię :)
U mnie 15dc. No bardzo ciekawa jestem co ten styczeń nam dziewczyny przyniesie [emoji6]

reklama
Do góry